مشهد- ایرنا- مدیر عامل اتحادیه مرغ تخم گذار خراسان رضوی گفت: هر ماه حدود ۱۲ هزار تن تخم مرغ در این استان تولید می شود که ۵۰ درصد آن مازاد بر نیاز استان است.

سید حسین موسوی نژاد روز شنبه در نشست کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مشهد با بیان اینکه خراسان رضوی رتبه نخست کشور را در تولید تخم مرغ دارد افزود: این در حالی است که مازاد تولید تخم مرغ به طور میانگین در کشور ۱۰ درصد است.

وی اظهار داشت: کشورهای افغانستان، عراق و امارات متحده عربی مقاصد اصلی صادرات تخم مرغ خراسان رضوی هستند و سالانه حجم قابل توجهی تخم مرغ به این کشورها صادر می شود اما با سیاست های خلق الساعه در بخش صادرات، دچار مشکلات متعدد در این حوزه شده ایم.

وی گفت: محدودیت صادرات تخم مرغ به افغانستان برداشته شده اما هنوز در صادرات این محصول به عراق دچار مشکل هستیم و انتظار داریم اتاق بازرگانی تخم مرغ  را به عنوان یکی از محصولات استراتژیک استان معرفی کند.

دبیر کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی مشهد نیز در این نشست گفت: با تصمیم کمیسیون کشاورزی اتاق ایران، مقرر شده است محصولات استراتژیک استان ها که دارای ظرفیت صادراتی هستند، احصا و اعلام شوند.

شهرام عیدی زاده افزود: در این راستا باید سه محصول دارای اولویت استان مشخص و به وزارت صنعت، معدن و تجارت و اتاق بازرگانی ایران معرفی شود که پیشنهاد شده است که دو محصول زعفران و پسته تعیین شوند.

وی به شکل گیری ۶ کارگروه تخصصی در این کمیسیون برای پیشبرد اهداف آن اشاره کرد و اظهار داشت: این کارگروه‌ ها شامل کارگروه تخصصی دام، طیور و آبزیان، کارگروه تخصصی صنایع غذایی و تبدیلی، کارگروه زراعت و باغبانی، گیاهان دارویی، استارتاپ ها و ایده های کارآفرینی در بخش کشاورزی، گلخانه ها و کارگروه تخصصی توسعه صادرات محصولات کشاورزی است.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران و خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: اینکه بخش کشاورزی، اتاق بازرگانی را پشتیبان خود بداند، نگرش مهمی است و باید از ظرفیت‌ هایی چون شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی، کمیته بند (ب) ماده ۱۲ و تخصص و تجربه اتاق به نفع این بخش بهره گرفت.

علی شریعتی مقدم افزود: در زمینه گیاهان دارویی و زعفران نیز پیشنهاد کردیم از واردات این گروه کالایی جلوگیری شود و با در نظر گرفتن دو درصد عوارض برای واردات این محصولات، این عوارض برای توسعه بخش صادرات مورد استفاده قرار گیرد که این موضوع در سازمان توسعه تجارت پذیرفته شده و برای تصویب به هیات دولت ارسال شد.

وی با اشاره به نشست های اخیر کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: در هفته های اخیر ارتباطی با نماینده فائو (سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد) برقرار و مقرر شد با این سازمان ارتباط پویاتر و موثرتر داشته باشیم و مرکزی در فائو برای عرضه محصولات ایرانی در نظر گرفته شود.

وی از برگزاری نشستی با رئیس بخش بین الملل فدراسیون ماشین سازان کشاورزی ایتالیا خبر داد و گفت: ایتالیا از ۲۰۰ سال قبل در حوزه برند و فرآوری محصولات کشاورزی صاحب تجربه خوبی بوده است و برندهای منطقه ای خود را به خوبی جا انداخته و زنجیره کشاورزی در آن کشور کامل شده است.

شریعتی مقدم افزود: درخواست ما از نماینده ایتالیا همکاری در حوزه های تکنولوژی کشاورزی و بازاریابی و برندینگ محصولات ایران بود که وی برای همکاری در این زمینه اعلام آمادگی کرد و برهمین اساس مقرر شد مشخصات تجاری محصولات خود را در چارچوب رویکردهای بین المللی تکمیل کنیم.

وی اظهار داشت: همچنین در نشستی با سفیر اتریش در باره گردشگری بخش کشاورزی مباحثی مطرح شد که در این راستا ظرفیت های گردشگری بخش کشاورزی استان باید احصا شود و سفیر اتریش نیز در این زمینه اعلام آمادگی کرد.

دبیر انجمن صنفی کارخانجات خوراک دام خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: این استان همواره از نظر کیفیت و کمیت کارخانجات خوراک دام رتبه اول کشور را داشته است.

فریدون کافی افزود: ۷۴ کارخانه خوراک دام در این استان فعال است و به همین تعداد هم کارگاه غیرمجاز تولید خوراک دام وجود دارد که باید ساماندهی شده و تحت پوشش قرار گیرند.

وی اظهار داشت: تعداد بسیاری از کارخانجات داخل کشور که در حال روغن کشی هستند، هفت هزار تا ۱۵ هزار تن سویا در مجموعه خود دارند این در حالی است که در بهترین شرایط سویا برای دام و طیور باید بین ۱۵ تا ۳۰ روزه استفاده شود اما اکنون بیش از ۲ ماه است که ۱۵۰ تن سویا در کشور بدون مصرف مانده است.

وی گفت: بیش از ۱۰ کارخانه خوراک دام در خراسان رضوی به کشورهای عراق، افغانستان، ترکمنستان و سوریه صادرات دارند اما هیچ ضمانتی برای تداوم صادرات آنها نیست زیرا تصمیمات خلق الساعه به یک باره همه برنامه ها را به هم می ریزد.

۷۴۸۹/۶۰۵۳