نشست خبری همایش علمی بینالمللی اربعین ظهرامروز - یکشنبه- با حضور غلامرضا غفاری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وحید شالچی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی در این وزارتخانه برگزار شد.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در این نشست خبری اظهار داشت: با توجه به وسعت و گستردگی رخداد اربعین، شاهد فعالیتهای چندگانه فرهنگی، مذهبی و سیاسی در دانشگاه ها و کشور هستیم و افراد به شکل مستقیم و غیرمستقیم در پیاده روی اربعین از این رویداد بهرهمند میشوند.
غفاری خاطرنشان کرد: جامعه علمی کشور هم در تلاش است برای فعالیت در این زمینه از تمام توان خود استفاده کند که از جامعه دانشگاهی برای فعالیت در این خصوص انتظارهایی وجود دارد.
وی با بیان اینکه برگزاری همایش علمی بین المللی اربعین یکی از آن برنامههاست که دانشگاهها و وزارت علوم فعالیت خود را در خصوص آن آغاز کرده است، افزود: پس از در میان گذاشتن این موضوع با دانشگاههای مختلف، دانشگاه علامه طباطبایی که یکی از دانشگاههای بزرگ در زمینه علوم انسانی است با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری همراه شد.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم همچنین گفت: در این همایش که صبح فردا در دانشگاه علامه طباطبایی آغاز به کار می کند اندیشمندان برخی کشورها از جمله ترکیه، لبنان، پاکستان، عراق و سوریه حضور دارند که مقالات خود را ارائه می دهند.
غفاری همچنین به برگزاری اختتامیه دومین سوگواره علمی، فرهنگی و هنری اربعین در دانشگاه شهید چمران اهواز اشاره کرد و یادآور شد: پیشگام برگزاری این سوگواره دانشگاه ایلام بود که دومین سال متوالی آن در دانشگاه شهید چمران و از ۱۵ مهرماه آغاز با تقدیر از ۲۳ اثر برگزیده آغاز می شود.
وی تصریح کرد: در میان جمعیت پیاده روی اربعین حسینی، جوانان آمار بیشتری را به خود اختصاص می دهند که امیدوارم هر سال شاهد افزایش این استقبال باشیم.
وی افزود: تحقیقاتی در خصوص اربعین پژوهی در دانشکده علوم اجتماعی و ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی و پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات انجام شده است.
جایگاه ویژه اربعین در وزارت علوم
در بخش دیگری از این نشست خبری، شالچی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: اربعین جایگاه ویژهای در بخش فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دارد و دانشگاه علامه طباطبایی همیشه در راستای اقدامات این وزارتخانه فعالیت می کند و امسال هم در موضوع اربعین همکار این وزارتخانه است.
وی تاکید کرد: دانشگاه باید در بخش علمی این رویداد نقش داشته باشد که با همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و وزارت کشور مقرر شد همایشی درباره اربعین پژوهی برگزار کنیم.
معاون دانشگاه علامه طباطبایی خاطرنشان کرد: بیش از ۱۸۰ مقاله و چکیده مقاله از کشورهای منطقه به این همایش ارائه شد و پس از داوریها ۳۵ مقاله انتخاب شد.
شالچی با بیان اینکه آثار برگزیده به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی منتنشر می شود، اظهار داشت: اربعین به عنوان رشته میان رشته ای مورد توجه قرار می گیرد هرچند هنوز ابتدی کار هستیم و ابعاد زیادی وجود دارد که باید مورد پژوهش قرار بگیرد.
وی ادامه، در این همایش بین المللی، هفت کارگاه آموزشی و نشست تخصصی در ابعاد تربیتی، فرهنگی و رسانهای، جامعه شناختی، کلامی و عقیدتی، زائران و شرکت کنندگان همایش ارائه می شود.
وی تاکید کرد: اعزام کاروانهای دانشجویی، استادان و کارمندان دانشگاه به رویداد اربعین یکی از اقدامات وزارت علوم است و در تلاش هستیم دانشگاه در بحث علمی این رخداد فرهنگی هم نقش ایفا کند.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی در ادامه این نشست خبری از تلاش برای ثبت جهانی این رویداد بزرگ خبر داد و گفت: دولت عراق برای ثبت جهانی رویداد اربعین در یونسکو اقدام کرده که یکی از مدارک مورد نیاز مطالعات مردمشناسی، تاریخی و فرهنگی این موضوع است.
به گزارش ایرنا، همایش علمی بینالمللی اربعین با ابتکار دانشگاه علامه طباطبائی و با همکاری و مشارکت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، ستاد اربعین و دانشگاههای متعدد کشور و دانشگاه کربلا برای سومین سال متوالی و با توجه به ظرفیتهای علمی و پژوهشی، محوریت و مرکزیت دانشگاه علامه طباطبائی در حوزه علوم انسانی برگزار می شود.