مرتضی سلیمی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا، افزود: این تعداد بالگرد امدادی توانایی انجام عملیات پرواز در حوزه های مختلف امداد و کمک رسانی، خدمات هوایی، سرویسهای اضطراری پزشکی و ماموریت های تجسس و نجات را دارند.
وی در پاسخ به این سوال که وظیفه چهار قرارگاه مرزی هلال احمر در مرزهای خروجی مهران، شلمچه، چزابه و خسروی چیست، گفت: وظیفه این قرارگاه ها انجام عملیات امداد و نجات و حوادث پیش بینی نشده، کمک به انتقال مصدومین حوادث احتمالی، اسکان و تغذیه اضطراری و امدادرسانی به هنگام در زمان اضطرار و آمادگی برای حوادث احتمالی برای زائران ایرانی در داخل خاک عراق هنگام حضور و شرکت در راهپیمایی بزرگ اربعین حسینی در سال ۹۸ خواهد بود.
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر، از آغاز عملیات اربعین حسینی (ع) این سازمان از روز شنبه ۱۳ مهر تا روز جمعه سوم آبان ۹۸ خبر داد و افزود: مدت زمان اجرای این طرح برای امدادرسانی به خیل عظیم عاشقان اباعبدالله الحسین(ع) ۲۱ روز است.
سلیمی اضافه کرد: جمعیت هلال احمر بر اساس مصوبه ستاد ملی اربعین حسینی به عنوان مسئول کمیته امداد و نجات معرفی شده است و بر این اساس سازمان امداد و نجات در داخل کشور متولی اصلی ارائه خدمات امدادی به خصوص ایجاد آمادگی در مرزهای خروجی بوده و در خارج کشور وظیفه بهداشت، درمان و همچنین پاسخگویی اضطراری در حوادث و سوانح را بر عهده دارد.
وی ادامه داد: جمعیت هلال احمر به منظور امدادرسانی به زائرین با استفاده از ظرفیتهای استانی (ستادی و پشتیبانی)، به خصوص استان های مرزی ایلام، خوزستان و کرمانشاه در همسایگی کشور عراق، اقدامات و تدابیر لازم را انجام داده است.
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر، اقدامات هلال احمر در کشور عراق را شامل اعزام ۱۲ نماینده به شهرهای کربلا، نجف، کاظمین و حله عنوان کرد و گفت: به علاوه اعزام ۸ دستگاه خودروی اتوبوس آمبولانس به همراه ۶۴ نفر شامل پزشک، پرستار، نجاتگر و راننده، اعزام ۴۲ دستگاه خودروی آمبولانس به همراه ۸۴ نجاتگر و راننده و اعزام ۳ دستگاه خودروی ارتباطات به همراه ۹ نفر کارشناس و کاربر خودرو در دستور کار قرار دارد.
سلیمی به اقدامات هلالاحمر در داخل کشور از جمله فعال سازی ستاد مرکزی در مرکز کنترل و هماهنگی عملیات (EOC) سازمان امداد و نجات اشاره کرد و گفت: هماهنگی برای ایجاد چهار قرارگاه مرزی اربعین حسینی در مرزهای مهران، شلمچه، چذابه و خسروی، استقرار نمایندگان جمعیت هلال احمر در استان های ایلام، خوزستان و کرمانشاه، حضور یک نفر به عنوان نماینده هلال احمر در ستاد ملی اربعین حسینی در وزارت کشور، انتقال و آماده نگهداشتن تجهیزات مورد نیاز قرارگاهها، استقرار ۴ تیم عملیاتی و استقرار ۳۸ دستگاه خودروی عملیاتی (کمکدار) در قرارگاههای مرزی، استقرار ۳۶ دستگاه موتورسیکلت عملیاتی و موتورلانس، استقرار ۹۴ دستگاه آمبولانس آماده عملیات، استقرار ۲۰ دستگاه آمبولانس آماده عملیات، استقرار ۴ دستگاه خودروی ارتباطات(تیپ یک) و استقرار ۴ فروند بالگرد در قرارگاههای مرزی خسروی، مهران، شلمچه و چذابه از اقداماتی است که برای پوشش امدادی مراسم اربعین در داخل کشور انجام شده است.
این مقام مسئول در جمعیت هلال احمر اظهار داشت: پیشبینی شده است تا ۱۱ هزار و ۹۸۸ نفر روز نیروی عملیاتی در اربعین به زائران خدمترسانی کنند، همچنین ۱۱۸ دستگاه آمبولانس (۲۹ ایلام – ۳۷ خوزستان – ۲۲ کرمانشاه و ۳۰ دستگاه برون مرزی)، ۸ دستگاه اتوبوس آمبولانس در کشور عراق، ۲۰ دستگاه موتورسیکلت آمبولانسی (۵ ایلام – ۱۰ خوزستان و ۵ دستگاه کرمانشاه)، ۴۲ دستگاه خودروی نجات و عملیاتی (۲۹ نجات و ۱۳ دستگاه عملیاتی)، ۴ دستگاه خودروی فرماندهی ارتباطات در خدمت رسانی به زائران به کار گرفته خواهد شد.
اربعین مصادف با ۲۰ صفر چهلمین روز شهادت امام سوم شیعیان جهان در صحرای کربلا است. هر ساله شیعیان زیادی به صورت پیاده و سواره به سوی کربلا برای زیارت مزار امام حسین (ع) عزیمت می کنند، این سنت از قدیم الایام در میان مسلمانان مرسوم بوده است. میلیون ها عاشق و شیدا از روزها قبل در تدارک سفر به کربلا و زیارت مزار سرور و سالار شهیدان هستند. شمار زائران کربلا در سال های اخیر رشد چشمگیری داشته و به یکی از بزرگترین اجتماع مسلمانان جهان تبدیل شده است.
راهپیمایی اربعین حسینی(ع) نماد وحدت مسلمان جهان است چرا که در این روز همه مسلمانان از سراسر جهان به سمت کربلا در حرکت هستند.
مسافت پیاده روی اربعین میان دو شهر نجف و کربلا حدود ۸۰ کیلومتر است و هزار و ۴۵۲ ستون در این مسیر وجود دارد که فاصله بین هر ستون ۵۰ متر است.
برای پیاده روی کل مسیر زمانی در حدود ۲۰ تا ۲۵ ساعت لازم است و بهترین زمان برای شروع این پیاده روز ۱۶ صفر است.