محمدتقی حلی ساز روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: آخرین هماهنگی ها برای ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به زائران ایرانی شرکت کننده در مراسم اربعین حسینی و جانمایی محل ایجاد و برپایی امکان و مراکز درمانی جمعیت هلال احمر در کشور عراق در حال انجام است و تابلوهای راهنمایی زائران و مراجعان برای دریافت خدمات درمانی به این مراکز در شهرهای کربلا معلی، کاظمین شریفین، سامرا، کوت، حله و نجف اشرف در حال نصب است.
وی ادامه داد: تیم راهانداز عملیات بهداشت و درمان اربعین که مسئول آمادهسازی درمانگاهها و پایگاههای درمانی هلالاحمر در عراق، تخلیه دارو، تجهیزات پزشکی، راهاندازی تجهیزات پزشکی در درمانگاهها، راهاندازی سیستم های برقی و تاسیساتی درمانگاهها، بیمارستانهای صحرایی، نصب چادرهای درمانی بینراهی، سرکشی و رفع ایرادات فنی مراکز درمانی و فعالیتهای تبلیغات محیطی هستند به عراق اعزام شده اند و عملیات راهاندازی مراکز درمانی نجف، بینراه، کربلا، کاظمین و سامرا را بر عهده دارند که مقرر شده است تا ۳ روز قبل از اعزام نخستین تیم درمانی تمامی مراکز درمانی را راهاندازی و آماده ارائه خدمت کنند.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر، پایگاه های جمعیت در شهرهای کربلا، مسیر نجف به کربلا، نجف، کاظمین و سامرا را در «کربلای معلی» درمانگاه شبانهروزی واقع در هتل مالک، درمانگاه شبانهروزی در هتل الماس شرق، پایگاه درمانی تخصصی در بیمارستان الحسین، چادر عتبه امام حسین(ع)، چادر هلال احمر عراق در خیابان جمهوری، پایگاه درمانی پارک متنزه الحسین (طب سنتی)، درمانگاه هتل بلد الاولیاء در باب قبله حضرت عباس(ع)، پایگاه های درمانی مسیر نجف تا کربلا را پایگاه عمود ۲۸۵ عنوان کرد.
حلی ساز افزود: این پایگاه ها همچنین در بیمارستان حیدریه (عمود ۶۹۰)، پایگاه مجمع الزائرین امام حسن مجتبی(ع) (عمود۷۹۰)، پایگاه عمود ۱۰۸۰، پایگاه عمود ۱۰۹۲، پایگاه عمود ۱۱۲۰، پایگاه های درمانی نجف اشرف را درمانگاه شبانهروزی ولایت واقع در هتل النبأ، درمانگاه شبانه روزی واقع در هتل ام القری، پایگاه درمانی در صحن جدید حضرت زهرا (س)، پایگاه درمانی کمیل (مسجد کوفه)، پایگاه های درمانی کاظمین را درمانگاه شبانه روزی جوادالائمه واقع در هتل جنه الفردوس، پایگاه درمانی در خیابان صاحب الزمان (عج)، پایگاه درمانی در خیابان امام علی (ع) و پایگاه های درمانی سامراء را پایگاه درمانی در منطقه حرم مطهر واقع در سامراء و پایگاه های درمانی مورد نیاز در حله که به صورت استقرار ۲ دستگاه اتوبوس آمبولانس و ۲ دستگاه آمبولانس در شهر حله است.
وی همچنین از همکاری ۱۰ سازمان مردم نهاد با جمعیت هلال احمر به منظور ارائه خدمات به زائران در اربعین حسینی خبر داد و گفت: به منظور هماهنگی برای ارائه خدمت به زائران در اربعین و همچنین یکپارچه بودن ارائه خدمات هلال احمر با سازمان های مردم نهادی که با توجه به تخصص های لازم تمایل به ارائه خدمات به زائران را در اربعین حسینی دارند، همکاری میکند.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلالاحمر بر این اساس جمعیت هلالاحمر در اربعین ۹۸ زمینه لازم برای فراهم کردن تجهیزات فنی، دارویی، تامین پوشش هلالاحمر برای این سازمان های مردم نهاد به منظور اتحاد را فراهم کرده و این سازمان ها با همکاری هلال احمر خدمات بهداشتی-درمانی لازم را به زائران ارائه خواهند کرد.
وی با بیان اینکه بیشتر این سازمان های مردم نهاد در مسیر پیادهروی نجف به کربلا و در کربلا مستقر هستند، گفت: این پایگاههای ارائه خدمات درمانی با آن دسته از موکبهایی که به تهیه غذا میپردازند، متفاوت هستند و به عنوان بازوهای کمکی مرکز پزشکی حج و زیارت ارائه خدمت میکنند و ایاب و ذهاب، برپایی چادرها، حمل و نقل، شیفتبندی و ورود و خروج این پایگاهها بر عهده خود آنها است که در تیم های بهداشتی – درمانی این سازمانهای مردم نهاد پزشک، داروساز، تکنسینهای دارویی، پرستار، دندانپزشک و … حاضر بوده و خدمات لازم را به هموطنان ارائه می دهند.
اربعین مصادف با ۲۰ صفر چهلمین روز شهادت امام سوم شیعیان جهان در سال ۶۱ هجری قمری در صحرای کربلا است.
هر ساله شیعیان زیادی به صورت پیاده و سواره به سوی کربلا برای زیارت مزار امام حسین (ع) عزیمت می کنند، این سنت از قدیم الایام در میان مسلمانان مرسوم بوده است. میلیون ها عاشق و شیدا از روزها قبل در تدارک سفر به کربلا و زیارت مزار سرور و سالار شهیدان هستند. شمار زایران کربلا در سال های اخیر رشد چشمگیری داشته و به یکی از بزرگترین اجتماع مسلمانان جهان تبدیل شده است.
راهپیمایی اربعین حسینی(ع) نماد وحدت مسلمان جهان است چرا که در این روز همه مسلمانان از سراسر جهان به سمت کربلا در حرکت هستند.
مسافت پیاده روی اربعین میان دو شهر نجف و کربلا حدود ۸۰ کیلومتر است و هزار و ۴۵۲ ستون در این مسیر وجود دارد که فاصله بین هر ستون ۵۰ متر است.
برای پیاده روی کل مسیر زمانی در حدود ۲۰ تا ۲۵ ساعت لازم است و بهترین زمان برای شروع این پیاده روز ۱۶ صفر است.
مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر به عنوان زیرمجموعه جمعیت هلال احمر و همکار سازمان حج و زیارت، ماموریت اصلی خود را تامین سلامت زائران حج تمتع، عمره و عتبات عالیات قرار داده و تمام تلاش خود را صرف می کند تا زائران سرزمین وحی و عتبات مقدس با اطمینان از حضور امکانات و متخصصان مجرب ایرانی عرصه پزشکی و سلامت در کنار خود، بدون نگرانی از وضعیت جسمانی خود هرچه بیشتر از سفر خود بهره ببرند.
این مرکز پزشکی عهده دار تمامی مسائل بهداشتی و درمانی زائرین ایرانی در سه کشور زیارتی عربستان، عراق و سوریه است که با جذب و بهره گیری از کادر بهداشتی و درمانی مجرب کشور در سطوح مختلف با ایجاد بیمارستان و درمانگاه های عمومی و تخصصی در کشورهای هدف به زائرین ایرانی این کشورها خدمات بهداشتی و درمانی ارائه میکند.