تهران- ایرنا- گروهی از محققان برجسته بین‌المللی با بررسی مطالعات گذشته در مورد تاثیر مصرف گوشت قرمز بر سلامتی معتقدند که توصیه‌های رسمی در مورد کمتر مصرف کردن گوشت قرمز مبتنی بر شواهد کافی نیست و مصرف گوشت قرمز برای چهار وعده در هفته خطر ابتلا به سرطان را افزایش نمی‌دهد؛ این ادعا بر خلاف توصیه‌های سازمان بهداشت جهانی است.

به گزارش روزنامه دیلی میل، بر اساس این ادعای جنجالی محققان، هیچ دلیلی برای متوقف کردن مصرف گوشت قرمز به دلیل خطر آن برای سلامتی وجود ندارد. این ادعای محققان کانادایی، اسپانیایی و لهستانی، توصیه‌های تغذیه‌ای سازمان‌های بهداشتی در سراسر جهان را مورد تردید قرار داده است. این محققان در یک مقاله مهم، مطالعات گذشته در زمینه تاثیر مصرف گوشت قرمز بر سلامت بیش از چهار میلیون نفر را تجزیه و تحلیل کردند.

برخلاف نگرانی‌های موجود در مورد مصرف گوشت قرمز محققان در این تجزیه و تحلیل‌ها هیچ مدرکی پیدا نکردند که نشان دهد مصرف گوشت قرمز مانند گوشت گاو و گوسفند، خطر ابتلا به بیماری قلبی، سرطان، سکته مغزی و یا دیابت نوع دو را افزایش می‌دهند.

همچنین محققان اعلام کردند که آنها هیچ مدرک محکمی پیدا نکرده‌اند که نشان دهد مردم باید مصرف گوشت قرمز را متوقف سازند؛ همچنین به گفته این محققان کیفیت مدارک مطالعات قبلی برای نگرانی در زمینه مصرف گوشت قرمز بسیار پایین بود.

این در حالی است که مقامات بهداشتی سالهاست در تلاشند که تغییراتی در رژیم غذایی مردم ایجاد کنند، به‌طوریکه سازمان بهداشت ملی انگلیس توصیه کرده است که مردم مصرف روزانه گوشت قرمز خود را به ۷۰ گرم محدود کنند.

محققان انگلیسی در زمینه این تحقیق اتفاق نظر دارند و نتایج آن را باکیفیت می‌دانند اما هنوز در زمینه اعلام مصرف گوشت به مردم تردید دارند.

این مطالعه یک سری از پنج بررسی تحقیقات گذشته بود که توسط محققان دانشگاه‌های «دال هوزی» و «مک مستر» در کانادا و نیز مراکز تحقیقاتی «کوکران» در اسپانیا و لهسان انجام شد.در این مطالعه ۶۱ مطالعه که سلامت بیش از چهار میلیون نفر را کنترل کرده بود و نیز ۱۲ مطالعه که تغییر رژیم‌های غذایی حدود ۵۴ هزار نفر را آزمایش کرده بود، بررسی شد.

محققان متوجه شدند که نتایج تحقیقات گذشته کیفیت بسیار ضعیفی دارند که بتواند پیشنهادی در رابطه با شیوه زندگی مردم ارائه دهد. در نتیجه پانلی متشکل از ۱۴ کارشناس از هفت کشور اعلام کردند که مردم همچنان باید به مصرف میزان متوسط فعلی گوشت قرمز ادامه دهند. آنها اعلام کردند که این میزان برای مردم آمریکای شمالی و اروپا میان سه تا چهار وعده در هفته است.

محققان در مقاله‌ای نوشتند که این توصیه‌ها تقریبا بر خلاف تمام توصیه‌های موجود نشان می‌دهند که بزرگسالان باید به مصرف میزان سطوح فعلی گوشت قرمز و گوشت فراوری شده ادامه دهند مگر اینکه احساس کنند خودشان تمایل دارند این عادت را تغییر دهند.

نتایج این مطالعه در مجله Annals of Internal Medicine منتشر شده است.