به گزارش خبرنگار گروه علمی ایرنا، خداداد غریب پور شامگاه سه شنبه در آیین اختتامیه گردهمایی فناورانه شرکتها و استارت آپهای صنعت فولاد در صندوق نوآوری با تاکید براینکه هزینه بالایی در کشور صرف خرید دانش میشود، از امضای یک تفاهمنامه با جهاد دانشگاهی به منظور تولید بخشی از دانش فنی خبر داد و گفت: ما میتوانیم از طریق جهاد دانشگاهی به عنوان یک هاب و پورت ورودی، از ظرفیت همه دانشگاهها برای تولید دانش فنی کنسانتره، گندله ،فولاد و ریختهگری در درون کشور بهرهمند شویم.
غریب پور ضمن دعوت از شرکتهای فناور برای ورود هرچه بیشتر به بخش صنایع معدنی، تصریح کرد: بزودی در یکی از ساختمانهای ایمیدرو یک فضا و مجموعه استارتاپی برای فعالیت شرکتهای فناور و منتورها به کمک دانشگاههای شریف، تهران و امیر کبیر راه اندازی میشود.
رئیس ایمیدرو با اشاره به راه اندازی ۲۵۴ شرکت دانش بنیان در حوزه معادن، اظهارکرد: ما در ایمیدرو بهعنوان یک نهاد توسعه ای با مجموعه ای از شرکت های بزرگ از جمله فولادسازان کشور میتوانیم با بخش دانش بنیان و فناور کشور تبادل نظر و همکاری کنیم.
غریب پور در ادامه از راهاندازی یک صندوق پژوهش و فناوری با سرمایه ۱۰۰ میلیارد تومان از سوی انجمن فولاد متشکل از شرکتهای بخش خصوصی خبر داد.
رئیس ایمیدرو در ادامه تصریح کرد: ما همچنین یک صندوق جسورانه اکتشاف نیز طراحی کردهایم که قرار است به بورس عرضه شود.
وی ضمن تاکید بر اجتناب از هرگونه موازی کاری در بخشهای زیرمجموعه ایمیدرو اظهارکرد: تمرکز ایمیدرو بر چند بخش بسیار مهم از جمله اکتشاف، استخراج، فرآوری پسماند و باطله ها، مسائل زیست محیطی و اینترنت اشیا است.
غریب پور با تاکید بر اینکه تمرکز ۹۰ درصد شرکتهای دانشبنیانی که در حوزه صنعت فعال شدهاند در حوزه فولاد است، از این شرکتها درخواست کرد به سایر بخش ها از جمله اکتشاف و استخراج که از ظرفیتهای عظیمی برخوردارند نیز توجه کنند.
وی ضمن دعوت از شرکتهای دانشبنیان برای ورود به بخش معدن و صنایع معدنی کشور گفت: خوشبختانه منابع این فعالیتها نیز فراهم است، به طوریکه امسال در فولاد مبارکه ۷ هزار میلیاردتومان و در مس نیز ۴ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان افزایش سرمایه خواهیم داشت.
لازم به ذکر است سالیانه به طور متوسط ۴۰۰ میلیون تن انواع مواد معدنی از معادن فعال کشور استخراج میشود.