۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۳:۰۹
کد خبر: 83299079
T T
۰ نفر
رئیس ایمیدرو: تولید ركورد گونه 25 میلیون تن فولاد تحقق یافت

تهران- ایرنا- رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) گفت: پارسال با رشد تولید فولاد به ركورد 25 میلیون تن تولید دست یافتیم و برای امسال نیز حدود 10 درصد رشد پیش بینی می شود.

«خداداد غریب پور» امروز (چهارشنبه) در حاشیه گردهمایی هم اندیشی و هم افزایی پژوهش و توسعه فناوری در محل ایمیدرو، در پاسخ به ایرنا پیرامون موانع موجود بر سر راه تحقق برنامه ظرفیت تولید 55 میلیون تنی فولاد در افق 1404 افزود: اكنون توسعه اكتشافات بویژه سنگ آهن به عنوان یكی از اولویت ها محسوب شود.
به گفته این مقام مسئول، تكمیل زنجیره فولاد در افق یاد شده نیازمند تولید بیش از 160 میلیون تن سنگ آهن است كه باید به اكتشاف ذخایر بیشتری پرداخت.
وی در پاسخ به پرسش دیگر ایرنا در ارتباط با تاثیر تحریم ها بر صادرات مواد معدنی و صنایع مربوطه، خاطرنشان كرد: تاكنون با مسائل و مشكلاتی در این زمینه روبرو شده ایم، اما با تدبیر شركت ها عملكرد موفقیت آمیزی در تحریم ها داشته ایم.
به گفته غریب پور، بخشی از تحقیقات امسال سازمان ایمیدرو، اختصاص به توسعه بازارهای صادراتی دارد.

** جایگزینی معدن بجای نفت در صادرات
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در ارتباط با صادرات سالیانه 40 تا 80 میلیارد دلاری نفت در سال های گذشته، گفت: پارسال بیش از 9 میلیارد دلار صادرات از بخش معدن و صنایع معدنی انجام شد كه سهم بیش از 22 درصدی در صادرات غیرنفتی داشت.
وی اضافه كرد: افزایش صادرات محصولات معدنی در جایگزینی صادرات نفتی نقش موثری می تواند داشته باشد و موفقیت در زمینه اكتشاف و شناسایی ذخایر معدنی هم اهمیت دارد.
غریب پور تاكید كرد: دستیابی به دانش بومی برای استحصال و فرآوری مواد معدنی و رشد اكتشافات در عمق، از دیگر الزام های رشد صادرات بخش معدن است.
وی خاطرنشان كرد: شركت های ایرانی بویژه در بخش فولاد توانسته اند در برخی زمینه ها به فناوری بومی دست یابند و با وجود تحریم های ظالمانه تولید كنندگان در مسیر رشد تلاش می كنند، اما اولویت برای ارتقای دانش بومی با كمك دانشگاه ها و سایر مراكز علمی در دستور كار است.
رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: بخش تحقیق و پژوهش شركت های تابعه ایمیدرو فعال شده اند تا خود به دنبال شناسایی فرصت ها و خلق ارزش باشند.

** بازگشت ارز حاصل از صادرات
غریب پور یادآور شد: بازگشت ارز حاصل از صادرات مطابق قانون، الزامی است و شركت های معدنی در 2 قالب سامانه نیما یا تامین نیازمندی های شركت ها به مواد اولیه و واسطه ای در حال انجام است.
وی همچنین از برنامه ریزی امسال برای فعال سازی 50 معدن كوچك خبر داد و گفت: شركت تهیه و تولید مواد معدنی ( وابسته به ایمیدرو ) برای 150 معدن كوچك دیگر نیز برنامه اجرایی تهیه می كند.

** حمایت از تحقیقات كاربردی
این مقام مسئول یادآوری كرد: ایمیدرو تاكنون از 618 پایان نامه تحصیلی حمایت كرده و با تفاهم نامه هایی كه تاكنون با دانشگاه های تهران، صنعتی شریف و امیركبیر، همچنین جهاد دانشگاهی و سازمان نظام مهندسی معدن امضا كرده، انتظار می رود فضای تحقیقاتی و پژوهشی در بخش معدن و صنایع معدنی
رونق یابد.
وی ضمن تاكید بر علاقه مندی ایمیدرو به اثرگذاری تحقیقات، گفت: نتایج پژوهش ها باید منجر به جلوگیری از خام فروشی، ارتقای بهره وری، ایجاد مزیت رقابتی و ارزش افزوده در بخش شود.
غریب پور گفت: امسال ایمیدرو 27 پروژه تحقیقاتی را در دستور كار خود دارد و بر اساس نیازهایی كه صنایع تابعه اعلام كرده اند، تاكنون 157 نیاز تحقیقاتی بخش از جمله در صرفه جویی مصرف انرژی، ارتقای بهره وری عوامل تولید و توسعه بازارها شناسایی شده است.
به گزارش ایرنا، مجموع صادرات بخش معدن وصنایع معدنی در سال 97 به رقم بیش از 57 میلیون و 707.8 هزار تن به ارزش 9 میلیارد و 226.1 میلیون دلار رسید.
زنجیره بخش معدن از كل صادرات غیرنفتی از نظر وزنی و ارزشی به ترتیب سهم 49 و 21 درصد را نشان می دهد و در زمینه واردات نیز 12 درصد وزنی و 9 درصد ارزشی را از آن خود ساخت.
اقتصام*3065**1559