ارومیه - ایرنا - معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان‌غربی گفت: با توجه به تعداد زائران ثبت‌نامی از این استان در سامانه سماح، حداقل ٨٠٠ دستگاه اتوبوس برای تردد زائران اربعین حسینی باید پیش‌بینی شود تا مشکلی در رابطه به حمل و نقل زائران وجود نداشته باشد.

علی مصطفوی روز چهارشنبه در چهارمین جلسه ستاد هماهنگی پیاده روی اربعین در آذربایجان غربی افزود: مسئولان و دستگاه‌های اجرایی مرتبط در خصوص وسایل حمل و نقل برای رفت و به خصوص برای برگشت زائران اقدامات و تدابیر لازم را اعمال کنند.
وی ادامه داد: موکب‌های اربعین نکات امنیتی را رعایت کنند و افرادی از کاروان‌ها به منظور بررسی مسائل امنیتی آموزش داده شوند.
وی بیان کرد: کنگره عظیم اربعین یک حرکت مردمی و نقطه عطفی در تاریخ است که با اتحاد مسلمانان، باعث هراس دشمنان می شود و بر همه ما وظیفه است تا تسهیلات لازم را برای زائران فراهم کنیم.
مسئول ستاد بازسازی عتبات عالیات در آذربایجان‌غربی گفت: ١٩ موکب از این استان برای ارائه خدمات در اربعین آماده شده است که در زمان مورد نظر در مسیرهای مشخص مستقر می‌شوند.
سیدحسن حسینی افزود: این موکب‌ها روزانه برای ۶۰ هزار زائر در سه وعده غذایی صبحانه، ناهار و شام اطعام می‌دهند و روزانه ۱۵ هزار زائر در موکب‌های این استان اسکان می‌یابند.
وی بیان کرد: موکب‌های آذربایجان‌غربی در سامرا، مهران، کربلا و در مسیرهای مابین کربلا و نجف استقرار می‌یابند؛ همچنین یک موکب مرزی ویژه بازرگان برای زائران خارجی تدارک دیده شده تا زائران اهل ترکیه و جمهوری‌آذربایجان بعد از استراحت در این موکب به کربلای معلی اعزام شوند.
حسینی گفت: تمامی خدماتی بهداشتی، خوراکی، تغذیه و درمانی موکب‌های ایرانی و به تبع آن موکب‌های آذربایجان‌غربی در پیاده وری اربعین رایگان است.
وی اعلام کرد: موکب‌های این استان در حال عبور از مرز هستند و از ٢٠ مهر جاری خدمات‌رسانی خود را به زائران آغاز می‌کنند.
رییس مرکز مدیریت حوادث و فوریت پزشکی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان‌غربی گفت: هشت دستگاه آمبولانس و یک دستگاه اتوبوس آمبولانس از این استان به مرز خسروی اعزام می‌شوند تا خدمات پزشکی را در اختیار زائران قرار دهند.
باقر بهرامی افزود: ٢١ نیروی پزشکی و تکنیسین این کاروان را همراهی می‌کنند.
در ادامه این جلسه نمایندگان حمل و نقل جاده‌ای، حج و زیارت آذربایجان‌غربی، اوقاف و امور خیریه، فرمانداری‌های ماکو و نقده، شرکت نفت، هلال احمر، صدا و سیما و سپاه شهدای آذربایجان‌غربی به بیان نظرات و پیشنهادات خود پرداختند.
آموزش زائران، تامین سوخت، حل مشکلات تردد و حمل و نقل زائران و خدمات رسانی مناسب به زائران از مسائلی بود که در این جلسه مورد تاکید قرار گرفت و دستورات لازم برای این بخش‌ها صادر شد.
در ادامه این نشست ضمن ارائه گزارش عملکرد توسط روسای کمیته‌های ستاد استانی اربعین حسینی(ع)، مسائل و مشکلات مواکب استان نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
حضور مردم ایران در پیاده روی اربعین از روزهای پس از عاشورای حسینی آغاز شده و در حوالی اربعین امسال / ۲۷ مهر/ به اوج خود می رسد.
۹۹۱۸‪/۲۰۹۳