به گزارش ايرنا، سفر به كربلاي معلي و حضور در ميان بين الحرمين با پاي پياده و شانه به شانه خيل بزرگ زائران آن چنان شور و حالي دارد كه در اين سال هاي اخير مناطق مرزي كشور منتهي به عتبات عاليات به ويژه مرز بين المللي مهران مملو از عاشقان و رهپويان وصل به كربلا است .
كمتر از 15 روز ديگر تا اربعين حسيني باقي مانده كم كم شمار عشاقي كه زودتر از موعود به ديدار يار مي روند و حضور آنان در شهر و مناطق مرزي كشور مشهود است.
يكي پيگير راه اندازي موكب است و آن يكي در حال فراهم كردن زير ساخت براي نمايشگاه، يكي خانه اش را آب و جارو مي كند تا ميزبان لايقي براي پذيرايي از زائران كوي يار باشد و ديگري تمام تلاشش را مي كند تا با بسته بندي مواد خشك غذايي ره توشه اي براي زائران مهيا كند و كام اين رهروان عاشق را با نقل و شكلاتي شيرين كند.
از همه مهمتر مجموعه استانداري ايلام با هماهنگي همه دستگاه ها در كميته ها و كارگروه هاي مختلف اربعين بيش از يك سال است كه در تكاپو و تلاش اند كه با آمادگي تمام از زائران حسيني پذيرايي كنند.
همه ساله از اربعين تا اربعين سال بعد كميته هاي پنج گانه ستاد اربعين فعال مي شود و هر كدام در بخش هاي مربوط به شرح وظايف خود مشغول خدمت و تلاش مي شوند تا با هماهنگي هاي لازم مقدمات سفر بي خطر و امن و سالمي سرشار از معنويت را براي زائران حسيني فراهم كنند.
** آمادگي گروه هاي درماني و دارويي و بيمارستاني
از آنجايي كه سلامت و امنيت دو مقوله مهم در اين راهپيمايي بزرگ است، با پيگيري كميته امنيت و سلامت، با محوريت دانشگاه علوم پزشكي، نيروهاي امدادي خدمات رسان به زائران پياده روي اربعين حسيني در خط مقدم تامين امنيت و سلامت در نقاط صفر مرزي قرار گرفته و با هماهنگي هاي به عمل آمده مراكز درماني، پايگاه هاي امدادي، اتوبوس آمبولانس ها و... را براي خدمات رساني به زائران هماهنگ و تجهيز كرده اند.
بر اساس اعلام مقامات مسئول مدت ماموريت نيروهاي امدادي 25 روز است و گروه هاي بهداشتي و درماني بر مواد آشاميدني، غذايي و مسموميت هاي زائران نظارت داشته و از اين نظر وظيفه خطير و سنگيني بر عهده وزارت بهداشت و نيروهاي امدادي در اين بخش قرار دارد.
همچنين آمبولانس ها از مرزهاي غربي تا شرقي كشور در شعاع 5 تا 45 كيلومتري كشور عراق مستقر هستند و در صورت نياز به زائران خدمات رساني مي كنند.
سرپرست اورژانس كشور گفت: 26 هزار نيروي امدادي و پزشكي به زائران اربعين امسال در داخل و خارج مرزهاي كشور خدمات ارائه مي دهند.
پيرحسين كوليوند، اظهار داشت: ظرفيت هاي اوژانس كشور در مراسم پياده روي اربعين امسال نسبت به سال گذشته ٢٠ درصد افزايش يافته است.
وي تصريح كرد: امسال ١٧ هزار نيروي فوريت پزشكي در جاده هاي كشور و 9 هزار پزشك عمومي و متخصص در جاده هاي منتهي به زائران حضور خواهند داشت و خدمات لازم را ارائه مي دهند.
كوليوند افزود: 900 دستگاه آمبولانس، 10 فروند بالگرد، 35 دستگاه اتوبوس آمبولانس در بخش اورژانس پيش بيمارستاني و 328 تخت بيمارستاني و 56 درمانگاه سرپايي در شهرهاي مرزي، خدمات مورد نياز زائران اربعين حسيني را ارائه مي دهند.
وي اضافه كرد: همچنين يك تيم 33 نفره از كارشناسان بهداشت محيط و يك تيم 9 نفره از كارشناسان مبارزه با بيماري ها از وزارت بهداشت به كشور عراق اعزام مي شوند.
سرپرست اورژانس كشور گفت: كنترل بهداشت مناطق مرزي غرب و جنوب كشور بر عهده كارشناسان بهداشتي دانشگاه هاي علوم پزشكي كرمانشاه، ايلام، اراك و آبادان و كنترل بهداشتي مسيرهاي تردد زائران، قبل از ورود به استان هاي مرزي بر عهده كارشناسان بهداشت دانشگاه هاي علوم پزشكي همدان، مركزي، لرستان و چهارمحال و بختياري است.
وي يادآور شد: كارشناسان بهداشت محيط وزارت بهداشت از يك هفته قبل در مناطق مرزي غرب و جنوب كشور مستقر شده و از پنج روز قبل تا پنج روز بعد از اربعين حسيني، به صورت 24 ساعته، وضعيت آب آشاميدني، مواد غذايي و مراكز استقرار موقت زائران را بررسي مي كنند.
** جاده هم مهياي سفر بي خطر زائران كوي يار
مديركل راهداري و حمل و نقل جاده اي ايلام از آمادگي امكانات و زيرساخت لازم در پايانه مرزي مهران براي ارائه خدمت به زائران اربعين حسيني خبر داد و گفت: با توجه به تمهيدهاي انجام شده اين مرز ظرفيت تردد روزانه 185 هزار زائر دارد.
مرز مهران امكان تردد روزانه 185 هزار زائر را دارد
نورالله دلخواه اظهار داشت: تمهيدهاي لازم براي تسهيل خروج و ورود زائران اربعين از گذرگاه مرزي مهران آماده است ضمن اينكه نقاط حادثه خيز مسيرهاي منتهي به پايانه مرزي شناسايي شده و تا قبل از اربعين ايمن سازي مي شوند.
وي با اشاره به اقدام هاي انجام شده در ورودي شهر و پايانه مرزي مهران افزود: يكي از مشكلات سال هاي گذشته نبود پاركينگ ناوگان عمومي و اتوبوس بين شهري بود كه در اين خصوص كارهاي مناسبي براي رفع مشكلات اين حوزه انجام شده است.
دلخواه به پيش بيني افزايش تردد زائران اربعين حسيني در سال جاري اشاره كرد و گفت: تداركات كافي براي مهيا بودن وسايل نقليه عمومي براي جا به جايي زائران عتبات عاليات قبل از برگزاري كنگره بزرگ اربعين با انجام فراخوان صورت مي گيرد و در اين خصوص از ظرفيت ساير استان ها همانند سال هاي گذشته استفاده خواهد شد.
وي مرز مهران را نخستين مرز پرحجم از نظر خروج و ورود زائران اربعين حسيني معرفي كرد و يادآور شد: با همراهي و كمك دستگاه هاي استاني نقاط ضعف موجود در پايانه هاي تا قبل از اربعين برطرف مي شود.
مديركل راهداري و حمل و نقل جاده اي ايلام با اشاره به ميزان تردد زائران در نيمه نخست سال جاري تصريح كرد: در اين مدت يك ميليون و 500 هزار زائر از مرز بين المللي مهران (ورود و خروج) به عتبات عاليات سفر كرده اند.
وي با بيان اينكه پايانه مرزي مهران با تمام امكانات آماده خدمت رساني به زائران اربعين حسيني است، يادآور شد: پايانه مهران بيش از 100 گيت خروجي دارد كه در حال حاضر امكان تردد در تمامي آنها برقرار است.
مديركل راهداري و حمل و نقل جاده ايلام تاكيد كرد: برنامه ريزي شده حداكثر پنج ثانيه زمان براي پذيرش گذرنامه هر زائر صرف مي شود تا سهولت در تردد زوار فراهم شود.
وي افزود: روزانه ظرفيت تردد تا 185 هزار زائر در پايانه مرزي مهران در نظر گرفته شده و هيچ گونه مشكلي در اين راستا وجود ندارد.
**موكب ها براي پذايرايي از زوار برپا شدند
رئيس كميته مشاركت هاي مردمي ستاد اربعين استان ايلام گفت: امسال 340 موكب براي خدمات دهي به زائران اربعين امسال به صورت مجتمع هاي مركزي تجميع شده اند.
محمد علوي فر افزود: امسال بر خلاف سال هاي گذشته كه موكب ها بصورت پراكنده در مناطق مختلف استان به زائران اربعين حسيني خدمات دهي مي كردند در قالب مجتمع هاي مركزي با مكان مشخص فعاليت خواهند داشت.
وي ادامه داد: اين موكب ها در سه مجتمع مركزي در ايلام شامل ميدان ارغوان، تونل دوقلو و شهر چوار، 2 مجتمع در دهلران، چهار مجتمع در شهرستان هاي چرداول، ملكشاهي، آبدانان و دره شهر و 22 مجتمع ويژه در مهران راه اندازي خواهند شد.
رئيس كميته مشاركت هاي مردمي ستاد اربعين ايلام اظهار داشت: همچنين در شهرستان مهران به همت سازمان اوقاف و امور خيريه هفت استان مجتمع خدمات رساني امامزادگان را راه اندازي و به زائران اربعين خدمت رساني مي كنند.
علوي فر تاكيد كرد: فعاليت اين موكب ها بصورت شبانه روزي شامل پخت و توزيع غذاي گرم در سه وعده صبحانه، ناهار، شام و ميان وعده به عموم زائران خواهد بود.
به گفته وي، فعاليت اين موكب ها از 28 مهرماه جاري آغاز و تا پنج روز بعد از اربعين حسيني سيد و سالار شهيدان حضرت اباعبدالله(ع) ادامه خواهد داشت.
علوي فر با بيان اينكه تمامي هزينه پخت غذا در اين موكب ها از محل مشاركت هاي مردمي داخل و خارج استان تامين مي شود از عموم مردم ايلام خواست نذورات خود را به اين ستاد واقع در جنب كوي اساتيد تحويل دهند.
وي يادآور شد: مردم شهرستان هاي استان و ساير مناطق كشور نيز مي توانند نذورات خود را براي خدمت رساني به زائران اباعبدالله(ع) به دفاتر ائمه جمعه تحويل دهند.
رئيس كميته مشاركت هاي مردمي ستاد اربعين ايلام گفت: در مجموع 350 نفر بصورت افتخاري در اين موكب ها اربعين امسال به زائران اباعبدالله(ع) خدمت رساني خواهند كرد.
به گزارش ايرنا، به گزارش ايرنا، مرز بين المللي مهران به عنوان قدمگاه زائران عتبات عاليات همه ساله در آستانه اربعين حسيني ميزبان و پذيراي خيل عظيمي از زائران عزادار است.
پيش بيني مي شود بيش از 50 درصد زائران مرز بين المللي مهران را براي زيارت عتبات عاليات و حضور در راهپيمايي بزرگ اربعين انتخاب كرده و از اين مرز به كشور عراق تردد كنند.
در ايام منتهي به اربعين بيش از 2 ميليون زائر از اين مرز براي سفر به عتبات عاليات تردد مي كنند.
7177/6034
ايلام - ايرنا - اين روزها ايلام و مهران قدمگاه جان هاي طلبيده شده اند، خاك زاگرسي دوباره مامن شيفتگان شده است نشان از مقصد مي دهد و همه اين ها موجب زايش توان و انگيزه اي بيشتر شده تا خاك و خانه ظرفيتي متناسب ميزباني شكوه زائران اربعيني يابد.