تهران- ایرنا- مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و سیاست گذاری امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در انتشار پایان نامه‌ها به اثر بخش بودن و اینکه چقدر نیاز کشور است، اهمیت دهیم و این رویه فقط برای فارغ التحصیلی دانشجو محسوب نشود.

«محسن شریفی» روز چهارشنبه در مراسم رونمایی از پوستر همایش ملی آسیب شناسی پایان نامه ها، گفت: ‌ارتباط و همکاری بین دانشجو و دانشگاه باید حفظ شود. بخش مهم تحقیقاتی که در کشور صورت می گیرد در حوزه پایان نامه های دانشجویان کارشناسی ارشد و مقطع دکترا است. ۸۰ تا ۹۰ درصد پژوهش‌های دانشگاهی در  پایان نامه‌ها خلاصه می شود. مقالات دانشجویان ایران در بیشتر ژورنال‌های دنیا چاپ می شود.

وی گفت: اما بخشی از این مقالات باید بر روی نیاز کشور متمرکز شود؛  به خصوص درباره علوم انسانی این پایان نامه‌ها باید هدایت شود و به سمت نیاز کشور حرکت کند.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی و سیاست گذاری امور پژوهشی وزارت علوم،  افزود: خوشحالم در دانشگاه مذاهب اسلامی حاضر هستم. فضای حساسی است و وظیفه سنگینی بر دوش همه است تا برای امور زیربنایی کشور کارهای خاصی صورت گیرد. دانشگاه مذاهب اسلامی نیز در این زمینه می تواند موفق باشد.

شریفی با اشاره به تجربه‌هایی که در کشور برای آسیب شناسی و مشکلات پایان نامه‌ها وجود دارد، گفت: می توان از این تجربه‌ها استفاده کرد. برای تجربه‌هایی هم که وجود ندارد باید کارهایی خاص و ساختاری جدید انجام گیرد.

وی با تاکید به اینکه شاید نوشتن بعضی از مقاله‌ها نیاز نباشد، افزود: اگر برای نوشتن پایان نامه در رشته‌ای خاص استاد راهنمای لازم وجود ندارد، باید به آن پایان‌نامه به گونه‌ای دیگر نگاه شود. همچنین تبادل فکری در این زمینه می تواند سبب ظهور کاری نوع و خلاق شود.

شریفی خاطرنشان کرد: محتوای پایان‌نامه ها از نظر اخلاق و حقوق باید حفظ شود و هدف از پایان نامه نباید فقط این باشد که دانشجو فارغ التحصیل شود.

پوستر دومین همایش ملی آسیب شناسی پایان نامه‌ها و رساله‌ها در حوزه علوم انسانی امروز در محل دانشگاه مذاهب اسلامی رونمایی شد.   این همایش نیمه اول اسفند ماه برگزار می شود.  

ملکی: دومین همایش آسیب شناسی پایان‌نامه رویکرد کارآمدی دارد

«ندا ملکی» معاون پژوهشی دانشگاه مذاهب اسلامی نیز در سخنانی گفت: سال گذشته با مشارکت ۳۰ دانشگاه کشور در محل کتابخانه ملی نخستین همایش آسیب شناسی پایان نامه‌ها برگزار شد و دومین همایش نیز نیمه اول اسفندماه با رویکرد کارآمدی برگزار می‌شود. البته پیش از این نشست‌های تخصصی در تهران و سایر شهرها برگزار خواهد شد و چکیده مقالات نیز در پایگاه‌های  ISC سیویلیکا و نورمگز نمایه می‌شود.

وی نشریات دانشگاه مذاهب اسلامی را دو فصلنامه علمی پژوهشی فقه مقارن و دو فصلنامه مطالعات تقریبی مذاهب اسلامی عنوان کرد و گفت: فصلنامه تمدن اسلامی در آیینه تقریب در حال طی مراحل برای اخذ مجوز علمی پژوهشی است و نخستین فصلنامه مطالعات امت اسلامی به زبان انگلیسی در دست انتشار قرار دارد.

او به شرایط دانشگاه مذاهب اسلامی اشاره کرد و بیان داشت: دانشگاه مذاهب اسلامی در توسعه فرهنگ تقریب قدم‌های بزرگی برداشته و پردیس‌های متعدد در نقاط مختلف کشور با توجه به پراکندگی اهل تسنن و شیعه تشکیل شده است.

وی ادامه داد: پژوهش، نگارش و تدوین آثار فاخر در حوزه تقریب و حمایت از آثار با همکاری اعضای محترم علمی دانشگاه در دستورکار قرار دارد.

ملکی با به اشاره به برگزاری جشنواره بهترین‌ها در حوزه تقریب گفت: قراراست اندیشمندان برای این جشنواره دست نوشته‌های خود را به ما برسانند. همچنین برگزاری کرسی‌های تدریجی، نشست‌های علمی وکارگاه‌های دانش‌ افزایی از برنامه‌های دانشگاه مذاهب اسلامی است.

وی گفت: دانشگاه مذاهب اسلامی یک مرجع برای سایر دانشگاه برای تربیت نیرو می باشد. دانشگاه آزاد اسلامی نیز بنا دارد دانشگاهی با رویکردی مذاهب اسلامی تاسیس کند. اما دست آنها در زمینه استاد و کتاب خالی است. بر همین اساس  ما قبول کردیم که ۷۰۰ نفر از استادان دانشگاه آزاد اسلامی را آموزش دهیم. همچنین برگزاری نشست‌های علمی و تخصصی با همکاری اساتید از دانشگاه‌های کشورهای اندونزی، هند، عراق و تونس در برنامه دانشگاه مذاهب اسلامی گنجانده شده است.

«افتخار دانش پور»، عضو هیات علمی دانشگاه مذاهب اسلامی نیز در سخنانی گفت: ۸۰۰ نفر از دانشجویان دانشگاه شیعه و بیش از ۴۰۰ نفر اهل سنت در دانشگاه‌های مذاهب اسلامی تحصیل می کنند.

وی هدف این دانشگاه را تقریب وتمدن سازی در جهان کنونی اسلام دانست و ابراز امیدواری کرد با حمایت وزارت علوم تمدن سازی نوین اسلامی محقق شود.

«حامد رستمی»، عضو هیئت علمی دانشگاه مذاهب اسلامی نیز اظهار داشت: سرفصل‌های درسی دانشگاه در گرایش فقه و حقوق از دانشگاه‌های امام صادق و تهران به روزتر است.

وی از برنامه این دانشگاه برای تاسیس اندیشکده و پژوهشکده نوین اسلامی با همکاری سازمان بسیج مستضعفان خبر داد و  گفت: نیازمند حمایت مالی و معنوی وزارت علوم برای تحقق دغدغه‌های تقریب و وحدت هستیم.