بجنورد- ایرنا- مشاور اجرایی معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرد: به طور میانگین سالانه ۱۰۰ هزار عنوان کتاب در کشور چاپ و منتشر می‌شود.

ایوب دهقانکار روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در خصوص تاثیرگذاری وضعیت اقتصادی کشور بر سرانه مطالعه، اظهار داشت: نمی توان تاثیرپذیری فرهنگ و صنعت نشر را از وضعیت اقتصادی انکار کرد اما خوشبختانه ازدحام و شلوغی محافل فرهنگی نشان می دهد علیرغم تبلیغات سوء دشمنان جاهل مبنی بر کاهش مصرف فرهنگی مردم، هنوز هم کتاب در سبد خانوارها جایی دارد.
وی در رابطه با کمبود و گرانی کاغذ نیز گفت: مساله کاغذ در ۲ سال اخیر، به دلیل برخی بی‌نظمی‌های مدیریتی به یکی از معضلات اساسی کشور تبدیل شده که البته با تشکیل کارگروهی برای سامان‌بخشی به این وضعیت در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، موفق شدیم از دوره التهاب عبور کرده و به آرامش و رضایت نسبی در این حوزه برسیم.

چرا نباید کاغذ در داخل تولید شود؟

دهقانکار افزود: در این میان مساله اصلی که ذهن مسئولان را درگیر کرده، این است که چرا نباید کالایی راهبردی مانند کاغذ در داخل تولید شود و از کارخانه های تولید کننده حمایت لازم نشود؟
وی با اشاره به وجود ۲ تا سه کارخانه کاغذ در کشور، خاطرنشان کرد: متاسفانه با توجه به اینکه فرآیند واردات کاغذ ساده‌تر بوده و هزینه کمتری داشته، تولیدکنندگان کمتر رغبت جدی به تولید کاغذ در کشور داشته اند.
مشاور اجرایی معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تصمیم‌گیری لازم برای حل این مشکل، اظهار داشت: متولی اصلی این حوزه وزارت صنعت، معدن و تجارت است ولی با توجه به اینکه طیف وسیعی از مخاطبان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را ناشران، کتابفروشان، چاپخانه‌داران و نیز مدیران این کارخانه‌ها تشکیل می دهند، ما برای کمک به حل دغدغه های موجود و روی آوردن به سمت تولید داخلی، اعلام آمادگی کرده ایم.
دهقانکار با اشاره به فراهم شدن شرایط از سوی نهادهای عالی نظام و اعلام آمادگی همه دستگاه ها در این خصوص، ابراز امیدواری کرد که با محوریت وزارت ارشاد و هم‌افزایی دستگاه ها شاهد رونق فعالیت کارخانه های تولید کاغذ، که به هر دلیلی تولید آنها متوقف شده، باشیم و در آینده نزدیک از واردات کاغذ بی‌نیاز شویم.
وی با تاکید بر اینکه بدون حمایت مادی، حمایت معنوی در این بخش جواب نمی دهد، خاطرنشان کرد: تولید کاغذ نیاز به سرمایه برای خرید تجهیزات، ماشین‌آلات و مواد اولیه دارد، زیرا اگر قرار باشد تولید به همان شیوه های سنتی صورت گیرد، ضربات جدی به محیط زیست و جنگل‌ها وارد می‌شود.
مشاور معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: هم اینک در کل دنیا کاغذ از ضایعات نیشکر و محصولات کشاورزی تولید می شود که این امر مستلزم خرید دستگاه هایی است که مواد اولیه خام را فراوری کند و در این راستا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان متولی امور فرهنگی، نقش محوری خود را ایفا خواهد کرد.

وضعیت بودجه فرهنگی مطلوب نیست

دهقانکار با اشاره به مطلوب نبودن بودجه فرهنگی کشور، اظهار داشت: این شرایط به ویژه در بودجه عملیاتی، که تخصیص واقعی داده می شود، اصلا مناسب نیست.
مشاور اجرایی معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: بر این اساس متاسفانه حدود هشت درصد از بودجه حمایتی این وزارتخانه محقق نشده که در این راستا امیدواریم در این چند ماهه، دولت اهتمام ویژه ای به بحث بودجه های فرهنگی داشته باشد.
وی همچنین با اشاره به آغاز سال تحصیلی جدید، گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آمادگی دارد که در صورت لزوم کمک هایی را در قالب بسته های فرهنگی برای دانش آموزان نیازمند داشته باشد.

مشاور اجرایی معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای شرکت در آیین افتتاحیه یازدهمین نمایشگاه کتاب خراسان شمالی به این استان سفر کرده است.

یازدهمین نمایشگاه کتاب خراسان شمالی که دیروز در محل مصلای امام خمینی (ره) بجنورد برپا شده تا ۱۵ مهرماه به روی علاقه مندان کتاب و کتابخوانی گشوده خواهد بود.

در این نمایشگاه ۲۵۱ ناشر کشوری و استانی، ۵۵ هزار عنوان کتاب را در ۱۷۶ غرفه عرضه کرده اند.
استان ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی اکنون ۶۲ باب کتابخانه عمومی فعال شهری و روستایی و ۳۰ باب کتابخانه در دست ساخت دارد که ۴۰ هزار نفر عضو این مراکز از افزون بر ۸۰۰ هزار جلد کتاب آن استفاده می کنند.

ط/۵۱۳۲