به گزارش ایرنا؛ ایوب دهقانکار روز چهارشنبه در دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی، که پیش از گشایش یازدهمین نمایشگاه کتاب این استان صورت گرفت، از برنامه های وزارت متبوع خود برای حمایت از کتابهای ارزشمند خبر داد و گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از آثار خوب و ارزشمند حمایت کرده و تشویق بیشتر نویسندگان و ناشران آنها را در برنامه دارد.
وی با اشاره به اهمیت سبک زندگی در فرهنگ جامعه، افزود: در این راستا آمادگی داریم تا در قالب تهیه کتاب، بازی، انیمیشن و حتی ترجمه کتاب از آثاری که به ترویج فرهنگ ایرانی و شخصیتسازی قهرمانان ایرانی می پردازند، حمایت های لازم را به عمل آوریم.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ارتباطات خوبی با ناشران خارجی داریم تا از این طریق بتوانیم کالاهای فرهنگی را ذیل برنامه های سبک زندگی قرار دهیم.
ضرورت گنجاندن فرهنگ کتابخوانی در سبک زندگی اسلامی
مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان نیز در این دیدار، خواستار توجه بیشتر به فرهنگ کتاب و کتابخوانی در ارکان سبک زندکی اسلامی شد.
مهدی قزلی با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب بر لزوم ترویج سبک زندگی اسلامی در سفری که سال ۹۱ به خراسان شمالی داشتند، اظهار داشت: باید توجهات به سمت کتاب و کتابخوانی در حوزه سبک زندگی اسلامی بیشتر شود.
وی افزود: مردم ما باید متوجه باشند که همان گونه که به غذا و دیگر اقلام ضروری نیاز دارند، باید کتاب و کتابخوانی را نیز یک نیاز بدیهی بدانند و کودکان خود را با این فرهنگ مانوس کنند.
قزلی با اشاره به تاکیدات فراوان رهبری بر گسترش فرهنگ مطالعه، خاطرنشان کرد: امامان جمعه با ورود به این حوزه می توانند در این زمینه نقشی تاثیرگذار داشته باشند.
کتابخوانی، اعتیادی مثبت
امام جمعه بجنورد نیز در این دیدار از اعتیاد به کتاب، به عنوان اعتیادی مثبت یاد کرد و گفت: کتاب نقش بسیاری در افزایش جهان بینی و درک انسان ها و آشنایی با محیط پیرامونی و بصیرت افزایی دارد.
حجت الاسلام والمسلمین ابوالقاسم یعقوبی یکی از آرزوهای خود را تبدیل خطبه های نماز جمعه به کتاب دانست و افزود: تا کنون ۳۰۰ خطبه نماز جمعه بجنورد با موضوع سبک زندگی اسلامی خوانده شده، که یکی از مباحث مورد توجه در آن حوزه فرهنگ و ترویج فرهنگ مطالعه است.
وی با تاکید بر ضرورت نوکردن شیوه زندگی، خاطرنشان کرد: امروز فضای مجازی منبری بر بام بشریت است که اگر درست مورد استفاده قرار گرفته و مدیریت شود و نگذاریم جوانان به آن معتاد شوند، می توان از آن بهره مثبت برده و مسیر درست را به جامعه نشان داد.
حجت الاسلام یعقوبی یادآور شد: در حال حاضر اردوی جهانی در فضای مجازی ایجاد شده و همه مغزها را جمع کرده که می تواند مرکزی برای پاسخگویی به شبهات در سطح جهانی باشد تا بتوانیم راهنمای قافله باشیم.
وی با تاکید بر اینکه باید به فکر معتادان فضای مجازی باشیم، اظهار داشت: کار در حوزه فرهنگ به نوعی جهاد کبیر است و تلاش زیادی می خواهد، بنابراین برای موفقیت در این حوزه نباید انفعالی عمل کرده و رنگپذیر باشیم.
امام جمعه بجنورد خواستار هزینهکرد بخشی از بودجه فرهنگی برای پاسخگویی به شبهات فرهنگی مطرح شده در فضای مجازی شد و افزود: اگر فرهنگ ما غنی شود ارشادات ما نیز غنیتر می شود.
وی هدایت و پشتیبانی جوانان در مسیر درست را مورد تاکید قرار داد و گفت: قدرت بالای فضای مجازی می تواند انسان را از عرش به فرش بیندازد، بنابراین باید بیشتر مراقبت کنیم.
یازدهمین نمایشگاه کتاب خراسان شمالی از ۱۰ تا ۱۵ مهرماه در محل مصلای امام خمینی (ره) بجنورد برپا شده که صبح ها از ساعت ۹ تا ۱۱ و عصرها ۱۶ تا ۲۱ آماده پذیرش علاقه مندان است.
استان ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی اکنون ۶۲ باب کتابخانه عمومی فعال شهری و روستایی و ۳۰ باب کتابخانه در دست ساخت دارد که ۴۰ هزار نفر عضو این مراکز از افزون بر ۸۰۰ هزار جلد کتاب آن استفاده می کنند.
ط/۵۱۳۲
نظر شما