مشهد -ایرنا- رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور گفت: با توجه به اینکه بسیاری از کشورهای دنیا ارقام قابل توجهی را به عنوان یارانه به این محصول اختصاص می‌‏دهند برای کشاورزان داخلی سخت است که بدون حمایت بتوانند در بازارهای جهانی رقابت کنند.

قربانعلی روشنی روز دوشنبه در نخستین همایش ملی روز جهانی پنبه که همزمان با برگزاری اجلاسیه این محصول در ژنو سوییس با حضور مسئولان، کارشناسان کشوری، استانی و پنبه‌کاران در مجتمع فرهنگی - هنری سرو کاشمر برگزار شد افزود: چون پنبه با ارزش‎ترین گیاه از نظر ارزش افزوده در دنیاست به همین خاطر اکثر کشورهای توسعه یافته به این محصول توجه ویژه‎ای دارند.

وی اضافه کرد: طرح کلان پنبه ترا ریخته شاید یکی از راهکارها برای فرار از سم پاشی‏های بی‎رویه محصول پنبه باشد هر چند برخی افراد مخالف سم‎هایی که به محیط، آب و خاک خسارت می‎زند نیستند ولی وقتی در محصولی تغییرات ژنتیکی اتفاق بیفتد بیش از حد در مورد آن تبلیغات منفی می‎کنند.

رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور گفت: پنبه محصولی است که باید برای فناوری ‎های بعد از کشت آن سرمایه گذاری کنیم و مکانیزاسیون را به کمک این محصول بیاوریم اما در این عرصه غفلت کرده ایم.

روشنی افزود: در صنعت الیاف فقط ۵۰۰ میلیارد دلار سود وجود دارد ولی ما خیلی راحت غفلت کردیم و تسلیم شعاری شدیم که می‎گوید لذتی که در واردات است در تولید نیست.

کاشت ۹۰ هزار و ۲۵۰ هکتار پنبه در کشور

 مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی نیز در این همایش گفت: امسال ۹۰ هزار و ۲۵۰ هکتار پنبه در کشور کشت شده که در مقایسه با سال گذشته رشد ۲۷ درصدی داشته است.

ابراهیم هزار جریبی افزود: امیدواریم با تلاش‎هایی که صورت گرفته در عملکرد هم شاهد رشدی ۸۰ درصدی باشیم و به تولید ۲۲۸ هزار تن که طبق برنامه است برسیم.

وی اضافه کرد: امسال حدود ۶۵ تا ۷۰ هزار تن الیاف پنبه تولید می شود که براساس مصرف سال گذشته ۵۰ درصد از نیاز کشور را تامین خواهد شد.

مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی گفت: کنترل آفات یکی از معضلات اصلی زراعت پنبه است و پنبه از گیاهان پر آفت است و پائیز سال قبل در این خصوص نشست‎های متعددی برگزار شد که نتیجه آن منجر به تشکیل کمیته تخصصی گیاه پرشکی پنبه در سازمان حفظ نباتات شد.

هزار جریبی افزود: سه استان گلستان، خراسان رضوی و فارس را از این نظر تحت آزمایش های حمایتی قرار دادیم و امسال با توجه به اینکه در برخی از مناطق، آفات بیشتری وجود داشت اما کنترل بهتری صورت گرفت.

وی ادامه داد: سازمان حفظ نباتات باید سبد سموم مربوط به آفات مختلف را متنوع کند تا کشاورزان استفاده بهتری ببرند هرچند مبارزه ‏های بیولوژیک هم در دستور کار قرار دارد.

شهرستان کاشمر در ۲۲۸ کیلومتری جنوب غربی مشهد قرار دارد.

۷۴۹۷/۱۹۲۲