نشریه "تایمز او ایندیا" روز سه شنبه نوشت: بر اساس دستور فرماندار جامو و کشمیر، محدودیت ها در خصوص حضور جهانگردان در کشمیر از امروز لغو می شوند.
دولت هند دو روز پیش از اجرایی کردن تصمیم خود برای لغو امتیازات خاص ایالت جامو و کشمیر در ماه اوت، از جهانگردان درخواست کرده بود تا این منطقه را ترک کنند.
مالک افزود: در شش هفته گذشته دولت جامو و کشمیر، اقدامات زیادی را برای احیای شرایط عادی در کشمیر انجام داده است. از جمله این اقدامات لغو تمام محدودیت های امنیتی در اکثر مناطق کشمیر، بازگشایی مدارس و دانشگاه ها و احیای حمل و نقل عمومی بوده است.
فرماندار کشمیر توضیح داد: همچنین ۲۵ کیوسک اینترنت در هر منطقه کشمیر ایجاد شده است و غیبت کارمندان از اداره های دولتی کاهش یافته است.
کمیته امور خارجه کنگره آمریکا پیشتر در بیانیه ای نوشته بود که محدودیت های ارتباطی وضع شده در کشمیر تاثیر بسیار مخربی بر زندگی مردم عادی در این منطقه دارد و از دولت هند درخواست کرد تا هرچه زودتر این محدودیت ها را لغو کند.
در بیانیه این کمیته آمده است: زمان آن رسیده است که هند این محدودیت ها را لغو کند و به کشمیری ها حقوقی مساوی با سایر شهروندان هندی اعطا نماید.
پیش از این نیز آمریکا از هند درخواست کرده بود تا هرچه زودتر محدودیت ها در کشمیر را لغو کند.
نخست وزیر هند ۵ اوت(۱۴ مرداد) از تصمیم خود برای لغو خودمختاری نسبی و اختیارات ویژه منطقه جامو و کشمیر خبر داد.
طبق اصل ۳۷۰ قانون اساسی هند، این منطقه به جز در مسایل دفاعی و امور خارجی، در سایر موارد از اختیارات خاص برخوردار بود.
طبق بند ۳۵ قانون هند فروش هرگونه اموال غیر منقول به افرادی که بومی ایالت جامو و کشمیر نیستند، ممنوع است و ساکن دائمی جامو و کشمیر فردی است که پیش از سال ۱۹۵۴ مقیم این ایالت بوده باشد یا ۱۰ سال دائم و مستمر در آن زندگی کرده باشد.
دولت پس از لغو اصل ۳۷۰ قانون اساسی و بند ۳۵ قانون هند که اختیارات ویژه ای برای ایالت جامو و کشمیر در نظر گرفته بود، برای جلوگیری از اعتراض مردم، مدارس و دانشگاه ها را تعطیل و تلفن و اینترنت این منطقه را قطع کرد.