۵ بهمن ۱۳۹۸، ۲۰:۰۱
کد خبر: 83647810
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

آمریکا خواهان آزادی رهبران کشمیری شد

۵ بهمن ۱۳۹۸، ۲۰:۰۱
کد خبر: 83647810
آمریکا خواهان آزادی رهبران کشمیری شد

دهلی نو - ایرنا - "آلیس ولز" معاون امور آسیا و آسیای مرکزی وزارت خارجه آمریکا روز شنبه از دولت هند خواست تا رهبران سیاسی کشمیر را هرچه زودتر بدون هیچ قید و شرطی آزاد کند.

شبکه خبری "ایندیا تودی" روز شنبه اعلام کرد: معاون امور آسیا و آسیای مرکزی وزارت امور خارجه آمریکا ضمن استقبال از اقدامات دولت هند در برقراری اینترنت در بخش هایی از کشمیر ، از دهلی نو خواست تا رهبران کشمیری را هرچه زودتر آزاد کند.

ولز اخیرا برای شرکت در کنفرانس بین المللی رایسینا به هند سفر کرده بود. اجلاس گفت و گوی بین‌ المللی رایسینا با حضور ۷۰۰ نماینده از ۱۰۰ کشور جهان از ۲۴ تا ۲۶ دی ماه در شهر دهلی‌ نو با حضور وزرای امور خارجه کشورهای مختلف از جمله ایران برگزار شد.

وی در مصاحبه با خبرنگاران گفت: در مورد جامو و کشمیر اقدامات مثبتی از سوی دولت هند از جمله برقراری اینترنت در بخش هایی از این منطقه مشاهده کرده ام.

وی افزود: ما همچنین از دولت هند درخواست می کنیم تا هرچه زودتر رهبران سیاسی کشمیری را بدون هیچ قید و شرط آزاد کند.

مقامات هندی روز شنبه اعلام کردند که خدمات اینترنت نسل ۲ (۲جی) از نیمه شب شنبه در تمام مناطق جامو و کشمیر برقرار خواهد شد. این اقدام پس از شش ماه از لغو امتیازات خاص جامو و کشمیر که به این منطقه خودمختاری می داد انجام می شود.

دادگاه عالی هند در ماه جاری در حکمی اعلام کرد که مسدود شدن اینترنت در جامو و کشمیر یک اقدام غیر قانونی و سؤ استفاده از قدرت محسوب می شود.

پس از تصمیم دولت هند در لغو امتیازات خاص جامو و کشمیر و  اجرایی کردن محدودیت های گسترده در این منطقه، چندین دادخواست در خصوص غیرقانونی بودن اقدام دولت هند در مسدود کردن دسترسی به اینترنت به دادگاه عالی این کشور ارائه شده بود.

همچنین ۲۱ رهبر کشمیری متعلق به احزاب سیاسی مختلف همچنان در بازداشت پلیس قرار دارند. دولت ماه گذشته قرار بازداشت "فاروق عبدالله" سروزیر سابق جامو و کشمیر را تا سه ماه تمدید کرد.

همچنین مقامات هندی تاکنون ۱۰ رهبر کشمیری را آزاد کرده اند.

در اولین روزهای ماه ژانویه، دولت هند از دیپلمات های خارجی دعوت کرد تا از جامو و کشمیر دیدار کنند. در ماه اکتبر سال گذشته نیز یک هیات ۱۲ نفره از دیپلمات های اروپایی از کشمیر دیدار کرده بودند.

نخست وزیر هند ۵ اوت (۱۴ مرداد) از تصمیم خود برای لغو خودمختاری نسبی و اختیارات ویژه منطقه جامو و کشمیر خبر داد.

طبق اصل ۳۷۰ قانون اساسی هند، این منطقه به جز در مسایل دفاعی و امور خارجی، در سایر موارد از اختیارات خاص برخوردار بود.

طبق بند ۳۵ قانون هند فروش هرگونه اموال غیر منقول به افرادی که بومی ایالت جامو و کشمیر نیستند، ممنوع است و ساکن دائمی جامو و کشمیر فردی است که پیش از سال ۱۹۵۴ مقیم این ایالت بوده باشد یا ۱۰ سال دائم و مستمر در آن زندگی کرده باشد.

دولت پس از لغو اصل ۳۷۰ قانون اساسی و بند ۳۵ قانون هند که اختیارات ویژه ای برای ایالت جامو و کشمیر در نظر گرفته بود، برای جلوگیری از اعتراض مردم، مدارس و دانشگاه ها را تعطیل و تلفن و اینترنت این منطقه را قطع کرد.

همچنین دولت هند به منظور جلوگیری از ناآرامی ها و اعتراض ها بیش از ۹ هزار نیروی امنیتی و نظامی را به کشمیر منتقل کرد.

از آن زمان تاکنون محدودیت های کشمیر مانند منع رفت و آمد، احیای بخشی از خدمات تلفن ثابت و تلفن های همراه به صورت مرحله ای کاهش یافته اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha