دهلی نو-ایرنا- دولت بنگلادش با استقرار سیستم های رادار نظارتی هند در امتداد سواحل این کشور در خلیج بنگال موافقت کرد.

نشریه "دیفنس نیوز" روز سه شنبه نوشت: این توافق در طول سفر دو روز گذشته شیخ حسینه نخست وزیر بنگلادش به هند و دیدار وی با نارندرا مودی همتای هندی وی حاصل شد.

در بیانیه مشترک هند و بنگلادش آمده است: نخست وزیران هند و بنگلادش از گسترش روابط  دفاعی و دریایی میان دو کشور استقبال کردند و برای استقرار سامانه های راداری هند در سواحل بنگلادش به توافق رسیدند.

بنگلادش تکنولوژی نظارت راداری بر سواحل خود را در اختیار ندارد و نصب رادار های هند به این کشور کمک می کند تا  بر حرکت قایق ها و کشتی تا تا فاصله پنجاه کیلومتری نظارت کند.

بر اساس گفته مقامات هندی، حداقل ۲۰ سامانه رادار در امتداد سواحل بنگلادش نصب خواهد شد.

از سوی دیگر این رادارها به هند کمک خواهد کرد تا حرکت کشتی های چینی را در منطقه کنترل کرده و از نفوذ پکن در کشورهای همسایه هند جلوگیری کند.

نیروی دریایی هند هفته گذشته اعلام کرده بود که شش کشتی جنگی چین در در اقیانوس هند شناسایی کرده است.

در ماه اوت سال گذشته، سونیل لانبا  فرمانده نیروی دریایی هند اعلام کرد که رادارهای این کشور حرکت ۱۲ کشتی جنگی چین را در اقیانوس هند شناسایی کرده است و فعالیت این کشتی ها را زیر نظر دارد.

با توجه به گزارش سازمان های اطلاعاتی هند، چین به صورت مکرر کشتی های جاسوسی خود را به منطقه اقیانوس هند اعزام می کرده است تا از پایگاه های نیروی دریایی هند و همچنین کشتی های مستقر در اقیانوس هند اطلاعات جمع آوری کند.

هند نگران افزایش حضور نیروی دریایی بزرگ چین در مناطق همسایه خود از جمله احداث چندین بندر از سریلانکا تا پاکستان است و معتقد است که این بنادر می توانند به عنوان پایگاه های نظامی برای نیروی دریایی چین مورد استفاده قرار گیرند.

در هر سال حدود  ۱۲۰ هزار کشتی از منطقه اقیانوس هند عبور می کنند و نزدیک به ۷۰ هزار کشتی از تنگه مالاکا رفت و آمد می کنند.

چین به سرعت در حال افزایش پایگاه های خود در منطقه اقیانوس هند است. سال ۲۰۱۷ اولین پایگاه دریایی  این کشور در جیبوتی افتتاح شد.

نیروی دریایی هند مصمم است که با افزایش توان عملیاتی خود  منطقه اقیانوس هند را به عنوان سومین اقیانوس بزرگ  جهان را تحت کنترل خود داشته باشد.

این منطقه به دلیل عبور دو سوم نفت  و نیمی از محموله های باری جهان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است .

هند این منطقه را به عنوان حیاط خلوت خود می داند و می خواهد به عنوان تنها ارائه دهنده امنیتی ارشد در این منطقه به رسمیت شناخته شود.