به گزارش سازمان بیمه سلامت، محمد رضا میرزایی روز چهارشنبه درباره نظام ارجاع و سطح بندی خدمات افزود: سطح بندی خدمات برای این است که بیمار خدمات سطح یک را از پزشک عمومی دریافت کرده و هزینه چند برابری جهت مراجعه به متخصص پرداخت نکند. زیرا مراجعه به پزشک متخصص در گام اول، هم هزینههای بیمار و هم هزینه بیمههای درمانی را بالا میبرد.
وی ادامه داد: در حال حاضر افرادی که حق بیمه آنها توسط دولت پرداخت میشود، روستاییان، عشایر و ساکنان شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت، بر اساس قانون باید خدمات سلامت را در قالب نظام ارجاع و پزشکی خانواده دریافت کنند. اگر افراد به خدمات تخصصی نیاز داشته باشند، بیمار به مراکز دولتی ارجاع داده میشود. در روستاهای کشور بیش از ۶ هزار و ۷۰۰ پزشک در مراکز خدمات جامع سلامت مستقر شده و خدمات سطح یک به همراه تیم سلامت ارائه میشود.
مدیرکل خدمات عمومی سازمان بیمه سلامت بیان کرد: نظام ارجاع و پزشکی خانواده برای جمعیت ساکن روستاها، عشایر و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت که از بیمه رایگان برخوردار هستند در حال اجرایی شدن است. این افراد خدمات تخصصی و فوق تخصصی را در مراکز دولتی و مراکز خصوصی طرف قرارداد دریافت میکنند. البته اگر روستاییان، عشایر و ساکنان شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت در سفر بوده و شرایط اورژانس داشته باشند، بدون نظام ارجاع پذیرش میشوند.
وی اظهار داشت: نظام ارجاع و پزشکی خانواده برای جمعیت شهری استانهای فارس و مازندران هم اجرا میشود و اگر افراد خارج از نظام ارجاع مراجعه کنند، تعرفه آنها متفاوت خواهد بود.