منصور غلامی عصر پنجشنبه در آیین رونمایی از لوگوی شبکه مراکز رشد دانشگاه فنیوحرفهای کشور در دانشکده فنیوحرفهای زینب کبری(س) همدان افزود: دانشگاهها باید بهرهوری از علم را در دستور کار خود قرار دهند و اگر دانشگاهی سطح علمی خود را بالا نبرد، تعطیل میشود.
وی اضافه کرد: در برنامهریزی صورت گرفته، از ۲ سال پیش مهارت آموزی در دانشگاهها در اولویت قرار گرفته و هدف ما این است که از علم در بخشهای مختلف توسعه کشور استفاده کنیم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری عنوان کرد: اینکه میگویند ایران بیش از ۲ هزار دانشگاه دارد اشتباه است؛ ما در وزارت علوم ۹۷ دانشگاه دولتی داریم که دانشگاه فنیوحرفهای با ۱۷۶ دانشکده، یکی از آنها محسوب میشود.
وی تاکید کرد: در آموزش عالی یک حساب ویژه ای برای مهارت آموزی در دانشگاه های فنیوحرفهای باز کردهایم.
غلامی با اشاره به اینکه همه راهکارهای ایجاد اشتغال و تربیت نیروی کار در دانشگاه فنیوحرفهای است، اضافه کرد: در ۲۰ سال گذشته تب مدرک گرفتن بالا رفته بود و تعداد بسیار زیادی از دانشجویان بدون اینکه برنامهای برای تحصیل داشته باشند مدرک گرفتند.
وی با اشاره به اینکه مدرک گرایی خارج از چارچوب، مشکل ساز می شود، ادامه داد: دیگر در بخش دولتی استخدام نداریم اما این نباید مانع رشد و توسعه کشور شود.
غلامی با بیان اینکه تحریم می تواند هم تهدید باشد و هم فرصت، افزود: اگر استعداد و ایده ها را به کار بگیریم به راحتی از پس نیازهای خود بر می آییم و به عنوان یک فرصت از تحریمها استفاده میکنیم.
وی عنوان کرد: امروز صنایعی که در گرفتاری تحریمها گیر کرده اند، از داشگاه ها کمک می خواهند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: پیش از این (تحریمها) دانشگاه ها مشتری نداشتند، اما حالا روز به روز، صنایع زیادی به سمت انعقاد تفاهمنامه با دانشگاهها حرکت میکنند.
وی افزود: وقتی ما خودمان تولید داشته باشیم، یک چشمه جاری در اشتغال و توسعه جریان مییابد، اما اگر صنعت ما وابسته به دیگر کشور ها باشد روز به روز هزینههای ما افزایش پیدا میکند.
غلامی اظهار داشت: خودکفایی ما باعث شد از رئیس جمهوری ما بخواهند در حاشیه نشست سازمان ملل با آنها عکس بگیرد تا از آن سوء استفاده کنند، اما نمیدانند که ما با هوشیم.
وی عنوان کرد: اگر ما در جایگاه ۱۶ علمی در جهان قرار داریم حاصل کار دانشگاههاست؛ این یعنی جوانان ما توان علمی دارند و به تحریمها توجه نمیکنند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه محدودیت ها نه تنها مانع نیستند بلکه موتور محرکی برای ما می شوند، گفت: ما در حوزه به کارگیری دانش و فناوری جدید در اشتعال و توسعه کمتر از ۱۰ سال است که وارد شدیم و در آینده از بین این جوانان نمونه های بهتری پیدا خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه حمایت از دانشگاه فنی و حرفه ای بیشتر می شود، بیان کرد: دانشگاههای فنی حرفه ای ما فضای بسیار مناسبی برای مهارت آموزی دارند و با استفاده از کارگاهها و تجهیزات آموزشی مناسب میتوانند اشتغال آینده کشور را تضمین کنند.
غلامی با اشاره به اینکه تلاس داریم دانشگاهها کیفی سازی شوند، تاکید کرد: به غیر از دانشکده فنیوحرفه ای، ایجاد مرکز جدید آموزش عالی ممنوع است.
وی ادامه داد: در کشور ما نیروی جوان، صاحب دانش و صاحب مهارت بسیار داریم که باید با انسجام بیشتر دست دشمنان را از منطقه کوتاه کنیم.
۹۹۰۴/۲۰۹۰