۱۶ شهریور ۱۳۹۸، ۱۸:۱۱
کد خبرنگار: 2089
کد خبر: 83468522
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

دانشگاه فنی و حرفه‌ای ۱۴ هزار میلیارد ریال کمبود اعتبار دارد

سمنان- ایرنا- معاون امور فرهنگی و دانشجویی دانشگاه فنی‌ و حرفه‌ای کشور گفت: این مرکز آموزش عالی در سال ۹۸ حدود ۱۴ هزار میلیارد ریال کمبود اعتبار دارد.

رضا مهدی عصر شنبه پس از پایان آیین معرفی سرپرست دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان سمنان در سرسرای همایش‌های این دانشگاه در گفت‌ و گو با ایرنا افزود: بر اساس شاخص‌های وزارت علوم تنها یک سوم بودجه مورد نیاز دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور در سال ۹۸ یعنی هفت هزار میلیارد ریال برای این دانشگاه در نظر گرفته شده است.

وی تصریح کرد: حدود ۶ هزار میلیارد ریال بودجه عمومی دولت و یک هزار میلیارد ریال درآمد اختصاصی این دانشگاه است.

معاون امور فرهنگی و دانشجویی دانشگاه فنی‌ و حرفه‌ای کشور ادامه داد: این دانشگاه حداقل به پنج هزار استاد تمام وقت نیاز دارد که حقوق سالانه آنان به بیش از سه هزار میلیارد ریال در سال می‌رسد.

او به صرفه‌جویی در هزینه‌ها برای کمبود اعتبارات دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور اشاره و تاکید کرد: به‌ منظور جبران کمبود منابع مالی، این دانشگاه از ۲۰ هزار استاد مدعو با هزینه سالانه یک هزار میلیارد ریال استفاده می‌کند.

مهدی دست‌یابی به جایگاه برتر دانشگاهی در سطح داخلی و خارجی را چشم انداز دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور برشمرد و خاطرنشان کرد: چشم انداز این دانشگاه دستیابی به رتبه برتر در ایران و جهان و مطرح شدن به عنوان اشتغالزایی و مهارت آموزی در سطح بین المللی است.

وی به هزینه‌بری بین پنج تا ده میلیارد ریالی ایجاد شغل در صنایع های‌تک ایران اشاره و اضافه کرد: دانشگاه‌ فنی‌ و حرفه‌ای کشور برای یک دانشجوی کاردانی حداکثر ۲۰۰ میلیون ریال هزینه می‌کند و فرد با مهارت بالا وارد بازار کار شده و شغل مولد ایجاد می‌شود.

وی با اشاره به تغییر سرفصل های دانشگاه فنی و حرفه ای در مهر امسال با هدف کیفی‌سازی، اظهار داشت: سرفصل های ۴۱ رشته تحصیلی کاردانی پیوسته این دانشگاه تغییر یافت که رویکرد این برنامه مبتنی بر اشتغال، مهارت و ورود به بازار کار طراحی و تنظیم شد.

معاون امور فرهنگی و دانشجویی دانشگاه فنی‌ و حرفه‌ای کشور یادآور شد: معیار ایجاد رشته‌های جدید در هر دانشکده این دانشگاه نیازسنجی بازار کسب و کار و تقاضای صنعت استان‌ها است.

اگر چه دانشگاه فنی و حرفه ای به عنوان تنها دانشگاه متولی آموزش عالی فنی و حرفه ای در کشور از سال ۱۳۹۰ با مجوز رسمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کار خود را آغاز کرد، اما دانشکده و آموزشکده های فنی و حرفه ای به عنوان واحدهای زیر مجموعه این دانشگاه سابقه بیش از ۴۰ ساله دارند و از اولین مراکز آموزش عالی کشور هستند که در تداوم مسیر تحصیلی دوره متوسطه فنی و حرفه ای (هنرستان های فنی، کشاورزی، حرفه ای، تربیت بدنی) فعالیت داشتند. 

هم اکنون دانشگاه فنی و حرفه ای در قالب ۱۷۳ دانشکده و آموزشکده فنی و حرفه‌ای در استان های مختلف کشور پراکنده اند که از این تعداد ۱۱۸ مرکز متعلق به پسران و ۵۲ مرکز مربوط به دختران است و در واقع دانشکده های فنی و حرفه ای به صورت تفکیک جنسیتی اقدام به آموزش دانشجو می کند. 

عمده فعالیت آموزشی این دانشگاه در حال حاضر در سطح کاردانی است و هدف، تربیت کاردان (تکنسین) است. البته در تعدادی از مراکز این دانشگاه، دوره‌های کارشناسی ناپیوسته و پیوسته نیز فعالند به نحوی که سطح کاردانی پیوسته با ۱۰۴ رشته و کارشناسی ناپیوسته با ۵۱ رشته، کارشناسی پیوسته ۶ رشته و در قالب دو نوبت آموزشی خدمات خود را به بیش از ۲۰۰ هزار دانشجو ارائه می کنند.

 مدارک تحصیلی دانش آموختگان این دانشگاه مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده و برای ادامه تحصیل در داخل و خارج از کشور معتبر است. طول دوره تحصیل در هر یک از مقاطع (کاردانی پیوسته و کارشناسی ناپیوسته) ۲ سال است و دانشجویان تابع مقررات آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هستند.

خود اشتغالی، کارآفرینی و کمک به بهره وری نیروی کار، هدف اصلی دانشگاه فنی و حرفه ای است و بر اساس آمارها سالانه حدود ۴۰ هزار نفر از این دانشگاه فارغ التحصیل می‌شوند.

دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان سمنان ۵۵ رشته کاردانی و کارشناسی با بیش از ۶ هزار دانشجو دارد. 

مهدی، معاون امور فرهنگی و دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور به منظور شرکت در مراسم معرفی رضا نقدی، سرپرست دانشگاه فنی‌ وحرفه‌ای استان سمنان و تکریم راضیه محجوب به استان سمنان سفر کرد. 

۹۸۹۱/۷۴۰۸

برچسب‌ها