تهران- ایرنا- استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: دانشجویان برای پیشرفت کشور در همه زمینه‌ها باید در رشته‌ای که تحصیل می‌کنند آن موضوع را از تئوری به عمل و اجرا برسانند.

پروفسور «علی اکبر رمضانیان پور» نماینده فدراسیون بین المللی بتن در ایران در طی بیش از۳۰ سال آموزش و پژوهش در دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی داخل و خارج از کشور در زمینه بتن سهم قابل توجهی در پیشبرد این علم به خود اختصاص داده است.

ارائه دهها مقاله علمی، تدوین آیین نامه‌ها و استانداردهای مختلف، ایراد سخنرانی‌های کلیدی، راهنمایی دهها دانشجوی کارشناسی ارشد و دکترا و ارائه خدمات فنی و مشاوره‌ای به طرح‌های مختلف عمرانی بتنی از جمله این خدمات به حساب می‌آید.

نهمین دوره‌ مسابقات ملی بتن ۱۷ و ۱۸ مهرماه با همکاری دانشگاه صنعتی امیرکبیر و نمایندگی ملی فدراسیون بین المللی بتن با  محوریت بتن خود متراکم سازگار با  محیط زیست برگزار شد.

رمضانیان پور مشاور علمی و داوری مسابقات ملی بتن امروز (شنبه) در گفت گو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری ایرنا افزود: نهمین دوره مسابقات بتن در حالی برگزار شد که دوره‌های قبلی با هدف ساخت بتن‌های معمولی با مقاومت بالا به سرانجام رسید. در این دوره دانشجویان به سمت بتن‌های ویژه مانند خود تراکم رفتند که تحولی در عرصه بتن‌سازی کشور برای توسعه پایدار محسوب می‌شود.

وی گفت: البته تهیه این بتن به دانش خاصی نیاز دارد ودانشجویان باید از همین مقطع کارشناسی آن را یاد گرفته و در کارگاه‌ها  آن را اجرایی و عملیاتی کنند. زیرا در حقیقت ما در کارهای اجرایی ضعیف هستیم.

استاد دانشکده عمران دانشگاه امیرکبیر با تاکید براین که رسیدن به بتنی با حداقل سیمان از اهداف رقابت‌ بود، اظهارداشت:  بتن را با هر مقدار سیمان می توان ساخت. اما دراین دوره از مسابقات موضوع این بود که دانشجو بتواند با حداقل سیمان که بیشترین آلایندگی را محیط زیست دارد، بتنی جدید بسازد. برای این هدف نیاز است که از نظر تئوری و عملی دانشجویان آزمون و خطاهای لازم را انجام دهند تا از نظر کاربردی به شکل و ایده‌ای جدید در اجرا برسند.

عضو هیات علمی دانشکده عمران دانشگاه صنعتی امیرکبیر درباره اینکه آیا هشت دوره  قبلی مسابقات توانسته یافته‌های دانشجویان را وارد چرخه تولید کند یا خیر؟، گفت: دوره‌های قبلی با هدف استفاده از دانه‌های سبک برای بتن مقاوم برگزار شد. این موضوع سبب شد دانشجویان ایران در ساخت بتن‌هایی با مقاومت بالا رشدکنند.

رمضانیان‌پور ادامه داد: در  این دوره‌ از مسابقات به سمت فاکتورهایی مانند دوام و کمتر مصرف کردن سیمان در پروژه‌ها تاکید شد تا در سال‌های آینده آثار آن در صنعت بتن کشور دیده شود.

وی درباره این که چرا بتن‌های که در ایران ساخته می شوند برای صادرات کیفیت لازم را ندارند، اظهار داشت: علت مهم این است که در سال‌های گذشته ۵ تا ۶ نوع سیمان در کشور بیشتر تولید نمی‌شد. درحالی که  نزدیک به ۱۷ تا ۱۸ سال است که صنعت سیمان دنیا متحول شده و دراروپا ۲۷ مدل سیمان به شرایط استاندارد رسیده است که ۲۶ مدل آن از آلایندگی کمی برخوردار بوده و در بتن‌سازی استفاده می‌شود.

مشاور علمی و داوری مسابقات ملی بتن با یادآوری این که که در عمل سیمان استاندارد در کشور تولید نمی‌شود و بخش صنعت نیز با این موضوع بیگانه است، اظهارداشت:کشورهایی مانند عراق نیز به این موضوع واقف هستند که باید به سمت سیمان‌های آمیخته با مقاومت بالا بروند. در ایران نیز این نوع سیمان تولید نمی‌شود تا سیمان معمولی تولید شده برای بتن‌سازی از استاندارهای لازم در صادرات فاصله داشته باشد.

رمضانیان پور ابراز امیدواری کرد تمام دانشجویان که در هر رشته‌ای مشغول به تحصیل هستند، تئوری آن موضوع را در عمل نیز اجرایی کرده تا به جایگاهی که شایسته ایران است، برسد.

نهمین دوره‌ مسابقات ملی بتن با همکاری دانشگاه صنعتی امیرکبیر و نمایندگی ملی فداراسیون بین المللی بتن طی دو مرحله برگزار می شود.

مرحله اول این مسابقات در ۱۷ و  ۱۸ مهرماه برگزار شد و مرحله دوم آن نیز آبان ماه برگزار می شود.

این دوره از مسابقات با محوریت بتن خود متراکم سازگار با محیط زیست و حرکت به سوی تحقق توسعه پایدار است.
هدف از این مسابقه آشنایی و افزایش تجربیات علمی و فنی دانشجویان با بتن‌هایی است که علاوه بر دارا بودن مشخصات فنی لازم (از نظر کارایی، مقاومت فشاری و دوام)، در ساخت آن‌ها کمترین آلودگی و آسیب به محیط زیست وارد شده و ساخت آن‌ها نیز با کمترین هزینه، در شرایطی نزدیک به شرایط کارگاهی انجام شود.
در نهمین دوره‌ مسابقات ملی بتن ۴۴ تیم ثبت نام کردند که تعداد ۱۵ تیم برای شرکت دراین مسابقه انتخاب شدند.
مرحله اول این مسابقات شامل ساخت نمونه‌ها و باز کردن قالب‌ها بود و مرحله‌ دوم یک ماه بعد، پس از کسب مقاومت مکانیکی ۲۸ روزه، به منظور داوری و اعلام نتایج برگزار می‌ شود.
اختتامیه‌ این مسابقه همزمان با اولین دوره‌ نمایشگاه صنعت ساختمان در ۱۷ تا ۲۰ آبان‌ ماه برگزار می‌شود.