به گزارش خبرگزاری آناتولی ترکیه، اردوغان در همایشی درباره عملیات ارتش این کشور در شمال سوریه موسوم به «چشمه صلح» افزود که مهمترین مسئله در حال حاضر، تکمیل این عملیات نظامی با کمترین خسارت ممکن است.
وی همچنین خبر داد که نیروهای ارتش ترکیه منطقه «عین العرب» در استان حلب و چهار روستای دیگر را تحت کنترل درآورده و «تل ابیض» را محاصره کرده اند.
اردوغان ادامه داد: در حملات به شهرهای مرزی، ۱۸ شهروند ترک کشته و ۱۴۷ تن دیگر زخمی شدند که بیشتر آنها کودک هستند.
وی همچنین از کشته شدن ۲ تن از نظامیان ترکیه و ۱۶ تن از نیروهای تحت امر ارتش این کشور در عملیات اخیر خبر داد.
اردوغان گفت که مناطق مسکونی در شانلی اورفه، ماردین و شرناق و غازی عنتاب، ۶۵۲ بار مورد حمله خمپاره ای قرار گرفته اند.
رئیس جمهوری ترکیه مدعی شد: عملیات ما آسیبی به مردم سوریه و کُردهای سوری نمی زند بلکه تنها تروریست ها را هدف قرار داده و این مسئله کاملا روشن است.
وی بار دیگر تاکید کرد که ترکیه هرگز اجازه تشکیل یک کشور تروریستی در شمال سوریه را نمی دهد.
رئیس جمهوری ترکیه تصریح کرد که نیروهای ترک به عمق ۳۰ تا ۳۵ کیلومتری خاک سوریه نفوذ خواهند کرد.
وی گفت: هر کس تصور کند با تحریم اقتصادی و تحریم تسلیحاتی موضع خود را تغییر می دهیم و عملیات را متوقف می کنیم، سخت در اشتباه است.
اردوغان با تروریست خواندن کردهای سوری، گفت: برخی از کشورها به دنبال میانجی گری میان ما و تروریست ها هستند؟ این مسئله چطور ممکن است، نمی توان آن را درک کرد! چه زمانی دیده اید که کشوری با سازمان های تروریستی بر سر میز مذاکره بنشیند؟
وی تاکید کرد که مذاکره با «تروریست ها» و وساطت در این باره را نمی پذیرد.
این در حالی است که ترامپ روز پنجشنبه گذشته ابراز امیدواری کرده بود که آمریکا بتواند میان ترکیه و کردها میانجی گری کند.
رئیس جمهوری ترکیه اولویت کشورش را ایجاد «منطقه امن» با همپیمانانش در منطقه عنوان کرد.
عملیات نظامی ارتش ترکیه در شمال شرق سوریه با نام عملیات «چشمه صلح» با اعلام رسمی رجب طیب اردوغان رئیسجمهور ترکیه در روز چهارشنبه گذشته آغاز شده است.
این عملیات، با مخالفتهای منطقه ای و بین المللی زیادی روبه رو شده است.
بسیاری از کشورهای اروپایی از جمله آلمان و فرانسه در واکنش به حمله نظامی ترکیه به سوریه، صادرات تسلیحات خود به این کشور را به حالت تعلیق درآورده اند.
اتحادیه اروپا در مخالفت با حمله ترکیه به شمال سوریه، آنکارا را تهدید به تحریم کرد؛ تحریمی که تهدید نخست وزیر ترکیه را به همراه داشت.
اردوغان هفته گذشته به کشورهای اروپایی هشدار داد که که ترکیه دروازه های خود را به روی سه میلیون و ۶۰۰ هزار پناهجوی سوری برای ورود به خاک اتحادیه اروپا خواهد گشود.