به گزارش ایرنا، «مهدی زندیه وکیلی» روز دوشنبه در نشست شورای حفاظت از منابع آب استان مرکزی افزود: برنامه سازگاری با کم آبی پنج تا ۶ استان در کارگروه ملی این بخش تصویب شده و برنامه برخی استان ها ارسال و یا در مرحله ارسال قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: استان مرکزی جزء سه استانی است که برنامه سازگاری آنها با کم آبی به کارگروه ملی ارسال نشده است.
زندیه وکیلی گفت: لازم است با تشکیل کمیسیون ماده ۱۱ توسط دستگاه های مربوطه دشت های استان مرکزی به طور دقیق مورد بررسی قرار گرفته و برنامه سازگاری استان مرکزی با کم آبی ظرف مدت یک هفته آینده تهیه و تدوین شود.
مدیرعامل آب منطقه ای استان مرکزی نیز در این نشست گفت: میزان مصرف آب در استان بر اساس برنامه سازگاری با کم آبی باید به میزان آب قابل برنامه ریزی کاهش یابد.
«عزت الله آمره ای» افزود: برای رسیدن به آب قابل برنامه ریزی در استان مرکزی باید ۶۵۰ میلیون متر مکعب از مصرف آب استان کاهش یابد که عمده این کاهش باید در بخش کشاورزی انجام شود.
وی ادامه داد: کاهش و رسیدن به مصرف آب قابل برنامه ریزی، با اجرای برنامه های سختگیرانه و سازگاری در بخش های مختلف کشاورزی حاصل می شود.
مدیرعامل آب منطقه ای استان مرکزی خاطر نشان کرد: برنامه سازگاری با کم آبی در استان با اجرای برنامه های دستگاه های مختلف کشاورزی، صنعت و شرب شهری و روستایی باید تا سال ۱۴۰۵ و پایان برنامه هفتم توسعه کشور اجرایی شود.
آمره ای افزود: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده با اجرای برنامه های دستگاه ها و اجرای برنامه سازگاری با کم آبی باید ۹۰۰ میلیون متر مکعب از میزان مصرف آب استان کاسته شود.
وی ادامه داد: اکنون میزان مصرف آب تجدید پذیر استان مرکزی ۱۰۴ درصد است که در طول هفت سال آینده باید به ۷۵ درصد کاهش یابد.
مدیرعامل آب منطقه ای استان مرکزی گفت: انسداد چاه های غیر مجاز در مدت هفت سال آینده، اجرای طرح ملی نصب کنتور های حجمی روی چاهها و جلوگیری از اضافه برداشتها، اصلاح و تعدیل پروانه چاهها، استفاده از پساب در صنایع، تغییر الگوی کشت در فضای سبز شهرها و جایگزین پساب برای آبیاری این فضاها از جمله طرحها برای کاهش مصرف آب در استان است.
آمره ای دشت زرندیه و ساوه را بحرانیترین دشت های استان مرکزی عنوان کرد و گفت: اضافه برداشت از سفره های زیر زمینی، کاهش بارندگی ها و استقرار صنایع از جمله مهمترین عوامل تبدیل این دشت ها به دشت های بحرانی در استان بوده است.
۹۲ درصد از حجم آب مصرفی استان مرکزی در بخش کشاورزی، سه و نیم درصد در بخش صنعت و بقیه در بخش آشامیدنی مصرف می شود.
۱۹۵۵/۶۰۱۲