۲۴ تیر ۱۳۹۸، ۱۷:۵۷
کد خبر: 83397002
T T
۰ نفر

چاه های کشاورزی ساوه و زرندیه هوشمند می شوند

۲۴ تیر ۱۳۹۸، ۱۷:۵۷
کد خبر: 83397002
چاه های کشاورزی ساوه و زرندیه هوشمند می شوند

اراک - ایرنا - استاندار مرکزی گفت: تمامی چاه های شهرستان های ساوه و زرندیه به صورت نمونه در این استان به کنتورهای هوشمند تجهیز می شوند.

به گزارش ایرنا، سید «علی آقازاده» روز دوشنبه در نشست شورای حفاظت از منابع آب استان مرکزی افزود: ۲ دشت ساوه و زرندیه از دشت‌های بحرانی این استان در ۱۰ سال اخیر بوده و اجرای سامانه کنتور هوشمند بر روی چاه‌های این دشت‌ها به منظور برداشت بهینه از سفره‌های زیر زمینی انجام می‌شود.

وی ادامه داد: با توجه به بارندگی‌های اخیر در استان مرکزی کاهش ارتفاع آب در سفره‌های زیر زمینیِ دشت‌های ساوه و زرندیه وجود نداشته و امید است با صرفه جویی در مصرف از سوی شهروندان و بخش‌های صنعتی و کشاورزی کاهش آب سفره‌های زیرزمینی این منطقه در سال‌های گذشته جبران شود.

استاندار مرکزی خاطر نشان کرد: بر اساس توافق آب منطقه‌ای با کشاورزان شهرستان ساوه، برداشت آب از ۴۰ چاه این شهرستان متوقف و استفاده از آب سد جایگزین شده که این مهم صرفه جویی ۱۵ میلیون متر مکعبی در برداشت از سفره‌های زیر زمینی این منطقه را به همراه دارد.

آقازاده گفت: اقدامات و فعالیت‌های فرمانداران شهرستان‌های استان مرکزی در زمینه هوشمند سازی چاه‌های کشاورزی توسط شورای حفاظت از منابع آب استان تحت نظر بوده و مسئولان عالی دولت در شهرستان‌ها باید این مهم را در دستور کار خود قرار دهند.

وی افزود: ۴۳ چاه در استان مرکزی اکنون تحت نظارت سازمان جهاد کشاورزی استان قرار دارد که نیاز است زمینه واگذاری مسئولیت نگهداری ۱۲ حلقه این چاه‌ها به آب منطقه‌ای و مکاتبات لازم برای تخصیص اعتبارات برای نگهداری و بازسازی این چاه‌ها از سوی سازمان برنامه و بودجه انجام شود.

استاندار مرکزی با یادآوری وجود ۱۰ نقطه حادثه خیز در اطراف رودخانه شهرستان اراک در منطقه کرهرود این شهرستان گفت: برابر قانون باید زمینه رفع این تصرفات و آزاد سازی حریم رودخانه برای جلوگیری از حوادث احتمالی در هنگام وقوع سیلاب انجام شود.

آقازاده ادامه داد: شهرداری اراک و سایر شهرداری‌های استان نیاز است برای جلوگیری از بروز حوادث در هنگام سیلاب کمک و همکاری لازم را برای رفع تصرفات در حریم رودخانه‌ها را با دستگاه‌های اجرایی استان مرکزی داشته باشند.

وی گفت: شهرداری اراک باید در مدت ۲ تا سه ماه آینده و پیش از آغاز بارندگی‌ها اقدامات لازم برای ترمیم و احداث دیواره‌ها در اطراف رودخانه این شهرستان را در دستور کار خود قرار دهند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی نیز در این نشست گفت: بر اساس قانون، آزاد سازی بستر و حریم رودخانه‌ها در حوزه وظایف آب منطقه‌ای است.

«مهدی زندیه وکیلی» افزود: آزاد سازی بستر و حریم رودخانه‌ها نیازمند تصویب قانون و تخصیص اعتبار از سوی مسئولان مربوطه دارد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان مرکزی نیز در این نشست گفت: ۴۷۵ میلیمتر بارندگی تا پایان فصل آبی امسال در این استان به ثبت رسید که این بارش‌ها نسبت به بلند مدت ۷۵ درصد و سال گذشته ۱۱۰ درصد افزایش یافته است.

«عزت اله آمره ای» افزود: شهرستان شازند با ۸۶۴ میلیمتر بارندگی بیشترین بارش‌ها را در این مدت در استان مرکزی داشته است.

وی ادامه داد: میزان رواناب‌های استان مرکزی از ابتدای مهر تا اسفند ماه سال گذشته ۲۰۰ میلیون متر مکعب بود که این میزان رواناب از فروردین ماه تاکنون به یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون متر مکعب افزایش یافته است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان مرکزی گفت: ۹۵ میلیون متر مکعب علاوه بر سر ریز سد ساوه، اکنون پشت این سد ذخیره سازی شده است.

آمره ای افزود: اکنون علاوه بر سرریز سد کمال صالح، حدود ۲۰۰ میلیون متر مکعب آب پشت این سد ذخیره شده و ظرفیت تالاب میقات و آق گل تکمیل است.

وی ادامه داد: ۹۵ درصد سد ساوه و ۹۸ درصد سد کمال صالح اکنون تکمیل بوده و خروجی و ورودی این سدها برابر است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان مرکزی خاطر نشان کرد: ۲۸۰ چاه بر اساس برنامه ریزی های انجام شده در نیمه نخست امسال باید مسدود شوند که تا کنون ۳۰ حلقه این چاه‌ها مسدود شده است.

آمره ای افزود: تأمین آب مورد نیاز سطوح زیر کشت محصولات کشاورزی استان مرکزی از جمله عوامل مسدود نشدن این چاه‌ها بوده است.
وی گفت: یک هزار و ۳۴۴ کنتور هوشمند تاکنون بر روی چاه‌های استان مرکزی نصب شده که ۵۲ دستگاه آنها امسال انجام شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان مرکزی افزود: بر اساس قانون بودجه امسال، تأمین تسهیلات مورد نیاز نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاه‌ها از محل منابع داخلی شرکت‌های آب منطقه‌ای استان‌ها فراهم شده است و باید از سایر حوزه‌ها نیز اعتباراتی به این مهم اختصاص یابد.
آمره ای خاطر نشان کرد: ۲ شهرستان بحرانی شامل ساوه و زرندیه در استان مرکزی وجود دارد که نیاز است برای جلوگیری از اضافه برداشت در این دشت‌ها به صورت نمونه در استان چاه‌های آنها به کنتورهای هوشمند تجهیز شوند.

وی گفت: با توجه به ذخیره آب مناسب سد ساوه، مقرر شد چاه‌هایی که در مسیر به زهکشی این سد قرار داشته و مایل به تعطیلی هستند، آب مورد نیاز آنها از طریق سد تأمین شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان مرکزی افزود: مالکان ۴۷ حلقه برای مسدود کردن چاه‌ها و استفاده از آب سد ساوه اعلام آمادگی کردند که تا کنون ۳۲ حلقه اجرایی شده و برق آنها قطع شده است.

آمره ای گفت: ۷۰ میلیون متر مکعب کمبود منابع آب زیر زمینی در ساوه وجود دارد که مسدود شدن این چاه‌ها از برداشت ۱۵ میلیون متر مکعب آب از آب‌های زیر زمینی این منطقه جلوگیری می‌کند.
وی افزود: جاری شدن سیلاب اگر چه خسارات جانی در استان مرکزی به همراه نداشت ولی این مهم موجب شد نقاط حادثه خیز رودخانه‌های استان شناسایی شوند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان مرکزی گفت: اکنون ۱۹۷ تصرف حریم رودخانه در استان شناسایی شده که شازند بیشترین تصرف در حریم رودخانه‌ها را به خود اختصاص داده است.

آمره ای ادامه داد: بیشترین تصرف حریم رودخانه در شهرستان اراک در منطقه کرهرود رخ داده است که برای جلوگیری از حوادث احتمالی در هنگام سیلاب نیاز است رفع این نقاط در دستور کار مسئولان استانی قرار گیرد.

وی افزود: با جاری شدن سیلاب احتمالی در شهرستان اراک به ۱۰ نقطه در حریم رودخانه در منطقه کرهرود خسارت وارد می‌شود.

آمره ای افزود: آزاد سازی سراسری ۸۲ کیلومتری رودخانه‌های استان مرکزی باید برای جلوگیری از بروز مشکلات در هنگام سیلاب انجام شود.
وی گفت: ۴۲ میلیارد ریال اعتبار ملی امسال از محل اعتبارات جبران سیلاب شامل ۲۰ میلیارد ریال برای جبران خسارت در رودخانه‌ها، ۲۰ میلیارد ریال برای جبران خسارت به تأسیسات آبی و ۲ میلیارد ریال برای جبران خسارت به ایستگاه‌های هواشناسی به استان مرکزی اختصاص یافته است.

فرماندار شهرستان ساوه نیز در این نشست گفت: ۲۷۹ دستگاه کنتور هوشمند تاکنون بر روی چاه‌های کشاورزی این شهرستان نصب شده که نصب ۱۰ عدد این دستگاه‌ها در سال جاری انجام شده است.

«علی میرزایی» افزود: ۵۲ حلقه چاه غیر مجاز در سال‌های گذشته و ۴۴ حلقه برای جلوگیری از اضافه برداشت از سفره‌های زیر زمینی شهرستان ساوه مسدود شده است.

وی با یادآوری خسارت سیلاب به پل هفت دهنه شهرستان ساوه ادامه داد: ۱۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی برای بازسازی این پل اختصاص یافته است و نیاز است بقیه اعتبار مورد نیاز بازسازی این پل توسط استان تأمین شود.

مدیرکل هواشناسی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: شرایط بارندگی‌ها در سال آبی آتی عادی پیش بینی می‌شود.

«آرش بهاروند» افزود: دمای هوا در خرداد و تیرماه امسال با پنج دهم درجه افزایش بوده و در فصل پاییز نیز دمای هوا متعادل است.

وی ادامه داد: سال آبی آینده نیز بارش‌های مناسبی برای استان مرکزی پیش بینی می‌شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: امسال ۲۰ میلیارد ریال اعتبارات ناشی از سیلاب به راه و شهرسازی، ۲۰ میلیارد ریال ایستگاه‌های پمپاژ، ۲ میلیارد و ۳۹۰ میلیون ریال برای بازسازی سنجش آب منطقه‌ای و ۲۰ میلیارد ریال برای لایروبی رودخانه‌های استان اختصاص یافته است.

«رقیه یادگاری» افزود: ۷۴ میلیارد ریال اعتبار برای جبران خسارت‌های وارد شده به تجهیزات وزارت نیرو در استان مرکزی، چهار میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال برای جبران خسارت‌های وارد شده به اداره کل هواشناسی استان اختصاص یافته است.

وی ادامه داد: ۶۸۰ میلیارد ریال اعتبار بلاعوض برای جبران خسارت بخش کشاورزی استان مرکزی و ۶۰۰ میلیارد ریال به صورت گلوبال برای جبران خسارت‌های عمران شهری و روستایی برای ۱۸ استان کشور اختصاص یافته است.

استان مرکزی با ۱۲ شهرستان دارای بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت است.

۱۹۵۵/‏۳۰۷۵

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha