تهران- ایرنا-  یک شرکت فعال در حوزه ساخت دستگاه‌های الکترونیکی، سیستم قابل حمل جدیدی را برای کنترل میزان مصرف کربوهیدرات بر مبنای سرعت موج پالسی در بدن تولید کرد.  

به گزارش اسلش گیر، وقتی حرف از ترکیب دنیای وسایل الکترونیکی و سلامت به میان می‌آید بیشتر افراد به فناوری‌های پوشیدنی چون ردیاب‌های تناسب اندام و ساعت‌های هوشمند فکر می‌کنند. این دستگاه‌ها معمولا به انواع مختلفی از حسگرها مجهز هستند که در ردیابی علائم حیاتی چون ضربان قلب مورد استفاده قرار می‌گیرند. اگرچه این دستگاه‌ها تصویری از فعالیت و سلامت قلب کاربران را به آن‌ها می‌دهند، اما هیچ اطلاعاتی در مورد یکی دیگر از فاکتورهای مهم در تناسب اندام که همانا میزان مصرف کربوهیدرات‌ها است، ارائه نمی‌دهند. از همین رو، شرکت ژاپنی کیوسرا سیستم جدیدی ساخته است که ضمن آن که می‌تواند میزان کربوهیدرات دریافتی بدن را کنترل کند، برای قرار دادن در جیب کاربر به اندازه کافی کوچک است.   

اگرچه هنوز اتفاق‌نظری در مورد میزان مناسب کربوهیدرات مصرفی وجود ندارد اما مصرف زیاد از هر چیزی می‌تواند برای سلامت فرد مضر باشد. مسأله تنها وزن و تناسب اندام نیست. یک مطالعه جدید نشان داده است که مصرف بیش از اندازه کربوهیدرات‌ها می‌تواند به ایجاد مشکلات قلبی ناشی از سفت شدن عروق منجر شود.    

رگ‌ها لوله‌هایی هستند که خون از درون آن‌ها از قلب به دیگر اندام‌های بدن می‌‍‌رود و میزان فشار در داخل بدن را تنظیم می‌کنند. دستکم این کاری است که در حالت عادی و کشسانی خود انجام می‌دهند. سفت شدن عروق که یکی از دلایل آن استفاده بیش از اندازه از کربوهیدرات‌هاست، از خاصیت کشسانی رگ‌ها کاسته و باعث می‌شود تا قلب برای آن که خون را در بدن به جریان در آورد، به فشار بیشتری نیاز داشته باشد.

طرز کار دستگاه جیبی جدید شرکت کیوسرا نیز بر همین مبناست.  این کمپانی مدعی است نخستین شرکتی است که از یک حسگر ژیرو برای اندازه‌گیری سرعت موج پالسی استفاده می‌کند. سرعت موج پالسی برابر است با سرعت موج فشاری که قلب برای بیرون راندن خون ایجاد می‌کند. هر چه سرعت بیشتر باشد، فشار بیشتر است و هرچه فشار بیشتر باشد، رگ‌ها سفت تر هستند، امری که از بالا بودن حجم کربوهیدرات موجود در سیستم بدن حکایت دارد.

سیستم جیبی کنترل مصرف کربوهیدرات شرکت کیوسرا که در رویداد CEATEC ۲۰۱۹ معرفی شد، سال آینده تجاری سازی می‌شود.