به گزارش روز سه شنبه رسانه های پاکستان، انتظار می رود که نخست وزیر پاکستان، پس از سفر روز یکشنبه خود به ایران، امروز (سه شنبه) در دومین مرحله از تلاش برای میانجیگری بین تهران و ریاض به عربستان سعودی سفر کند و گزارش ها حاکی از این است که اسلام آباد برای مذاکرات مستقیم میان مقامات عربستان و ایران تلاش می کند.
به گزارش رسانه های پاکستان، اسلام آباد به عنوان تسهیل کننده روند صلح در خلیج فارس تلاش خواهد کرد. «عمران خان»، نخست وزیر پاکستان در طول سفر خود به ایران با رهبری و رئیس جمهوری این کشور دیدار و گفت و گو کرد.
بر اساس گزارش ها، عمران خان در سفر به عربستان سعودی با پادشاه و ولیعهد این کشور دیدار خواهد کرد. برخی مقامات بلندپایه پاکستان همچون «شاه محمود قریشی»، وزیر امور خارجه پاکستان نیز، عمران خان را در این سفر همراهی می کنند. همچنین گزارش ها حاکی از این است که نخست وزیر پاکستان در راستای ماموریت صلح، علاوه بر عربستان سعودی از دیگر کشورهای عرب از جمله امارات متحده عربی نیز دیدار خواهد کرد.
رسانه های محلی پاکستان گزارش دادند که نخست وزیر این کشور به رهبری ایران گفته است که پاکستان نه تنها برای تسهیل گفتگو تمایل دارد، بلکه خواهان ترتیب دادن مذاکرات رو در رو رهبران منطقه در اسلام آباد است.
گزارش ها حاکی است که پیشنهاد پاکستان با هدف گشودن برخی کانال های ارتباطی بین مقامات سعودی و ایران انجام شده است.
پاکستان به دلیل داشتن روابط استراتژیک نزدیک با عربستان سعودی و همسایگی با ایران، نگران است که بروز هرگونه درگیری بین این دو کشور، پیامدهای جدی برای پاکستان و دیگر کشورهای منطقه در پی داشته باشد.
عمران خان در سفر خود به تهران اعلام کرد که طرح مسئله برقراری صلح میان ایران و عربستان ابتکار خود او بوده است. وی همچنین با اشاره به وضعیت پر تنش در خلیج فارس گفت که تلاش های زیادی برای بهبود وضعیت سیاسی این منطقه در حال انجام است و گزارش ها حاکی از انجام برخی اقدامات محرمانه توسط امارات متحده برای ایجاد کانال های ارتباطی با ایران حکایت دارد که باید از این گونه تلاش ها حمایت کرد.
عمران خان تصریح کرد که اسلام آباد می تواند به عنوان پلی میان تهران و ریاض عمل کند و انجام مذاکرات را برای این دو کشور ساده تر سازد.
نشریه پاکستانی نیشن نیز در این باره نوشت: نخست وزیر پاکستان که رهبری روند صلح ریاض و تهران را بر عهده خواهد گرفت تمامی جوانب این مذاکرات را در نظر گرفته است.
این نشریه همچنین نوشت: «دومین سفر عمران خان به ایران در سال جاری به منظور بهبود و تقویت روابط تهران و اسلام آباد بود، بنابراین اگر بگوییم دیدار عمران خان از ایران دوستانه و تاثیرگذار بوده است، اشتباه نکرده ایم. »
نشریه دیلی تایمز در سرمقاله خود گفت که ابتکار نخست وزیر پاکستان برای از بین بردن تنش ها میان عربستان و ایران، نه تنها به نفع این دو کشور است، بلکه برای منافع پاکستان، افغانستان نیز مفید است. بنابراین ریاض باید پذیرای این ابتکار عمل پاکستان باشد.