بجنورد- ایرنا- برداشت چغندرقند از سطح ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار از کشتزارهای خراسان شمالی آغاز شد که پیش بینی می‌شود افزون بر ۱۰۳ هزار تن محصول از این سطح برداشت شود.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: سطح کشت این محصول در استان، به علت کمبود آب ۳۰۰ هکتار نسبت به پارسال کاهش یافته است.

محمدنقی کاظمیان، عملکرد چغندرقند در این استان را ۴۵ تن در هکتار عنوان کرد و افزود: پارسال ۲ هزار و ۶۰۰ هکتار از کشتزارهای استان زیر کشت چغندرقند رفته بود که افزون بر ۱۲۰ هزار تن محصول از این سطح برداشت شده بود.
وی بیشترین سطح زیر کشت چغندر قند استان را مربوط به شهرستان شیروان ذکر کرد و گفت: برداشت محصول چغندرقند در خراسان شمالی از اواخر مهرماه آغاز شده و تا دهه دوم آبان ادامه می یابد.

تولید یک درصد شکر کشور در خراسان شمالی

کارشناس مسئول چغندرقند خراسان شمالی نیز گفت: براساس آمارهای موجود، این استان یک درصد شکر کشور را تامین می‌کند که میزان تولید آن سالانه ۱۰۸ هزار تن است.

فاطمه ستایش‌مهر اظهار داشت: شکر مصرفی این استان حدود ۲۳ هزار و ۴۲۸ تن در سال برآورد شده که ۶۷ درصد آن در مزارع استان تولید می شود.

وی اظهار داشت: استان خراسان شمالی از نظر سطح زیر کشت چغندرقند رتبه ۹ و از نظر میزان تولید رتبه دهم کشور را دارد که با داشتن ۲.۱۳ درصد کشت چغندرقند، ۱.۵۱ درصد تولید این محصول را دارد.

مدیر کشاورزی شرکت تولیدی قند شیروان، قوچان و بجنورد از آغاز فرآیند تحویل چغندرقند از کشاورزان این خطه خبر داد و گفت: تحویل چغندرقند از ۲۰ مهرماه در این واحد تولیدی آغاز شده است اما فعالیت کارخانه از ۲۸ مهرماه شروع خواهد شد.

سپهر حجتی افزود: پیش بینی می شود ۱۵۰ هزار تن چغندر قند از کشتزارهای خراسان شمالی، جنوبی و رضوی به این کارخانه تحویل شود.

وی افزود: همچنین برآود شده است که ۷۰ هزار تن چغندر قند از کشاورزان خراسان شمالی دریافت شود ولی بخشی از چغندرکاران استان محصول خود را به کارخانه های قند جوین و شیرین مشهد حمل می کنند.

وی گفت: پارسال در مجموع ۱۷۱ هزار تن محصول از چغندرکاران تحویل گرفته شد که از این میزان ۹۰ هزار تن متعلق به استان خراسان شمالی بود.

مدیر کشاورزی شرکت تولیدی قند شیروان، قوچان و بجنورد با اشاره به پرداخت تمامی مطالبات چغندرکاران، خاطرنشان کرد: اگر دولت سهمیه ای برای شکر خام در اختیار این واحد تولیدی قرار دهد، کار تصفیه نیز خواهد داشت.

کارخانه قند شیروان به عنوان قدیمی ترین کارخانه قند شمال شرق کشور محسوب می شود.

خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که سالانه بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصول زراعی و باغی در این استان تولید می شود.