رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی سطح زیر کشت چغندرقند را در سال زراعی گذشته یکهزار و ۸۰۰ هکتار دانست و گفت: پیش بینی می شود از این سطح بیش از ۹۰ هزار تن محصول برداشت شود که نسبت به سال زراعی گذشته پنج درصد کاهش دارد.
عبدالله یوسفی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا علت کاهش تولید چغندر قند در استان را کاهش سطح زیر کشت عنوان کرد و افزود: با توجه به خشکسالی و کمبود منابع آبی کشاورزان تا حدودی این محصول را در سال زراعی گذشته کمتر کشت کردند.
وی با بیان اینکه میانگین عملکرد چغندرقند در هر هکتار ۵۰ تن است گفت: با توجه به اینکه محصول چغندرقند توسط کارخانه خرید تضمینی می شود کشاورزان از فروش آن مطمئن هستند، قیمت خرید هر کیلوگرم چغندر قند با عیار ۱۶ درصد با احتساب کمک کرایه حمل ۱۳ هزار ریال است.
یوسفی اظهار داشت: برداشت چقندرقند در استان در برخی از سال ها تا ۱۵ آذر ماه نیز طول می کشد.
استان خراسان شمالی از نظر سطح زیر کشت چغندر قند رتبه ۹ و از نظر میزان تولید رتبه دهم کشور را دارد که با داشتن ۲.۱۳ درصد کشت چغندرقند کشور، ۱.۵۱ درصد محصول را تولید می کند.
کارخانه قند شیروان یکی از قدیمی ترین واحدهای تبدیلی در خطه شمال شرق کشور است که ظرفیت اسمی آن تبدیل چهار هزار تن چغندر قند در شبانه روز است.
سهم خراسان شمالی از تولید ناخالص داخلی کشور ۶ دهم درصد در تمامی بخش های اقتصادی است و سهم بخش کشاورزی این استان از تولید ناخالص بخش کشاورزی کشور ۱.۱ درصد است.
خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این میزان ۳۰۰ هزار هکتار زراعی و مابقی باغی است و بیش از ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت می کنند. بیشترین شاغلان استان در بخش کشاورزی اشتغال دارند.
حدود ۴۴ درصد از جمعیت این استان در روستاها سکونت دارند و ۳۷ تا ۴۲ درصد اشتغال این استان در حوزه کشاورزی است.
نظر شما