ارومیه- ایرنا- سرپرست پارک علم و فناوری آذربایجان‌غربی گفت: یک‌هزار و ۷۹۶ نفر در رویدادهای شتاب آذربایجان / روشا / شرکت کرده و در مجموع ۴۷۵ ایده توسط این افراد مطرح شده است.

علی‌محمد نیکبخت روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود:  از سال ۱۳۹۶ تاکنون ۲۱ رویداد شتاب آذربایجان / روشا / در این استان برگزار و در هر مرحله از رویداد، سه ایده برتر برای ورود به مراکز دانش‌بنیان انتخاب شده‌است.

وی ادامه داد: ایده‌های بسته‌بندی تکی نقل، تکثیر و پروش آرتمیا در پساب شهری و تامین آب دریاچه ارومیه، کمربند هوشمند بارداری، دستگاه کاهنده مصرف سوخت خودرو و دستگاه تست عکس‌العمل از جمله ایده‌های مطرح‌شده است.

وی بیان کرد: ایده‌های سیستم هدایت نابینایان، کلکتور خورشیدی، دم‌نوش‌خانه سنتی و سفره‌خانه از دیگر ایده‌هایی بود که در رویدادهای شتاب آذربایجان مطرح شد.

وی اظهار داشت: تاکنون رویداد شتاب آذربایجان / روشا / در شهرستان‌های ارومیه، میاندوآب، مهاباد، خوی و بوکان برگزار شده است.

سرپرست پارک علم و فناوری آذربایجان‌غربی بیان کرد: این رویداد با حضور علاقه مندان به کارآفرینی هر ماه یک‌بار در آذربایجان‌غربی برگزار می‌شود.

نیکبخت افزود: ایجاد شبکه استارت آپ در آذربایجان‌غربی با عنوان رویداد شتاب آذربایجان / روشا / از اسفند سال ۱۳۹۵ آغاز و در سال ۱۳۹۶ نخستین دوره آن برگزار شد.

وی گفت: منظور از واژه شتاب دراین رویداد به معنای شناسایی و توانمند سازی ایده‌های برتر بوده و هدف ما از اجرای این برنامه‌ها توجه به ایده پردازی است.

وی با اشاره به اهداف پارک علم و فناوری آذربایجان‌غربی اضافه کرد: افزایش شرکت‌های دانش بنیان، استفاده از ظرفیت‌های صنعتی استان، کاهش وابستگی طرح‌ها و ایده‌ها به بودجه‌های دولتی، کمک به افزایش رشد و توسعه دانش بنیان و استفاده از موقعیت مناسب استان به جهت همسایگی با سه کشور خارجی در جذب سرمایه‌گذار خارجی از مهمترین اهداف این سازمان است.

وی ادامه داد: مجموعه پارک علم و فناوری به صورت حرفه‌ای و با هدف توسعه نوآوری و انجام کارهای دانش بنیان در حال فعالیت است تا بتواند نیاز جوانان و نوجوانان نخبه استان را فراهم کند.

وی با اشاره به عناوین کل طرح های شرکت کننده در رویدادهای شتاب، ادامه داد: کارآفرینی در ۲۰۰ دقیقه با موضوع طبیعی و محیط زیست با تاکید بر دریاچه ارومیه، رویداد تجارت و بازرگانی خارجی، سرمایه‌گذاری در پروژه‌های شهری، کارآفرینی در ۵۴ ساعت، کارآفرینی باتاکید خاص بر کشاورزی و صنایع پتروشیمی و کارآفرینی با تاکید بر فناوری‌های نرم، هنر و صنایع فرهنگی از موضوع‌های رویدادهای برگزار شده در آذربایجان‌غربی است.

وی اعلام کرد: توجه به اینترنت اشیا، مسئله‌های فرهنگی و گردشگری، ورزشی، اشتغال و اقتصاد خلاق دیگر موضوعاتی هستند که برنامه رویداد شتاب آذربایجان / روشا /در مورد آنها برگزار شده است.

استارت‌آپ ‌ویکند /Startup Weekend/ یک رویداد آموزشی تجربی در سراسر دنیاست که در سه روز متوالی (در انتهای هفته) برگزار می‌شود.

در این برنامه شرکت کنندگان پر انگیزه‌ای مثل برنامه نویسان، مدیران تجاری، عاشقان استارت آپ، بازاریاب‌ها و طراحان گرافیک گردهم می‌آیند تا طی ۵۴ ساعت ایده‌هایشان را مطرح کنند، گروه تشکیل بدهند و هر گروه ایده‌ای را اجرا کند.

در استارت‌آپ‌ویکند ایده‌های زیادی مطرح می‌شود اما در این برنامه تنها 'اجرا' اهمیت فراوان دارد، در این برنامه شرکت کنندگان همگی در یک فضای مشترک قرار می‌گیرند و با کمک مربیان خبره که از میان کارآفرینان موفق انتخاب شده اند، ایده‌ها را به کسب و کار تبدیل می‌کنند.

در پایان برنامه تیم‌ها طرح های خود را به هیاتی از داوران که از میان جامعه سرمایه‌گذار و استادان دانشگاهی و کارآفرینان هستند، ارائه می‌کنند.

پارک علم و فناوری آذربایجان‌غربی با هدف بسترسازی برای تولید ثروت از طریق علم و فناوری تاسیس شده است و به عنوان یکی از ارکان مهم شکل‌گیری و توسعه اقتصاد دانش بنیان تلاش می‌کند تا با استفاده از موقعیت ممتاز همجواری با سه کشور آسیایی و اروپایی و دارا بودن هفت مرز رسمی در سطح کشور به حمایت همه جانبه از شرکت‌های مبتنی بر دانایی و خلاقیت و جذب سرمایه‌گذار بپردازد.

این پارک در تلاش است تا زمینه تجاری سازی و بازاریابی ایده‌های نوآورانه و فناورانه را فراهم کند و نقش کلیدی در یاری رساندن به حضور فعال این شرکت‌ها در سطوح ملی و بین المللی داشته باشد.

۹۹۱۸/۲۰۹۳