سمنان-ایرنا- معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: خوابگاه‌های دانشجویی کشور در زمینه نوسازی و ارتقاء سطح کیفی به ۹ هزار میلیارد ریال اعتبار نیازمند است.

مجتبی صدیقی روز چهارشنبه در حاشیه افتتاح و بازدید از چندین طرح دانشگاه دامغان، در گفت و گو با ایرنا افزود: در حال حاضر بیش از ۴۵۰ خوابگاه دارای ساختمان‌ با عمر بالای ۲۰ سال در کشور وجود دارد که نیازمند نوسازی و ارتقاء سطح است. 
وی به کمبود ظرفیت خوابگاهی دانشگاه‌های کشور اشاره کرد و اظهار داشت: یکی از علت های اصلی فرسودگی خوابگاه ها، استفاده بیش از حد از ظرفیت خوابگاهی است که باید مورد توجه قرار گیرد. 
صدیقی اضافه کرد: در راستای ارتقای سطح خوابگاه‌ها، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در حال مذاکره با سازمان برنامه و بودجه است تا با تخصیص اعتبار از بودجه سال آینده، بتوان برای ارتقاء کیفیت خوابگاه های کشور اقدام کرد. 
وی تصریح کرد: با توجه به میزان اعتبار مورد نیاز برای ارتقاء سطح خوابگاه‌ها، برنامه ریزی شده است تا با حمایت‌های دولتی، در پایان برنامه ششم توسعه، وضعیت خوابگاه‌ها را از جهت ارتقاء سطح و تعمیرات به سطح بهتری برسانیم. 
به گفته صدیقی برای ارتقاء سطح خوابگاه‌ها، وزارت علوم به کمک سازمان برنامه و بودجه، صندوق رفاه، دانشگاه‌ها و کمک خیران فرهنگی نیازمند است. 
وی افزود: طبق آمارها، حدود ۴۰ درصد دانشجویان از خوابگاه‌ها استفاده می کنند که این آمار در شهرهای با موقعیت جغرافیایی مختلف به ۶۰ درصد می‌رسد. 


آغاز ساخت خوابگاه‌های دانشجویی جدید در ۲۹ دانشگاه کشور
صدیقی به ساخت خوابگاه‌های جدید در دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: هم‌ اکنون ۲۹ دانشگاه کشور، مجوز دریافت تسهیلات ساخت خوابگاه‌های جدید را اخذ کرده و پیگیری مراحل اداری احداث آن ها آغاز شده است.
وی ادامه داد: ساخت خوابگاه دانشجویی جدید براساس ضابطه و قانون برنامه ششم توسعه، به گونه ای است که در آن، زمین از طرف دانشگاه و اعتبار ساخت با دریافت تسهیلات اخذ شده از صندوق رفاه با تنفس ۲ ساله انجام می‌شود. 
صدیقی خاطرنشان کرد: در طرح دریافت تسهیلات به منظور ساخت خوابگاه جدید، صندوق رفاه، سود حاصله را پرداخت می‌کند و بازپرداخت آن از اعتبارات دانشگاه انجام می‌شود که مراحل ساخت خوابگاه نیز بر عهده بخش خصوصی و یا دانشگاه است.
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: برای ارتقای سطح خوابگاه‌ها از لحاظ امکانات ورزشی، ۵۰ درصد اعتبار توسط دانشگاه و ۵۰ درصد باقیمانده از صندوق رفاه تامین اعتبار و هزینه می‌شود تا بتوان کمبود لازم در زمینه امکانات ورزشی دانشگاه‌ها را جبران کرد.
مجتبی صدیقی، معاون وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری به منظور افتتاح ۲ طرح ورزشی، شرکت در جلسه شورای دانشگاه و بازدید از طرح‌های عمرانی و ورزشی دانشگاه دامغان به این شهر سفر کرد. 
در حال حاضر بیش از پنج هزار دانشجو در ۷۲ رشته و گرایش در دانشگاه دولتی دامغان تحصیل می کنند.
 شهرستان دامغان دارای ۶ دانشگاه، دانشکده و موسسه آموزشی است که دانشجویان در آن به تحصیل می‌پردازند.