«حمید مکارم» روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار اعزامی ایرنا به نجف با اعلام این مطلب افزود : مراسم اربعین کارکرد مذهبی و دینی و نیز کارکرد اجتماعی و وحدت بخشی میان دو ملت دارد. نمونه های زیبای اربعین بسیار است که پیشنهاد می شود برای آشنایی بیشتر مخاطبان داخلی و خارجی با ابعاد این رویداد مهم خبرنگاران و رسانه ها به شکل ویژه روی موضوع متمرکز شوند و این جلوه های زیبا را به تصویر کشند.
** رفتار و برخورد عراقی ها با زوار اربعین بی نظیر است
وی ادامه داد: نوع رفتاری که عراقی ها از کوچک و بزرگ با زوار اربعین و امام حسین(ع) دارند در جهان بی همتاست. به عنوان مثال کودکانی هستند که پول تو جیبی خود را یکسال در قلک جمع می کنند تا در روز و شب اربعین برای پذیرایی از زائران هزینه کنند. بسیاری از مردم عراق نذر و بهترین زمان را برای ادای آن اربعین تعیین می کنند تا زوار از خوان گسترده اربعین به بهترین شکل بهره مند شوند.
مکارم اضافه کرد: پذیرایی از زائران در عراق به ویژه نجف، کربلا و کاظمین دارا و ندار و مردم عادی و مقام و منصب نمی شناسد همه عراقی های دوستدار اهل بیت(ع) بوده و با تمام وجود در خدمت زائران آن بزرگواران هستند.
** علاقه عراقی ها نسبت به ایرانی ها ریشه دار است
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در نجف گفت : ساکنان شهرهای مذهبی و زیارتی عراق در کنار شغل و کار اصلی خود کوشش می کنند که موکب دار هم باشند و این خصلت ریشه دار بوده و از نسل ها و گذشته ها دور به یادگار مانده است. مردم عراق در این میان بیشتر از دیگران به ایرانی ها علاقه مندند و سال به سال و اربعین به اربعین این علاقه بیشتر هم می شود و این در حالی است صدها سایت، شبکه تلویزیونی و فضای مجازی در طول سال تلاش می کنند که بین دو ملت تفرقه و دشمنی ایجاد کنند.
** سختی های اربعین
مکارم گفت: اربعین با وجود همه فضایل و زیبایی ها، سختی هایی هم دارد و ما به سهم خود بارها از رسانه ها درخواست کرده ایم که مشکلات و سختی های این رویداد را نیز صادقانه با مردم در میان گذارند. مثلا کسی که می خواهد کوهنوردی کند و به قله برسد، می داند که این کار رنج و سختی های بسیار دارد اما پس از فتح قله به لذت می رسد، ما نباید بگوییم آقای کوهنورد شما دارید به هتل پنج ستاره می روید.
وی گفت: نداشتن اطلاع و آگاهی از شرایط پیاده روی اربعین باعث می شود که ادامه راه برای برخی سخت شود به عنوان مثال افراد بیمار و خردسال و سالمند به علت نبود آگاهی های لازم شاید نتوانند به مقصد برسند. گاه اصرار این افراد برای زیارت اربعین به علت سختی های مسیر باعث رخدادهای ناگوار از جمله تشدید بیماری و حتی فوت آنان در طول مسیر شده است.
مکارم اظهار داشت: پیشنهاد می شود برای جلوگیری از این حوادث ناخوشایند که هم برای اطرافیان آنان و هم برای مسوولان مواکب و ارگانهای مقیم، هزینه های اضافی وارد می کند، کسانی که قادر به تحمل سختی های مسیر نیستند، زیارت عتبات عالیات را به زمان های دیگر موکول کنند.
"به تازگی چندین پیرمرد و پیرزن در طول مسیر فوت شدند که حمل اجساد آنان در این ازدحام و شلوغی کار دشواری بود برای همین باید همه جوانب سفر را در نظر گرفت که خانواده ها دچار مشکلات بیشتری نشوند."
بر اساس گزارش های موجود از محرم امسال تاکنون 80 زائر ایرانی در عراق به خاطر تصادف ، سالخوردگی و ازدحام جمعیت جان خود را از دست داده اند.
** علما نظر دهند
مکارم گفت: با توجه به این وضعیت پیشنهاد می شود علمای بزرگوار نظر دهند که اگر این مساله موجب زحمت زیاد برای اطرافیان و جلوگیری از ادامه مسیر اهل موکب شود و سفر و زیارت آنان را تحت تاثیر قرار دهد، آیا این عمل مستحب خواهد بود یا خیر؟ در کنار اینها و در این شرایط باید به محدودیت فضا و امکانات ضعیف درمانی و بیمارستانی کشور عراق اشاره کرد که در چنین مواقعی کارها را بسیار سخت خواهد کرد.
** حضور یک میلیون و نیم زایر در عراق
سرکنسول ایران در نجف گفت: در حال حاضر بیش از یک میلیون و 500 هزار زایر ایرانی اربعین در عراق حضور دارند و بیش از این مقدار خارج شده اند لذا به احتمال فراوان با توجه به در پیش بودن اربعین و استقبال چشمگیر مردم، این آمار تا روز اربعین بیشتر هم شود.