رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه روز جمعه با تکذیب گزارشهای مبنی بر نقض آتشبس و گلولهباران از سوی نیروهای این کشور در شمال شرق سوریه، این گزارشها را «نشر اخبار جعلی» دانست.
اردوغان گفت که دیدار وی با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه که قرار است هفته آینده در سوچی انجام شود، بخشی از فرآیند ایجاد منطقه امنیت در مجاورت مرز ترکیه در سوریه است.
وی همچنین تاکید کرد که براساس توافق آتشبس موقت میان آنکارا و واشنگتن، نیروهای ترکیه از مناطقی که در شمال شرق سوریه تحت کنترل خود گرفتهاند، خارج نخواهند شد.
اردوغان با بیان اینکه کشورش در حال حاضر میزبان 350 هزار نفر از کردهای سوریه است که از سرزمینهای تحت کنترل پ.ک.ک و ی.پ.گ گریختهاند، افزود: در حال برنامهریزی برای اسکان یک تا دو میلیون پناهنده سوری در منطقه امن مرزی هستیم.
رئیس جمهوری ترکیه همچنین ابراز امیدواری کرد که کمیته قانون اساسی سوریه که قرار است در 30 اکتبر (8 آبان ماه) در ژنو تشکیل جلسه دهد، راه حل سیاسی برای این کشور را فراهم کند.
وی تهدید کرد در صورتی که آمریکا پس از توقف 120 ساعته عملیات نظامی آنکارا در شمال شرق سوریه، به وعده خود برای خروج نیروهای کردی از این منطقه عمل نکند، "ترکیه با قاطعیت به عملیات خود ادامه خواهد داد."
مایک پنس معاون رئیس جمهوری آمریکا روز پنجشنبه با رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه دیدار کرد. پنس پس از این مذاکرات، از توافق ترکیه و آمریکا برای برقراری آتشبس موقت در شمال شرق سوریه خبر داد.
وی گفت: در ۱۲۰ ساعت آینده آمریکا زمینه خروج نیروهای یگانهای مدافع خلق (ی.پ.گ) از ۳۰ کیلومتری مرزهای ترکیه را فراهم خواهد کرد و پس از آن، ترکیه آتشبس را اعلام میکند.
پنس با تاکید بر اینکه طبق توافق طرفین ترکیه به هیچ عنوان عملیاتی در کوبانی انجام نخواهد داد، گفت: ترکیه و آمریکا در شمال شرق سوریه در زمینه پایان فعالیتهای داعش به توافق رسیدهاند و جزئیات توافق اعلام خواهد شد.ترکیه روز چهارشنبه ۱۷ مهرماه در عملیاتی با نام «چشمه صلح» به بخشهای کردنشین شمال شرق سوریه حمله کرد.
ترکیه روز چهارشنبه ۱۷ مهرماه در عملیاتی با نام «چشمه صلح» به بخشهای کردنشین شمال شرق سوریه حمله کرد.
رئیس جمهوری ترکیه این اقدام نظامی را عملیات علیه گروههای تروریستی حزب کارگران کردستان ترکیه (پ. ک. ک) و یگان های مدافع خلق (ی. پ. گ) بیان کرد.
سازمان ملل متحد در بیانیهای گزارش داد، تخمین زده می شود حدود ۴۰۰ هزار غیر نظامی در مناطق محل درگیری حضور داشته باشند که نیاز به محافظت و کمک دارند.
تاکنون شماری از کشورهای اروپایی از جمله فرانسه، فنلاند، نروژ، آلمان، و جمهوری چک فروش سلاح به ترکیه را به حال تعلیق درآوردهاند.