بجنورد- ایرنا- رئیس اتاق اصناف بجنورد با انتقاد از تبلیغات غیرمتعارف فروشگاه‌های زنجیره‌ای گفت: بازرسی از فروشگاه‌های بزرگ بر عهده سازمان صنعت، معدن و تجارت است و تخلف آنان باید توسط این سازمان رصد شود.

مهدی امیدوار روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: یکی از مشکلات در فعالیت فروشگاه های بزرگ، این است که در استان، مدیر ندارند.

وی با بیان اینکه این فروشگاه ها به صورت متمرکز از تهران مجوز گرفته اند تصریح کرد: برای فروشگاه های زنجیره ای این استان، یک مدیر که بتواند شعب و مراکز را مدیریت کند، وجود ندارد و نیاز است یک مدیر معرفی شود تا شکایت های مردمی و سایر موارد را رسیدگی کند.  

وی خاطرنشان کرد: در بجنورد ۱۲ شعبه فروشگاه کوروش و چندین فروشگاه زنجیره ای دیگر دایر است اما هنوز مدیری که پروانه به نام آنان و یا کارت مباشرتی برای آنها معرفی نشده است.  

امیدوار گفت: خیلی از فروشگاه های بزرگ و زنجیره ای استان مجوزی از اماکن نداشته؛  همچنین توقفگاه برای مراجعه کنندگان ندارند این درحالی است که برخوردی با آنان نمی شود.

رئیس اتاق اصناف بجنورد در باره گلایه مردم از کیفیت اجناس عرضه شده در فروشگاه های بزرگ بویژه در کورش گفت: برخی از اجناس و کالاهایی که در این مراکز عرضه می شود، در حال سررسیدن تاریخ انقضا است و براین اساس با تخفیف به فروش می رسد.

وی با بیان اینکه بسیاری از تبلیغات در فروشگاه هازنجیره ای، غیرمتعارف است گفت: البته این تبلیغات غیرمتعارف، تخلف است که باید مورد توجه بازرسان سازمان صنعت، معدن و تجارت قرار گیرد،  مواردی هم بوده که با آن برخورد شده است.

امیدوار با بیان اینکه در زیر سایه این تخلف ها، اجناسی که تنها چند روز تا غیرقابل استفاده شدن فاصله دارد، به فروش می رسد تصریح کرد: بعضا در تبلیغات نوشته شده است که اجناس با ۵۰ درصد تخفیف به فروش می رسد اما وقتی فرد وارد فروشگاه می شود، متوجه می شود که تنها برخی از اجناس با این میزان تخفیف عرضه می شود.

رئیس اتاق اصناف بجنورد گفت: این تبلیغات نامتعارف سبب جذب مشتری شده و فعالیت این فروشگاه ها که بر سود کسبه جزء سایه انداخته، این بازاریان را گلایه مند کرده است.

وی در باره کم فروشی در فروشگاه های بزرگ  تعدادی از اجناسی که در فروشگاه های زنجیره ای  عرضه می شود، به لحاظ وزن، کمتر از وزن واقعی است و وزن اجناس مطابق با آنچه در بسته درج شده نیست،  در بیشتر موارد، یا در تعداد کم فروشی می شود و یا در وزن، البته نظارت ها کم است و بسیار سخت که باید از مرکز  نظارت انجام شود.  

رئیس اتاق اصناف بجنورد با بیان اینکه کارخانه ها، بر اساس سفارشی که از فروشگاه های بزرگ دریافت می کنند، در وزن اقلام و محصولات مختلف کم می گذارند و کم فروشی می کنند افزود: نظارت ها باید در تهران و از مرحله تولید محصول انجام شود اما متاسفانه این اقدام ضعیف است.

رئیس اداره اصناف سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی هم در این باره گفت: امسال چهار فقره پرونده تخلف از فروشگاه های بزرگ و زنجیره ای استان مورد رسیدگی قرار گرفته است که سه مورد آن مربوط به فروشگاه کوروش و یک مورد مربوط به اتکا است.

مجید پورآدینه اظهار داشت: تخلف ها شامل عدم ارائه فاکتور فروش، تقلب، گران فروشی و یا رعایت نشدن دستورالعمل های بهداشتی است.  

در خراسان شمالی ۳۱ فروشگاه زنجیره ای و ۲۵ فروشگاه بزرگ دایر است.  

در شهر ۲۱۰ هزار نفری بجنورد، مرکز خراسان شمالی، ۱۲ هزار کسبه مشغول فعالیت هستند.