بندرعباس- ایرنا- برداشت خرمای پیارم از ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار از نخلستان‌های حاجی آباد هرمزگان آغاز شد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی هرمزگان عصر یکشنبه درجمع خبرنگاران گفت: برداشت خرمای پیارم از مهرماه آغاز و تا آخر آذرماه امسال ادامه دارد.

مسعود گرگیج پیش بینی کرد: امسال به علت تغذیه مناسب، اصلاح باغ‌ها و کنترل آفت‌ها و بیماری‌ها بیش از ۱۰ هزار تن خرمای پیارم درهرمزگان برداشت شود که این میزان ۵ درصد بیشتر از سال گذشته است.

وی بیان داشت: شهرستان حاجی آباد به علت داشتن آب وهوای گرم و خشک مهم ترین منطقه کشت پیارم در کشور است.

این مسوول اظهارداشت: نخلستان‌های پیارم بیشتر در دهستان‌های سرچاهان، معدنوئیه، شهدادی، درآگاه وطارم، تزرج و اطراف شهرستان حاجی آباد کشت می‌شود.

گرگیج ادامه داد: ۶۰ درصد از خرمای پیارم حاجی آباد به کشورهای اروپایی، آمریکا، آسیای میانه، استرالیا و کانادا صادر و ۴۰ درصد نیز در خود استان هرمزگان وسایر استان‌های کشور مصرف می‌شود.

 خرمای پیارم به عنوان مرغوب ترین خرمای جهان به علت خشک و قابل نگهداری بودن در مدت طولانی به غذای بحران و خرمای شکلاتی معروف است و محصولی بازارپسند در داخل و خارج از استان است.

خرمای پیارم سرشار از مواد قندی، پروتئین، کلسیم، پتاسیم، فسفات، منیزیم، آهن، ویتامین و مواد معدنی است.

هرمزگان با برداشت سالانه ۱۵۰ هزار تن خرما از ۳۷ هزار هکتار نخلستان رتبه چهارم تولید و سوم سطح زیرکشت خرما در کشور دارد.

در هرمزگان ۵۵ نوع خرما تولید می ‌شود که ۲۰ نوع آن تجاری داخلی و خارجی است و سه نوع پیارم ، خاصویی و مضافتی به کشورهای استرالیا، کانادا، روسیه و کشورهای آسیای میانه صادر می شود.

برداشت خرما در هرمزگان با خرمای آل مهتری از اول خرداد آغاز می‌ شود و با برداشت پیارم اواخر آبان ماه پایان می یابد.

شهرستان حاجی آباد در ۱۷۰ کیلومتری شمال بندرعباس مرکز استان هرمزگان واقع شده است