به گزارش ایرنا، غلامحسین ساقی روز دوشنبه در نشست خبری، مشارکت صنایع این استان در سرمایه گذاری و تکمیل تاسیسات فاضلاب را بسیار ضعیف خواند و افزود: شرکت پتروشیمی خراسان برای فعالیت خود از منابع باکیفیت آب بهره برداری می کند در حالی که سالانه ۶ میلیون مترمکعب پساب تصفیه شده در تصفیه خانه های بجنورد تولید می شود که می تواند در این صنعت استفاده شود.
وی با بیان اینکه پتروشیمی خراسان هنوز از مشارکت در تکمیل طرح های فاضلاب مرکز استان، طفره می رود، خاطرنشان کرد: هیچ مشکلی در تامین فاضلاب و پساب برای تامین آب مورد نیاز پتروشیمی وجود ندارد و آمادگی داریم تا در افق پنج ساله، ۱۵ میلیون مترمکعب، پساب تحویل این شرکت بدهیم.
ساقی اظهار داشت: صنایع بزرگ دیگر استان از جمله آلومینای ایران در جاجرم و نیروگاه سیکل ترکیبی شیروان هم باید به مصرف آب دست اول خاتمه داده و در اجرای پروژه های فاضلاب مشارکت و سرمایه گذاری داشته باشند.
منابع آب زیرزمینی بجنورد در آستانه آلودگی
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی گفت: در مرکز استان به علت کند بودن اجرای شبکه های فاضلاب و بهره مندی کم شهروندان از خدمات فاضلاب، منابع آب زیرزمینی در حال آلوده شدن است.
ساقی خاطرنشان کرد: نفوذ فاضلاب به سفره های زیرزمینی، منابع آب شهر بجنورد را در معرض آلوده شدن قرار داده است و برخی از چاه ها به علت نیترات بالا، برای آشامیدن مناسب نیست و اکنون خاموش شده است.
وی گفت: اکنون میزان بهره مندی شهروندان استان از خدمات فاضلاب، ۳۳ درصد است و بر اساس برنامه ریزی انجام شده، میانگین بهره مندی شهروندان استان تا پایان برنامه ششم توسعه به ۵۸ درصد خواهد رسید.
وی در خصوص اقدام اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان در پرکردن کانال حفر شده برای تکمیل پروژه انتقال آب سد شیرین دره به بجنورد، افزود: این اقدام سبب تعطیلی و سکته در اجرای پروژه شد اما خط انتقال رینگ شمالی بجنورد، باید در همین مسیر اجرایی شود و نمی توانیم مسیر این خط را تغییر دهیم.
ساقی درباره نگرانی شهروندان از آلودگی آب سد بیدواز اسفراین ناشی از برداشت ماده سرب و روی از معدن آلبلاغ، گفت: وجود فلزات سنگین از جمله سرب، جیوه و یا نیکل، خط قرمز ما است و البته در استان، هیچ گزارشی مبنی بر وجود این فلزات در آب دریافت نشده است.
شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی بیش از ۲۰۰ هزار مشترک آب و حدود ۶۰ هزار مشترک فاضلاب دارد.