غلامحسین ساقی، چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این طرح ها، که در شهرستان های مختلف استان اجرا می شود، توجیه مناسبی به لحاظ اقتصادی برای بخش خصوصی خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا)، به عنوان یکی از سرمایه گذاران مطرح، برای ورود به این عرصه در استان اعلام آمادگی کرده است، افزود: در نشستی که در محل هلدینگ انرژی تامین داشتیم، فرصت های سرمایه گذاری در حوزه آب و فاضلاب استان معرفی و ارائه شد و هلدینگ انرژی برای سرمایه گذاری در آن اعلام آمادگی کرد.
وی اضافه کرد: تکمیل و بهره برداری تاسیسات فاضلاب شهر شیروان و نیز تکمیل شبکه فاضلاب شهر شیروان (فاینانس داخلی) ماده ۵۶ از جمله این پروژه ها است.
وی اظهار داشت: بر اساس آیین نامه اجرایی ماده واحده قانون اصلاح ماده (۵۶) قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، دولت اصل و سود سرمایه گذار را قبول کرده است که از این ظرفیت قانونی برای اجرای بخشی از شبکه جمع آوری فاضلاب شهر شیروان استفاده خواهد شد.
ساقی گفت: اجرای تصفیه خانه شیروان به صورت خرید تضمینی پساب و BOT در حال اجرا است و دولت، خرید پساب را ضمانت کرده است.
وی با اشاره به اینکه بهره برداری بلندمدت از تاسیسات آبرسانی شهر بجنورد از سد شیرین دره هم به بخش خصوصی واگذار می شود، گفت: آبرسانی از سد شیرین دره به بجنورد از گران ترین طرح های آبرسانی در کشور است.
ساقی تصریح کرد: در مدل مالی واگذاری این طرح به بخش خصوصی و به دلیل هزینه های بالای آن مشوق هایی هم برای بخش خصوصی دیده شده و اختصاص سهمی از آب انتقالی و تصفیه شده به بخش خصوصی از جمله این مشوق ها برای کاهش بهای خرید تضمینی آب است.
وی اظهار کرد: ۱.۸ میلیون مترمکعب از آب سد شیرین دره، در اختیار سرمایه گذار قرار می گیرد و این حجم از آب، که سهم بخش صنعت این سد به عنوان مشوق در اختیار قرار می گیرد، می تواند به صورت بسته بندی، عرضه شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی افزود: این طرح، به عنوان یک طرح ابتکاری، در کشور سابقه نداشته است و البته مورد استقبال شرکت آب و فاضلاب کشور قرار گرفته است.
وی، آبرسانی به شهر آشخانه از قره میدان، بهره برداری بلندمدت تاسیسات آبرسانی شهر شیروان و اسفراین، طرح ایجاد و بهره برداری تاسیسات فاضلاب شهر گرمه و طرح ایجاد و بهره برداری تاسیسات فاضلاب شهر جاجرم را از دیگر طرح های قابل واگذاری به سرمایه گذاران عنوان کرد.
ساقی افزود: منابع آب زیرزمینی دشت گرمه و جاجرم در وضعیت مناسبی نیست و با این وجود، مجتمع آلومینا، برای مصارف خود از آب های زیرزمینی بهره برداری می کند که تلاش داریم تا با ورود سرمایه گذار به ایجاد تاسیسات فاضلاب، زمینه ای فراهم شود که این صنعت به استفاده از پساب مجاب شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی گفت: میزان سرمایه گذاری در این طرح ها، بسیار بیشتر از مجموع اعتبارات استان است و امید می رود با تحقق بخشی از منویات مقام معظم رهبری، مبنی بر سرمایه گذاری بخش خصوصی، گام تاثیرگذاری در توسعه استان برداشته شود.
شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی، بیش از ۲۰۰ هزار مشترک آب در شهرها، بیش از ۱۲۱ هزار مشترک آب در روستاها و بیش از ۶۰ هزار مشترک فاضلاب دارد.
نظر شما