براساس اعلام فدراسیون کشتی، در تاریخ آبان ۹۶ برابر با نوامبر ۲۰۱۷ رسول خادم رییس وقت فدراسیون کشتی در نامهای به اتحادیه جهانی کشتی میزبانی تهران از جام جهانی ۲۰۱۹ کشتی فرنگی را در خواست کرد.
در نامه رسول خادم آمده است: از ارسال مدارک مربوط به کاندیداتوری ایران برای جام جهانی آزاد و فرنگی ۲۰۱۹ تشکر میکنیم. همانطور که میدانید سال گذشته به دلیل تغییر شهر بعد از تخصیص این رویداد با مشکلاتی مواجه شدیم. بنابراین خواهشمندم نامهای رسمی ارسال نمایید و تأیید فرمایید که این مسابقات در شهر تهران برگزار خواهد شد و نه شهری دیگر.
۶ ماه بعد در تاریخ می ۲۰۱۸ مجددا رسول خادم رییس فدراسیون کشتی در نامه ای به اتحادیه جهانی کشتی، میزبانی تهران از جام جهانی کشتی فرنگی ۲۰۱۹ را تایید میکند.
در مهرماه سال گذشته (۱۳۹۷) «دولت تورلیخانوف» بازرس اتحادیه جهانی کشتی به منظور بازدید از شرایط میزبانی شهرهای تهران و مشهد برای جام جهانی کشتی فرنگی و آزاد ۲۰۱۹ به ایران سفر کرد و پس از آن اتحادیه جهانی طی نامهای، میزبانی جام جهانی کشتی فرنگی ۲۰۱۹ میلادی در تاریخ (۳۰ نوامبر و یک دسامبر) برابر ۹ و ۱۰ آذرماه ۱۳۹۸ در تهران را تأیید کرد.
اما میزبانی تهران برای برگزاری جام جهانی کشتی فرنگی در حالی از سوی اتحادیه جهانی کشتی تایید شد که در فروردین ماه سال جاری، سرپرست وقت فدراسیون کشتی طی امضای قراردادی این میزبانی را به استان خوزستان و شهر ماهشهر واگذار کرد که اتحادیه جهانی چندی پیش با این موضوع مخالفت کرد.
بعد از برگزاری انتخابات فدراسیون کشتی در تاریخ ۲۶ تیرماه ۱۳۹۸ «علیرضا دبیر» رییس فدراسیون کشتی کلیه مقدمات لازم برای برگزاری جام جهانی کشتی فرنگی در ماهشهر را در دستور کار قرار داد و اتفاقا جلسات متعددی هم در این رابطه برگزار شد و فدراسیون کشتی نیز به دنبال تغییر میزبانی این رقابتها از تهران به خوزستان بود که علیرغم پیگیریهای مکرر با اتحادیه جهانی کشتی، این موضوع مورد مخالفت اتحادیه قرار گرفت.
مسئولان اتحادیه بر این اعتقاد بودند که میزبانی تهران برای جام جهانی، سال گذشته نهایی شده و غیر قابل تغییر است. از سوی دیگر در صورت اصرار فدراسیون کشتی برای میزبانی شهری به جز تهران، این موضوع از سوی اتحادیه جهانی به منزله انصراف از جام جهانی تلقی میشد و فدراسیون کشتی متحمل جرایم دلاری از سوی این اتحادیه میشد.
به این ترتیب جام جهانی کشتی فرنگی در سال ۲۰۱۹ طی روزهای ۹ و ۱۰ آذر ماه در ایران و در تهران برگزار خواهد شد. البته هنوز مشخص نیست این پیکارها در سالن شهدای هفتم تیر و یا ۱۲ هزار نفری آزادی تهران برگزار میشود.
مسابقات جام جهانی کشتی فرنگی در سال ۲۰۱۹ در حالی طی روزهای ۹ و ۱۰ آذرماه به میزبانی ایران برگزار خواهد شد که پس از کش وقوسهای فراوان میزبانی این مسابقات به دلیل مخالفت اتحادیه جهانی کشتی از بندر ماهشهر گرفته و به تهران سپرده شد.
این رقابتها با حضور هشت تیم برتر پیکارهای جهانی برگزار میشود. در پیکارهای کشتی فرنگی قهرمانی سال ۲۰۱۹ جهان که شهریور امسال در شهر نورسلطان قزاقستان برگزار شد تیمهای روسیه، ازبکستان، گرجستان، ایران، قزاقستان، ژاپن، مجارستان و کوبا به عنوان تیمهای اول تا هشتم جواز حضور در جام جهانی کشتی فرنگی را کسب کردند.
تیم ملی کشتی فرنگی تاکنون ۵ مرتبه در سالهای ۲۰۱۰ ایروان ارمنستان، ۲۰۱۱ مینسک بلاروس، ۲۰۱۲ سارانسک روسیه و ۲۰۱۴ تهران و ۲۰۱۶ شیراز عنوان قهرمانی کسب کرده که قهرمانی ایران در سال های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۲ سه مرتبه پیاپی با هدایت و رهبری محمد بنا بوده است.
ملیپوشان ایران ۳ مرتبه در سال های ۲۰۱۳ تهران، ۲۰۰۴ تفلیس و ۲۰۱۷ آبادان نائب قهرمان شدند و در سال های ۲۰۱۵ تهران، ۲۰۰۸ سمباتهی مجارستان و ۲۰۰۵ تهران به عنوان سوم دست یافته است و در سال ۱۹۹۷ تهران هم چهارم شد و در ۱۹۹۰ کوتنبورگ سوئد و ۲۰۰۷ آنتالیای ترکیه در جایگاه پنجم قرار گرفت.
ایران پیش از این ۷ مرتبه در سال های ۱۹۹۷، ۲۰۰۵، ۲۰۱۳، ۲۰۱۴، ۲۰۱۵ در تهران، ۲۰۱۶ در شیراز و ۲۰۱۷ در آبادان میزبان جام جهانی کشتی فرنگی بوده است. جام جهانی کشتی فرنگی در سال ۲۰۱۹ هشتمین میزبانی ایران از این پیکارها است.
تیم ملی کشتی فرنگی بزرگسالان ایران برای نخستین مرتبه از سال ۱۹۹۷ در جام جهانی که به میزبانی کشورمان برگزار شد شرکت کرد و در جایگاه چهارم قرار گرفت و در سال های ۲۰۰۱، ۲۰۰۲، ۲۰۰۳، ۲۰۰۶ و ۲۰۰۹ در جام جهانی حضور نداشت. در مجموع ایران سابقه حضور در ۱۳ دوره جام جهانی را دارد.
بعد از آنکه اتحادیه جهانی کشتی (فیلا سابق) به پیشنهاد آمریکاییها در سال ۱۹۷۳ پیکارهای جام جهانی کشتی آزاد را در شهر تولیدو آمریکا بنیان گذاشت، به این فکر افتاد که چنین مسابقههایی را هم برای کشتی فرنگی برگزار کند که این مساله با استقبال کشورهایی همچون اتحاد جماهیر شوروی سابق، بلغارستان، ترکیه، مجارستان، لهستان، رومانی، سوئد، فنلاند و کوبا روبرو شد.
بنابراین نخستین دوره پیکارهای جام جهانی کشتی فرنگی، هفت سال بعد از اولین دوره جام جهانی کشتی آزاد در سال ۱۹۸۰ در شهر «ترلبورگ» سوئد راهاندازی شد که با قهرمانی تیم ملی کشتی فرنگی شوروی سابق همراه شد.
مسابقههای جام جهانی کشتی فرنگی به استثنای سالهای ۱۹۹۸، ۱۹۹۹ و ۲۰۰۰ تا به امروز به صورت مرتب هر سال برگزار شده است که اتحاد جماهیر شوروی سابق از سال ۱۹۸۰ تا ۱۹۹۱، ۱۲ مرتبه به صورت متوالی قهرمان شد و بعد از فروپاشی شوروی، روسیه با ۶ قهرمانی، ایران و کوبا هر کدام با ۵ قهرمانی، ترکیه با ۳ عنوان قهرمانی، اوکراین ۲ قهرمانی و گرجستان یک مقام قهرمانی را کسب کرده اند.