در گزارش سایت اتحادیه جهانی کشتی آمده است: رقابتهای جام جهانی کشتی فرنگی روزهای هفتم و هشتم آذر در ورزشگاه آزادی تهران، پایتخت ایران برگزار میشود.
این در حالی است که ۶ قهرمان رقابتهای جهانی ۲۰۱۹ نورسلطان قزاقستان در این مسابقات حضور خواهند یافت. «شینیبو اوتا» در وزن ۶۳ کیلوگرم و دارنده مدال نقره المپیک ریو ۲۰۱۶ در وزن ۵۹ کیلوگرم قصد دارد به وزن المپیکی ۶۷ کیلوگرم بیاید.
در این وزن «اسماعیل بوررو» کوبایی در نورسلطان قزاقستان به مدال طلا دست یافته است و در المپیک ۲۰۱۶ نیز با شکست اوتا مدال طلا کسب کرد. رقابت این ۲ کشتی گیر در وزن ۶۷ کیلوگرم از حساسیت بالایی برخوردار است.
«نوگزاری تسورتسومیا» از گرجستان، «کنیچیرو فومیتا» از ژاپن، «ابوزید مانستیگوف» از روسیه و «لاشا گوبادزه» از گرجستان دارندگان مدال طلای اوزان ۵۵، ۶۰، ۷۲ و ۸۲ کیلوگرم رقابتهای جهانی ۲۰۱۹ از دیگر کشتیگیرانی هستند که در جام جهانی تهران حضور خواهند داشت.
جام جهانی کشتی فرنگی با حضور هشت تیم برتر پیکارهای جهانی برگزار میشود. در پیکارهای کشتی فرنگی قهرمانی سال ۲۰۱۹ جهان که شهریور امسال در شهر نورسلطان قزاقستان برگزار شد تیمهای روسیه، ازبکستان، گرجستان، ایران، قزاقستان، ژاپن، مجارستان و کوبا به عنوان تیمهای اول تا هشتم جواز حضور در جام جهانی کشتی فرنگی را کسب کردند.
تیم ملی کشتی فرنگی تاکنون ۵ مرتبه در سالهای ۲۰۱۰ ایروان ارمنستان، ۲۰۱۱ مینسک بلاروس، ۲۰۱۲ سارانسک روسیه و ۲۰۱۴ تهران و ۲۰۱۶ شیراز عنوان قهرمانی کسب کرده که قهرمانی ایران در سال های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۲ سه مرتبه پیاپی با هدایت و رهبری محمد بنا بوده است.
ملیپوشان ایران ۳ مرتبه در سال های ۲۰۱۳ تهران، ۲۰۰۴ تفلیس و ۲۰۱۷ آبادان نائب قهرمان شدند و در سال های ۲۰۱۵ تهران، ۲۰۰۸ سمباتهی مجارستان و ۲۰۰۵ تهران به عنوان سوم دست یافته است و در سال ۱۹۹۷ تهران هم چهارم شد و در ۱۹۹۰ کوتنبورگ سوئد و ۲۰۰۷ آنتالیای ترکیه در جایگاه پنجم قرار گرفت.
ایران پیش از این ۷ مرتبه در سال های ۱۹۹۷، ۲۰۰۵، ۲۰۱۳، ۲۰۱۴، ۲۰۱۵ در تهران، ۲۰۱۶ در شیراز و ۲۰۱۷ در آبادان میزبان جام جهانی کشتی فرنگی بوده است. جام جهانی کشتی فرنگی در سال ۲۰۱۹ هشتمین میزبانی ایران از این پیکارها است.
تیم ملی کشتی فرنگی بزرگسالان ایران برای نخستین مرتبه از سال ۱۹۹۷ در جام جهانی که به میزبانی کشورمان برگزار شد شرکت کرد و در جایگاه چهارم قرار گرفت و در سال های ۲۰۰۱، ۲۰۰۲، ۲۰۰۳، ۲۰۰۶ و ۲۰۰۹ در جام جهانی حضور نداشت. در مجموع ایران سابقه حضور در ۱۳ دوره جام جهانی را دارد.
بعد از آنکه اتحادیه جهانی کشتی (فیلا سابق) به پیشنهاد آمریکاییها در سال ۱۹۷۳ پیکارهای جام جهانی کشتی آزاد را در شهر تولیدو آمریکا بنیان گذاشت، به این فکر افتاد که چنین مسابقههایی را هم برای کشتی فرنگی برگزار کند که این مساله با استقبال کشورهایی همچون اتحاد جماهیر شوروی سابق، بلغارستان، ترکیه، مجارستان، لهستان، رومانی، سوئد، فنلاند و کوبا روبرو شد.
بنابراین نخستین دوره پیکارهای جام جهانی کشتی فرنگی، هفت سال بعد از اولین دوره جام جهانی کشتی آزاد در سال ۱۹۸۰ در شهر «ترلبورگ» سوئد راهاندازی شد که با قهرمانی تیم ملی کشتی فرنگی شوروی سابق همراه شد.
مسابقههای جام جهانی کشتی فرنگی به استثنای سالهای ۱۹۹۸، ۱۹۹۹ و ۲۰۰۰ تا به امروز به صورت مرتب هر سال برگزار شده است که اتحاد جماهیر شوروی سابق از سال ۱۹۸۰ تا ۱۹۹۱، ۱۲ مرتبه به صورت متوالی قهرمان شد و بعد از فروپاشی شوروی، روسیه با ۶ قهرمانی، ایران و کوبا هر کدام با ۵ قهرمانی، ترکیه با ۳ عنوان قهرمانی، اوکراین ۲ قهرمانی و گرجستان یک مقام قهرمانی را کسب کرده اند.
نظر شما