تهران- ایرنا- دومین دوره انتخابات دبیران کل احزاب برای عضویت در کمیسیون ماده ۱۰ قانون نحوه فعالیت احزاب و گروه های سیاسی امروز در حالی برگزار شد که حدود نیمی از دبیران کل به نشانه اعتراض سالن را ترک کردند اما با این همه انتخابات برگزار شد.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، انتخابات امروز دبیران کل احزاب برای عضویت در کمیسیون ماده ۱۰ چندین سانس داشت.

سانس نخست:‌ انتخاب هیات رئیسه

اعضای حاضر، اسدالله بادامچیان، محمدرضا راه چمنی و وکیلی پور را به عنوان اعضای هیات رئیسه انتخاب کردند و بادامچیان ریاست جلسه را عهده دار شد. حمید ملانوری دبیر کمیسیون، رنجبر و پروانه مافی نماینده های قوه قضاییه و مقننه در کمیسیون ماده ۱۰ احزاب هم جزو هیات نظارت بودند.

بادامچیان در آغاز  گفت:‌ زمانی می گفتیم "وحده وحده وحده" و امروز می گوییم سه جناح اصلاح طلب، اصولگرا و مستقلین و همه یکی است و فرقی ندارد. هدف وحدت است.   نماینده ای که امروز انتخاب می شود باید نماینده کل احزاب باشد همه با او همکاری کنند و او هم برای همه کار کند.

سانس دوم: اعتراض فومنی و واکنش صادقی

اما پس از صحبت های بادامچیان، محمد زارع فومنی به اعتراض برخاست و گفت:‌ مطابق قانون دبیران کل احزاب باید اینجا حاضر باشند نه اینکه نماینده ای از آنان حضور یابد. و اینکه اگر دبیر کلی در حبس باشد یا مشکل داشته باشد نخست باید تایید شود. اظهارات فومنی اعتراض محمود صادقی دبیر کل انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه ها را به همراه داشت و گفت: عذر حضورنیافتن مهدی کروبی و فرج کمیجانی قانونی است و حضور قائم مقام آنان اشکال ندارد. اما سخنان رنجبر که به نمایندگی از قوه قضاییه حاضر شده بود در عمل صحه بر اعتراض فومنی گذاشت و گفت:‌ تصمیم اخیر ماده ۱۰ احزاب ایراد قانونی دارد.

جواد امام هم دستورالعمل تهیه شده توسط کمیسیون ماده ۱۰ را پذیرفته شده دانست و پروانه مافی هم در ادامه سخنان امام گفت: این موضوع بدون هیچ اعمال نظر سیاسی در کمیسیون ماده ۱۰ احزاب بررسی و درباره آن بحث شد و ما این بند از آیین نامه را اصلاح خواهیم کرد.

در ادامه برخی از حاضران در جلسه به حضور قائم مقام حزب اعتماد ملی و دو حزب دیگر هم اشکال گرفتند و گفتند الیاس حضرتی نباید در این مراسم حضور می داشت که او گفت به دعوت از وزارت کشور در اینجا حاضر شده است.

پروانه مافی هم با ایراد از حضور عبدالحسین روح الامینی رئیس خانه احزاب از او خواست اظهارنظری نکند که او هم در پاسخ گفت با دعوت از وزارت کشور آمده است.

سانس سوم: آبستراکسیون و ترک جلسه حدود نیمی از دبیران کل

اما با این اظهارات الیاس حضرتی جلسه را ترک کرد و به دنبال آن صادقی، محمد رضا باهنر، حسین کمالی، جواد امام و ۲۰ نفر دیگر هم جلسه را ترک کردند.

حالا  قرار است رای گیری انجام شود. از ۱۶ نامزد اولیه ۱۲ نفر استعفا کردند و در لحظه آخر حجت ملکی هم از فهرست حذف شد و حسن غفوری فرد، قدرتعلی حشمتیان و حسین کمالی در فهرست باقی ماندند که حسین کمالی هم جلسه را ترک کرده بود.

کمالی درحال رفتن بود که زارع فومنی دگر بار از جایش برخاست و گفت کمالی مرا تهدید می کند!

جواد امام نیز با گفتن این جمله که تا حزب به رسمیت شناخته نشود انتخابات رسمیت ندارد  جلسه را ترک کرد.
وقتی این افراد رفتند کواکبیان و  حشمتیان هم از این افراد خواست برگردند اما آنان برنگشتند.

سانس چهارم:‌ شمارش آرا

پس از رای گیری، بادامچیان عضو هیات رئیسه این جلسه گفت: برای برادران اصلاح طلب که ابستراکسیون کردند متاسفم اصلا نمی خواهم حق جناحی ضایع شود.  

وی ادامه داد: رای گیری بعد از تنفس در چند روز آینده انجام می شود.
جمشید ایرانی با پافشاری بر برگزاری مرحله دوم در این جلسه، اظهار داشت: هر تعداد شرکت کنند، رای می آورند.
زارع فومنی نیز گفت: به هر تعداد که شد حد نصاب است.

فرید الدین شهاب با بیان اینکه حدنصاب ۳۶ نفر باید باشد که حضور ندارند، گفت: چون تعدادی از دبیران کل پس از رای دادن رفتند نمی دانستند به مرحله دوم کشیده می شود پس حدنصاب نداریم.

بادامچیان هم در ادامه اظهار داشت: قصد ما بردن یا باختن نیست؛ قصد این است که وحدت و تفاهم خود را نشان دهیم و با چالش بسیار نمی شود کار کرد.
او  ماده ۹ قانون احزاب را خواند و گفت: جلسه ما رسمی است اما دو مرحله ای شد. الان ۲۶ نفر هستیم آیا می شود انتخابات برگزار شود؟

تعدادی از حاضران سخنان بادامچیان را تایید کردند.

بادامچیان در ادامه افزود: دست کم باید ۳۶ نفر حاضر شوند
زارع فومنی خطاب به بادامچیان عنوان کرد: کجا نوشته شده؟ مرحله دوم هر تعداد که باشند می توانند رای دهند.
بادامچیان در پاسخ گفت: هفته آینده مرحله دوم برگزار می شود.
زارع فومنی هم اظهار داشت : قانون گفته در همان جلسه برگزار شود.
بادامچیان ادامه داد: نمی شود؛ شما الان با ۲۶ نفر می خواهید رای گیری کنید؟
ولی حاضران بر رای گیری در همین جلسه پافشاری کردند.

سانس آخر:‌ برگزاری انتخابات، وقتی دیگر

حمید ملانوری دبیر کمیسیون ماده ۱۰ با جمع بندی جلسه گفت: این انتخابات یک هیات رئیسه و یک هیات نظارت دارد. هیات رئیسه را خودتان اتتخاب کردید پس در جریان اجرا هر چه هیات رئیسه مصوب کند و ما آنرا بررسی می کنیم. دستور العمل می گوید وقتی نصف + ۱ رای نیاورد در همان جلسه ای که اول رسمیت یافت رای گیری شود. این تعدادی که رفتند جلسه را از حد نصاب انداختند. نظر بر این بود وقتی می گوییم همان جلسه یعنی همان تعدادی که از اول حضور یافتند. ما در اجرا دخالت نمی کنیم.
حشمتیان در این حین برخاست و گفت: از دیوان عدالت به شما شکایت می کنیم آقای بادامچیان؛ باید الان رای گیری شود حق من دارد ضایع می شود!
انتخابات یا هفته آینده به صورت مرحله بعد با رقابت دو نامزدی که بیشترین رای را کسب کردند یا ۲۰ روز آینده به صورت دوره بعد با حضور همه نامزدها برگزار خواهد شد.