اطلاعیه هیأت نظارت بر انتخابات عضویت در کمیسیون ماده ۱۰

تهران- ایرنا- هیأت نظارت بر انتخابات روز دوم آبان ماه نماینده دبیران‌کل احزاب جهت عضویت در کمیسیون ماده ۱۰ در اطلاعیه ای نتایج انتخابات و تصمیم هیات رئیسه را قابل پذیرش ندانسته و اعلام داشت که بر اساس دستورالعمل باید انتخابات طی بیست روز آینده و در زمانی که متعاقبا با تصمیم هیات نظارت تعیین می‌گردد برگزار شود.

به گزارش روز شنبه پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، نظر به انتشار اخبار غیر دقیق درخصوص جلسه انتخابات تعیین نماینده دبیران‌کل احزاب در کمیسیون ‌ماده ۱۰ قانون نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی، نکات ذیل شامل گزارش دقیق روند برگزاری انتخابات و تصمیم نهائی هیأت نظارت در خصوص انتخابات، جهت تنویر افکار عمومی و آگاهی فعالان سیاسی و اصحاب رسانه ارائه می‌شود.

در این اطلاعیه آمده است: نظر به انتشار اخبار غیردقیق درخصوص جلسه انتخابات تعیین نماینده دبیران‌کل احزاب در کمیسیون‌ ماده ۱۰ قانون نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی، نکات ذیل شامل گزارش دقیق روند برگزاری انتخابات و تصمیم نهائی هیأت نظارت درخصوص انتخابات، جهت تنویر افکار عمومی و آگاهی فعالان سیاسی و اصحاب رسانه ارائه می‌شود.

این اطلاعیه تصریح کرد: بموجب تبصره ۳ ماده ۱۰ قانون نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی، یک نفر از دبیران‌کل احزاب ملی و یک نفر از دبیران کل احزاب استانی جهت عضویت در کمیسیون ماده ۱۰ احزاب، انتخاب می‌شوند.

در اطلاعیه وزارت کشور بیان شده است: دستورالعمل انتخاب دو نماینده یاد شده (یک نفر نماینده دبیران کل احزاب ملی و یک نفر نماینده دبیران کل احزاب استانی) در بهمن ماه سال ۹۵ از سوی کمیسیون ماده ۱۰ تدوین و بموجب قانون با تصویب وزیر کشور ابلاغ شده است.

در این اطلاعیه خاطرنشان شده است: در اجرای دستورالعمل یاد شده، ‌ مراحل مختلف قانونی برای تعیین دو نماینده دبیران کل احزاب، پیگیری و جلسه انتخابات برای روز پنج‌شنبه مورخ ۲ آبان ماه ۹۸ اعلام شده است.

در این اطلاعیه همچنین آمده است: با توجه به اینکه براساس آخرین قانون نحوه فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی، ۸۳ حزب در سطح ملی دارای مجوز فعالیت می‌باشند، طبق دستورالعمل، حدنصاب رسمیت جلسه انتخابات، دو سوم کل احزاب؛ معادل ۵۶ نفر است و جلسه روز پنج‌شنبه با حضور ۶۰ نفر از دبیران کل، آغاز به کار کرد.

در اطلاعیه وزارت کشور عنوان شده است: طبق دستورالعمل، در آغاز جلسه، هیأت رئیسه سنی انتخاب شده و سپس، هیأت رئیسه دائمی، براساس دستورالعمل و با رای حاضرین انتخاب شدند. پس از استقرار هیأت رئیسه، این هیأت، مسؤولیت برگزاری جلسه و اجرای انتخابات را بر عهده دارد و وزارت کشور در این زمینه مسؤولیتی بر عهده نداشته است.

در این اطلاعیه تصریح شده است:‌ همچنین طبق دستورالعمل، هیأت سه نفره‌ای شامل ۲ نفر از اعضای کمیسیون ماده ۱۰ به انتخاب این کمیسیون و دبیر کمیسیون ماده ۱۰، وظیفه نظارت بر انتخابات نماینده احزاب در کمیسیون ماده ۱۰ را برعهده دارد.

این اطلاعیه اضافه کرده است: در جلسه روز پنج‌شنبه مورخ ۲ آبان ماه که با حضور ۶۰ نفر از دبیران کل احزاب برگزار شد، پس از استقرار هیأت رئیسه دائمی در جایگاه، ‌ جلسه وارد دستورکار انتخابات شده و از ۱۷ نفر نامزد اولیه انتخابات به عنوان نماینده دبیران‌کل احزاب ملی، در گفت‌وگوهای داخلی بین دبیران کل، ۴ نفر آماده رقابت نهایی شدند.

در این اطلاعیه بیان شده است: با توجه به تصریح ماده ۷ دستورالعمل انتخابات نماینده احزاب در کمیسیون ماده ۱۰، سمت دبیرکل حزب قائم به شخص بوده و قابل توکیل به غیر نیست و دبیران‌کل باید شخصاً در انتخابات شرکت نمایند. بر همین اساس در تمامی دعوتنامه‌ها و حتی پیامک‌های ارسال شده برای این جلسه، موضوع حضور شخص دبیرکل مورد تأکید قرار گرفته است. لکن در آخرین جلسه کمیسیون ماده ۱۰ جهت افزایش مشارکت و حضور تمامی احزاب در جلسه انتخابات، درخصوص عدم امکان چهار نفر از دبیران کل احزاب که مانع قانونی جهت حضور داشته‌اند، تصمیم گرفته شد که قائم مقام دبیر کل در جلسه شرکت کند. البته این نظریه جنبه مشورتی داشته و تصمیم گیری نهایی بعهده هیات رئیسه دائمی خواهد بود.

این اطلاعیه یادآور شده است: در جلسه روز پنجشنبه ۲ آبان ماه نیز، هیأت رئیسه جلسه، علیرغم درخواست برخی از احزاب و علیرغم نظر توصیه ای مثبت و مشورتی کمیسیون ماده ۱۰ احزاب، پس از استماع اظهارات موافقان و مخالفان، بر اجرای تصریح قانونی یادشده ناظر بر ضرورت حضور شخص دبیرکل تأکید می‌کند و انتخابات را برگزار می‌کند.

در این اطلاعیه آمده است: با توجه به اینکه طبق ماده ۹ دستورالعمل، داوطلبان عضویت در کمیسیون با نصف بعلاوه یک رأی از مجموع دبیران کل حاضر در جلسه انتخاب می‌شوند و در این انتخابات هیچ یک از چهار داوطلب ‌نهایی حدنصاب ۳۱ رأی را بدست نیاورده اند، لذا طبق دستورالعمل، انتخابات دو مرحله‌ای می‌شود و مرحله‌دوم بایستی در همان جلسه برگزار گردد تا حائز اکثریت نسبی به عنوان نماینده منتخب برگزیده شود.

در اطلاعیه وزارت کشور تصریح شده است: با این وجود و علیرغم مجوز قانونی و تذکر هیات نظارت، برای ادامه رأی گیری در مرحله دوم، بنا به تصمیم هیات رئیسه، تنفس یک هفته‌ای برای برگزاری مرحله دوم انتخابات اعلام می‌شود.

این اطلاعیه افزوده است: موضوع در جلسه هیأت نظارت بر انتخابات مطرح و پس از بحث و بررسی کامل روند برگزاری جلسه انتخابات و با توجه به اینکه اعلام تنفس یک هفته ای در دستورالعمل ذکر نشده و می‌بایست انتخابات مرحله دوم در همان جلسه برگزار شود، لذا نتایج انتخابات و تصمیم هیات رئیسه را قابل پذیرش ندانسته و اعلام می گردد بر اساس دستورالعمل باید انتخابات طی بیست روز آینده و در زمانی که متعاقبا با تصمیم هیات نظارت تعیین می‌گردد برگزار شود.
اطلاعیه وزارت کشور اظهار شده است: درخصوص انتخاب نماینده دبیران کل احزاب استانی نیز بر اساس برنامه زمانبندی اعلام شده، انتخابات راس ساعت مقرر در نوبت عصر روز پنجشنبه دوم آبانماه برگزار شود. لذا با توجه به عدم نصاب قانونی جهت رسمیت جلسه، انتخابات مذکور نیز در دور دوم طی بیست روز آینده برگزار خواهد شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha