تهران- ایرنا- مدیر پژوهشی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور دانشجویان ایرانی خارج از کشور اظهار داشت: کشورهای اسلامی جهت افزایش نقش خود در معادلات بین‌­المللی باید جایگاه علمی خود را تقویت کنند.

حمید عابدی روز دوشنبه در گفت و گو خبرنگار علمی ایرنا افزود:  ما در حال از بین بردن انحصارگرایی علم و فناوری هستیم؛ زیرا اگر انحصارگرایی وجود داشت به فناوری­‌هایی مانند نانو دست پیدا نمی­‌کردیم.

وی اظهار کرد: جایزه مصطفی (ص) ایده بسیار خوبی است اما به شرط اینکه سیاسی نشود و در حوزه علمی فعالیت داشته باشد؛ زیرا این جایزه برای ما می‌تواند جایگاه ویژه‌­ای ایجاد کند.

مدیر پژوهشی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور دانشجویان ایرانی خارج از کشور با اشاره به ایجاد فضای همکاری و تعامل بین متخصصان و دانشمندان کشورهای اسلامی تصریح کرد: در بحث تمدن نوین اسلامی، ایران، عربستان، قطر و شرق آسیا به صورت جزیره‌­ای در حال فعالیت هستند؛ به این معنا که هر کشور به صورت جداگانه فعالیت می‌کند، ما نیز پیرامون این موضوع می‌توانیم دبیرخانه­‌ای ایجاد کنیم.

وی افزود: همچنین نشست­‌هایی در کشورهای مختلف برگزار شود و از کشورهای مختلفی هم حضور داشته باشند تا نظرات خود را اعلام و نتایج منتشر شود، این عامل می‌تواند تاثیرگذار بوده و همگرایی و ادبیات تازه‌­ای در این حوزه ایجاد کند و در آینده نتایج خوبی به همراه داشته باشد. براین اساس لازم است هیئت اندیشه‌­ورزی تشکیل شود و موضوعات شناسایی شده و در دانشگاه‌­های مختلف، کرسی نظریه­‌پردازی نیز تشکیل شود.

عابدی افزود: کشورهای اسلامی جهت افزایش نقش خود در معادلات بین­‌المللی باید جایگاه علمی خود را تقویت کنند، معتقدم بزرگترین مشکل ما در حوزه بین­‌الملل، اختلافات داخلی است؛ درحالی که ابتدا باید همگرایی در کشورهای جهان اسلام ایجاد شود تا نتیجه خوبی به دست آید.

جایزه مصطفی (ص)، نشان عالی علم و فناوری جهان اسلام است که هر دو سال یک‌بار به دانشمندان و پژوهشگران برتر جهان اسلام اعطا می‌شود. این جایزه با شناسایی، معرفی و تجلیل شایسته از برترین‌های علم و فناوری در جهان اسلام، علم‌آموزی و پژوهش را در جوامع اسلامی ترویج و تشویق می‌کند. سومین آیین اعطای جایزه مصطفی (ص) در آبان­ماه ۱۳۹۸ (نوامبر ۲۰۱۹)  به منظور معرفی دانشمندان برتر علمی و فناوری‌ جهان اسلام برگزار خواهد شد.