تهران – ایرنا - "دنیس میولنبرگ" (Dennis Muilenburg) مدیرعامل شرکت هواپیمایی بوئینگ با پذیرش اشتباه این شرکت در باره هواپیماهای بوئینگ مدل "۷۳۷ مکس" (۷۳۷ Max)، افزود که دو حادثه مرگباری که برای دو فروند از ایننوع هواپیما روی داد و درمجموع منجر به کشته شدن ۳۴۶ نفر از سرنشینان آنها شد، دیگر رخ نخواهد داد.

تارنمای خبری روزنامه "گاردین" (the guardian) روز سه شنبه با انتشار این خبر نوشت: میولنبرگ قرار است در سالگرد سقوط پرواز شمار ۶۱۰ خطوط "لاین ایر" (Lion Air) در اندونزی (۲۹ اکتبر۲۰۱۸ برابر با ۷ آبان ۱۳۹۷)  که منجر به کشته شدن ۱۸۹ نفر از سرنشینان آن شد، در جلسه استماع کنگره آمریکا حاضر شود.

گاردین افزود: بنابر شهادتنامه مرقوم شده، میولنبرگ قرار است به "کمیته تجاری" سنا بگوید؛ ما آموختیم و همچنان از این حوادث آموخته ایم، ما می دانیم که مرتکب اشتباه شده و در برخی موارد خطا صورت گرفته است.

تارنمای خبری گاردین درادامه نوشت: در شهادت مدیرعامل بوئینگ که دوشنبه (روز گذشته) منتشر شده، آمده است این شرکت وضعیت هواپیمای بوئینگ مدل ۷۳۷ مکس را که هم اکنون در سراسر جهان  زمین گیر شده اند، بهبود بخشیده و ابراز اطمینان داده است که حوادثی از این قبیل هرگز رخ نخواهد داد.

این گزارش می افزاید: میولنبرگ که اوایل ماه جاری میلادی (اکتبر) از سوی هیئت مدیره شرکت بوئینگ از ریاست این شرکت کنار گذاشته شد، همچنین قرار است روز چهارشنبه (فردا) در جلسه استماع "کمیته حمل و نقل و زیرساخت" مجلس نمایندگان آمریکا نیز حضور یابد.

بنابراین گزارش، در پی زمینگیر شدن هواپیماهای بوئینگ مدل ۷۳۷ مکس، شرکت های هوایی آمریکا ناگزیر به لغو بسیاری از پروازهای خود از ماه ژانویه تا فوریه شدند، این مساله همچنین بر شرکت های هوایی اروپایی نظیر "ریان ایر" (Ryanair)  - شرکت هواپیمای ارزان قیمت ایرلند- تاثیر گذاشت که به موجب آن ناگزیر به لغو ۳۰ هزار پرواز و جابجایی پنج میلیون مسافر، کم تر شدند.

گاردین نوشت: انتظار نمی رود "اداره هوانوردی فدرال" آمریکا (FAA) تا پیش از ماه دسامبر و یا زودتر از آن، استفاده از این نوع مدل هواپیما را تایید کند.

مدیر عامل بوئینگ دراین باره یادآور شد که سقوط دو فروند از این نوع از هواپیما به دلیل دریافت داده های نادرست بوده که باعث  فعال شدن برنامه کنترل پرواز موسوم به (MCAS) شده است.

یک فروند هواپیمای بوئینگ مدل ۷۳۷ مکس در مورخ ۲۹ اکتبر۲۰۱۸ (هفتم آبان ۱۳۹۷) متعلق به شرکت "لاین ایر" در یک پرواز داخلی در اندونزی  دچار سانحه شد و تمامی ۱۸۹ سرنشین آن جان باختند.

حدود پنج ماه بعد ازاین حادثه در مورخ ۱۰ مارس ۲۰۱۹ (برابر با ۱۹ اسفند ۱۳۹۷)، یک فروند هواپیمای دیگر شرکت بوئینگ از همین مدل در  پرواز شماره ۳۰۲ خطوط هوایی اتیوپی که از  فرودگاه بین‌المللی "بوول" اتیوپی عازم  فرودگاه بین‌المللی "جومو کنیاتا" واقع در نایروبی، کشور کنیا بود، دچار سانحه مشابهی شده و تمامی ۱۵۷ نفر سرنشین آن کشته شدند.

پس ازاین دوحادثه تمامی هواپیما های بوئینگ مدل ۷۳۷مکس در سراسرجهان تا رفع اشکال نهایی، زمینگیر شدند.

**۱۳۰۲**

برچسب‌ها