تهران- ایرنا- عملکرد درخشان ملی‌پوشان روئینگ ایران در رقابت‌های قهرمانی آسیا نشان داد که در صورت حمایت‌های بیشتر از این رشته، امکان مدال‌آوری در بازی‌های آسیایی و جایگاه مناسب در المپیک نیز از سوی قایقرانان کشورمان وجود دارد.

تمامی ملی‌پوشان روئینگ ایران در رقابت‌های قهرمانی آسیا که به میزبانی کره‌جنوبی برگزار شد به مدال رسیدند و دست پر به کشور بازگشتند. تیم ملی روئینگ ایران که در رقابت‌های قهرمانی آسیا به مقام سوم تیمی رسید در شرایطی راهی این رویداد شد که پیش از آن ملی‌پوشان ماراتن کشور در قهرمانی آسیا درخشیده بودند و چند مدال کسب کردند. همزمان با رقابت قهرمانان روئینگ در آسیا تیم‌های ملی کانوپولو هم در کاپ آسیا حضور داشتند و با حریفان آسیایی خود می‌جنگیدند.

پایان این دو مسابقه برای قایقرانی ایران خوش خبر بود. هم دو تیم ملی مردان و زنان کانوپولو روی سکو رفتند و هم پاروزنان روئینگ در نبرد با حریفان آسیایی یکی پس از دیگری مدال می‌گرفتند و می‌درخشیدند. این مدال‌ها در شرایطی که مشکلات اقتصادی بر ورزش کشور سایه انداخته و بسیاری از فدراسیون‌ها را با مشکلات مالی زیاد روبه رو ساخته، ثابت کرد سرمایه‌گذاری درست می‌تواند اثر بخش باشد و نتیجه بدهد.

روئینگ ایران در کره‌جنوبی ۷ مدال کسب کرد. ۲ مدال طلا و ۵ مدال برنز حاصل کار تیمی بود که چهره‌هایی جوان داشت و درخشش آنها ثابت کرد که پتانسیل قایقرانی کشور بسیار بالا است و پاروزنان کشورمان می‌توانند در میادین بزرگ دست به کار بزرگ بزنند. حالا رشد  و توسعه قایقرانی کشور استارت خود را با درخشش در قهرمانی آسیا زده و برای رسیدن به قله‌های بعدی نیاز به حمایت بیشتر و البته توجه دارد.

تجهیزات نیاز اولیه قایقرانی

یکی از نقاط ضعف فدراسیون قایقرانی ایران تجهیزات است. بسیاری از قایق‌ها و پاروهایی که این روزها ملی‌پوشان استفاده می‌کنند قدیمی هستند. در سال‌های گذشته هیچ امکاناتی خریداری نشده و حتی قایق‌هایی که در چند سال گذشته نیز خریداری شده به دلیل عدم تسویه حساب به ایران ارسال نشده‌است. افشین فرزام مربی تیم ملی روئینگ مردان درباره این موضوع نکته‌ای کلیدی گفته است. او تاکید کرده: "پاروهای قدیمی این نگرانی را ایجاد کرده‌بودند که در جریان مسابقه بشکنند. ورزشکاران با استرس به آب بزنند. "

حمایت‌های وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک

در این مدت وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک برای ورود قایق‌ها به کشور وارد شده‌اند و از فدراسیون حمایت کرده‌اند و قرار است به زودی قایق‌های جدید به کشور برسند. علیرضا سهرابیان رئیس فدراسیون قایقرانی درباره این موضوع گفته‌است:"با حمایت‌های مسئولان قرار است به زودی تسویه حساب‌ها انجام شود و قایق‌ها بدستمان برسد. امیدوارم گمرک هم همکاری کند تا زمان را از دست ندهیم." این خبر خوبی برای قایقرانی است اما استفاده از تجهیزات و عدم تهیه جایگزین در سال‌های گذشته شرایط را به گونه‌ای کرده که بازهم قایقرانی نیاز به حمایت دارد تا بتواند تجهیزاتش را ارتقا بدهد و بهتر کند.

حمایت مالی و سرمایه‌گذاری

وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک همیشه از رشته‌های پرمدال حمایت کرده‌اند. قایقرانی به عنوان یکی از رشته‌های پرمدال در بازی‌های آسیایی و المپیک در یک سال گذشته شاهد تغییر و تحولات بوده که بالاخره در اسفند سال قبل با برگزاری انتخابات به ثبات رسید. در  این مدت با تمام محدودیت‌ها قایقرانی برنامه‌های خودش را پیش برده و می‌توان گفت ثابت کرده که سرمایه‌گذاری مناسبش پاسخ مثبت داده‌است. قایقرانی در همین چند ماه هم از نظر نتیجه در مسابقاتی که شرکت کرده و هم از نظر توجه به رده پایه عملکرد خوبی داشته‌است. نقاط ضعف‌هایی وجود دارد که قطعا باید از بین بروند اما اهالی این رشته اعتقاد دارند روند رو به رشد است. حالا که قایقرانی در این مسیر قرار گرفته، به طور یقین با حمایت مالی بیشتر و سرمایه‌گذاری در این رشته پرمدال می‌توان منتظر درخشش پاروزنان در رقابت‌های کسب سهمیه المپیک توکیو، بازی‌های آسیایی ۲۰۲۲ و البته المپیک ۲۰۲۴ بود.

توجه به رده‌های پایه

یکی از ویژگی‌های تیم ملی روئینگ ایران که در رقابت‌های قهرمانی آسیا درخشید حضور چهره‌های جدید بود. ملی‌پوشان جوان و چهره‌های جدیدی که وارد رده بزرگسالان شده‌اند و می‌توانند سال‌های سال در این رشته پارو بزنند و مدال بیاورند. موضوع دیگر آغاز فعالیت‌های تیم‌های ملی جوانان و زیر ۲۳ سال قایقرانی در همه رشته‌ها است. یکی از نقاط ضعف قایقرانی در گذشته عدم توجه به رده پایه و عدم پرورش ورزشکاران جدید بود که حالا با شروع اردو تیم‌های ملی جوانان و زیر ۲۳ سال می‌توان منتظر ورود نسلی جدید از قایقران‌های خوب به چرخه این رشته بود. قایقرانی از جمله رشته‌هایی است که از امروز برای بازی‌های آسیایی ۲۰۲۲ اردوی ملی‌پوشانش را آغاز کرده و اگر در این مسیر با حمایت و توجه بیشتری روبه رو شود قطعا می‌توان شاهد افزایش ورزشکاران در این رشته بود و در نهایت مدال‌های بیشتری کسب کرد. ادامه این روند نوید روزهای پرمدال در بازی‌های آسیایی آینده را می‌دهد.

رشته‌های پرمدال و نقش آنها بر روی کاروان‌های ورزشی

نگاه ویژه وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک به رشته‌های مدال‌آور در بازی‌های آسیایی و المپیک انگیزه ورزشکاران فعال در این رشته‌ها را بیشتر می‌کند. به طور حتم با افزایش حمایت‌ها هم انگیزه ورزشکاران بیشتر می‌شود و هم می‌توان انتظار افزایش تعداد مدال‌ها در عرصه‌های مختلف را داشت. قایقرانی این پتانسیل را دارد که تعداد پخش شدن سرود مقدس جمهوری اسلامی در رقابت‌های بین‌المللی را بیشتر از همیشه کند. در  رقابت های قهرمانی روئینگ آسیا ۲ بار سرود مقدس کشورمان پخش شد و می تواند با حمایت بیشتر و برنامه‌ریزی بهتر این سرود بیشتر از همیشه در سراسر جهان به گوش خواهد رسید. قایقرانی ایران این پتانسیل را دارد که جایگاه کاروان ورزشی ایران را در بازی‌های آسیایی ارتقا بدهد و حتی به جمع رشته‌های مدال‌آور المپیک اضافه شود. در این راه و در کنار برنامه‌ریزی‌های فدراسیون نگاه ویژه و خاص وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک نیز برای هموار کردن مسیر پیش‌رو نیاز است.