تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۹

تهران- ایرنا- رییس فدراسیون پزشکی ورزشی و دبیرکل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ موسوم به نادو گفت: اکثر ورزشکاران حرفه‌ای به موضوع استفاده از مواد نیروزا (دوپینگ) و روش‌های ممنوعه آن آگاهی دارند و نمی‌توان گفت در این زمینه ناآگاهی وجود دارد.

«غلامرضا نوروزی» روز یکشنبه در گفت و گویی افزود: اکثر ورزشکاران حرفه‌ای از عوارض دوپینگ مطلع هستند.برخی اعتقاد دارند چــون می‌خواهیم قهرمان المپیک شـویم از مضرات آن فاصله می‌گیریم.

وی ادامه داد: این نوع تفکر ورزشکار را نمی‌تـوان توجیه کرد و بسـیار برای ورزش و روح المپیزم که سلامت را ملاک قرار می‌دهد خطرناک است.

دبیرکل نادو اضافه می‌کند: فروشندگان مکمل‌هــای غیرمجاز، ورزشکاران را اغفال کرده و به همـراه مکمل غیرمجاز مقادیری قرص و آمپول که حاوی مواد ممنوعه هسـتند به ورزشـکار می‌دهند، بر این اساس در نادو تلاش کردیم تا در حوزه آموزش فعالیت جدی و گسترده داشته باشیم.

نوروزی در تکمیل این بخش از گفت و گو  اظهار داشت: در این رابطه علاوه بر برگزاری دوره‌های آموزشی در سراسر کشور به‌ خصوص برای ورزشکاران ملی، کارت جیبی و بروشورهای آموزشی در تیراژ بالا منتشـر کردیم و در اختیار آنها قرار می‌دهیم و آنان را نسـبت به فهرسـت مواد و روش‌های ممنوعه که همه ســاله از سـوی سازمان جهانی مبارزه با دوپینگ موسوم به وادا منتشـر می‌شود، آگاه می‌کنیم تا حتی اگر پزشـکی از مواد ممنوعه خبر نداشته باشد، با مشاهده این فهرسـت از تجویز داروهای محتوی این مواد به ورزشکار خودداری کند.

محیط امنیتی آزمایشگاه‌ها و نادو

وی به محیط امنیتی آزمایشگاه‌های مورد تایید وادا گریزی زد و گفت: سازمان جهانی مبارزه با دوپینگ مرتب آزمایشگاه‌ها را رصد می‌کند و  ورود و خروج به این آزمایشگاه‌ها به سادگی امکان پذیر نیست و قوانین بین‌المللی بر آنها حاکم است.

دبیر کل ستاد مبارزه با دوپینگ افزود: وقتی قرار اسـت نمونه ورزشـکاری، به عنوان مثال فوتبالیست مشـهور با میلیاردها دلار سرمایه بررسـی و مثبت اعلام شــود، لازم اسـت همه چیز دقیق و حساب شده و غیرقابل نفوذ باشد.

نوروزی به حساسـیت رسانه‌ها درخصوص دوپینگ اشاره کرد و گفت: نادوی ایران هم محیط بسـیار امنی دارد و اجازه نمی‌دهیم کسـی بدون وقت قبلی به نادو وارد شود. نگهداری از مدارک و اسناد، محرمانه انجام می‌شود و ایــن کار، لازمه صیانت از حریم خصوصی ورزشـکاران است. همزمان سعی کردیم حریم ورزش و دست اندرکاران ورزش را نیز حفظ کنیم.

رییس فدراسیون پزشکی ورزشی در آستانه برگزاری المپیک 2020 توکیو با انتشار کتابچه «دانستنی‌های مبارزه با دوپینگ» موارد مربوط به  آن را منتشر کرد تا در اختیار ورزشکاران قرار گیرد. در این کتابچه مواردی درباره فهرست مواد و روش‌های ممنوعه به منظور اطلاع  ورزشکاران در حین و خارج از رقابت اشاره کرده است که وادا هر ســال با بروزرسانی فهرست، آن را در سایت خود قرار می‌دهد. همچنین  10گانه دوپینگ که بر اســاس قوانین وادا، ارتکاب بــه هر کدام از موارد ذکر شده دوپینگ محسوب می‌شود و مراحل 11 گانه نمونه‌گیری توسط افسران وادا به تفسیر در این کتابچه پرداخته شده است.