به گزارش ایرنا، «غلامرضا نوروزی» روز سه شنبه در سخنانی اظهار داشت: وادا از ابتدای هر سال میلادی فهرست مواد ممنوعه بازنگری شده را منتشر می كند و ضروری است ورزشكاران جهان به این موارد توجه جدی داشته باشند.
دبیركل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ موسوم به نادو می گوید: در یكی از بندهای آیین نامه وادا آمده كه این سازمان با همكاری توافق كنندگان و دولت ها، باید یك برنامه نظارت و پایش را برای مواد ارائه نشده در فهرست ممنوعه تدوین كند، با این حال وادا مایل است با هدف شناسایی الگوهای سوء مصرف مواد در دنیای ورزش، خود كار نظارت را انجام دهد.
نوروزی افزود: داروهای محرك تنها حین مسابقات شامل ( بوپروپیون، كافئین، نیكوتین، فنیلافرین،
فینلپروپانول آمین، پیپرادرول و سینفرین)، مخدرها تنها حین مسابقات شامل (كودئین، هیدروكودون و ترامادول گلوكوكورتیكوئیدها)، اتیل سولفانیل و بنزیمیدازول در حین و خارج از مسابقات و انواع تركیبات بتا - آگونیستها در زمره برنامه پایش قرار دارد.
وی همچنین یادآور شد كه بسته آموزشی مرتبط در این خصوص چاپ و منتشر شده اند و به زودی در اختیار تمامی فدراسیون های ورزشی، ادارات كل ورزش و جوانان استان ها و هیات های ورزشی سراسر كشور قرار می گیرد.
دبیركل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ یادآور شد: یك بسته آموزشی در خصوص معافیت مصرف درمانی و همچنین راهنمای مصرف مكمل های غذایی در ورزش تهیه شده است كه این بسته نیز طی روزهای آینده در سطح عموم منتشر خواهد شد.
فهرست مواد ممنوعه اعلام شده از سوی وادا به شرح زیر است:
-استروئیدهای آنابولیك آندروژنیك اگزوژن ( ماده ای كه به طور طبیعی توسط بدن انسان تولید نمی شود)
- هورمون های پپتیدی، فاكتورهای رشد ، مواد در ارتباط با آنها و مقلدها
- آگونیست های بتادو
- مودوالتوری های تعدیل كننده های (هورمونی و متابولیك)
- مواد مُدر (دیورتیك ها) و عوامل پوشاننده
- دستكاری خون و تركیبات خون
- دستكاری فیزیكی و شیمیایی
- دوپینگ ژنی و سلولی
- انواع محرك های خاص و غیر خاص
- مخدرها
- كانابینونیدها (نوع طبیعی مانند كانابیس، حشیش، ماری جوانا یا فرم سنتتیك دلتا9 -تتراهیدروكانابینول)
- گلوكوكورتیكوئیدها (كه از راه دهان، از طریق تزریقات وریدی، عضالنی، یا از راه مقعد مصرف شوند)
- بتابلوكرها (مهاركننده های گیرنده بتا)
به گفته دبیركل نادو بر اساس قوانین وادا، ارتكاب به فهرست 10 گانه شامل وجود یك ماده ممنوعه در نمونه ورزشكاران، مصرف یا تلاش برای مصرف یك ماده ممنوعه، خودداری از شركت در نمونه گیری، غیبت ورزشكار در زمان نمونه دوپینگ، دستكاری در مراحل نمونه گیری، همراه داشتن ماده ممنوعه، قاچاق ماده ممنوعه، تلاش برای تجویز هرگونه روش ممنوعه، همدستی و مشاركت و فعالیت فرد محروم شده دوپینگ محسوب می شود.
ورزشی**9250**1597
از سوی رئیس نادو؛
فهرست مواد ممنوعه ورزشكاران در سال 2019 منتشر شد
۱۱ دی ۱۳۹۷، ۱۰:۳۴
کد خبر:
83154729
تهران- ایرنا- رئیس فدراسیون پزشكی ورزشی تازه ترین فهرست مواد ممنوعه سازمان جهانی مبارزه با دوپینگ (وادا) در سال 2019 را اعلام كرد.