تهران - ایرنا - پایگاه خبری "زروُ هِدج" آمریکا روز دوشنبه گزارش داد که وزارت دفاع آمریکا با راه اندازی یک پایگاه ویژه پهپادهای رزمی در نیجر، حضور تهاجمی خود را در غرب آفریقا تحکیم بخشید.

این گزارش به نقل از سرتیپ "مایکل راوالز" فرمانده پایگاه 435 نیروی هوایی آمریکا وابسته به سرفرماندهی نظامی آمریکا در آفریقا موسوم به "افریکوم" نوشت که دولت آمریکا از این پس صرفا به بهره برداری از  پهپادهای شناسایی در آفریقا اکتفا نمی کند بلکه با راه اندازی پایگاه هوایی "آگادیس" در کشور آفریقایی نیجر برای نخستین بار از پهپادهای رزمی برای تقویت حضور تهاجمی خود در این قاره بهر می برد.

وی هزینه ساخت این پایگاه ویژه پهپادهای رزمی با نام اختصاری "پایگاه 201" را که روز جمعه به بهره برداری رسید 110 میلیون دلار اعلام کرد و گفت که گسترش حضور تروریست های داعش در منطقه دلتای نیجر به ویژه در نیجریه، نیجر، چاد و کامرون موجب شد تا آمریکا بیکار ننشسته و با این سرمایه گذاری نظامی، نیروهای مشترک آمریکایی-نیجری در منطقه را از حملات کمینی تروریست ها به ویژه داعش و القاعده حفظ کند.

این فرمانده ارشد نظامی نیروی هوایی آمریکا راه اندازی این پایگاه را یکی از بزرگترین و دشوارترین پروژه های نظامی در تاریخ نیروی هوایی آمریکا در پرخطرترین نقطه جهان ارزیابی کرد گفت: این پایگاه هوایی همچنین ارتش آمریکا را قادر می سازد پیچیده ترین عملیات نظارتی، شناسایی و به ویژه تهاجمی را علیه تروریست ها در اطراف دریاچه چاد اجرایی کند و این به منزله تقویت هرچه بیشتر افریکوم در قاره آفریقا برای یک دوره فعالیت بسیار طولانی تر از حد انتظار در این نقطه از جهان خواهد بود.

رسانه های آمریکایی چندی پیش فاش کردند که واشنگتن در بسیاری از کشورهای آفریقایی نیروی نظامی دارد که برخی از جمله مناطق پر خطر هستند و نیروهای آمریکایی مستقر در آن ها پاداشی تحت عنوان مناطق پر خطر یا 'خطر نزدیک' دریافت می کنند.

در پی این خبر بود که اظهارات ضد و نقیض از سوی مقامات ارشد نظامی و سیاسی آن کشور در باره این حضور گسترده در قاره آفریقا آغاز شد.

دو سال قبل تارنمای خبری "انباء تونس" به نقل از منابع آگاه از حضور بیش از 8 هزار نیروی نظامی ویژه آمریکایی در قاره آفریقا خبر داده و نوشته بود که آمریکا 750 پایگاه نظامی بزرگ و کوچک در بیش از 130 کشور جهان دارد و نظامیان آمریکایی در این پایگاه ها به انجام ماموریت های مختلف مانند عملیات نظامی مستقیم، حمایت و پشتیبانی لجستیکی یا حفظ صلح در قالب نیروهای پاسدار صلح سازمان ملل می پردازند و البته نیروهای آمریکایی طی دو دهه گذشته بیشترین پایگاه های نظامی را در کشورهای مختلف ایجاد کرده اند.
از سوی دیگر "چارلمز جانسون" تاریخ نگار آمریکایی به واشنگتن پست گفت که ارتش این کشور بیش از 500 هزار سرباز، جاسوس، نیروی فنی، معلم، کارمند و نیروی غیر نظامی در کشورهای مختلف دارد، جنگ ضد تروریسم تنها دستاویزی برای واشنگتن جهت پیشبرد طرح های امپریالیستی اش است و هدف از اعزام این همه نیروی نظامی به نقاط مختلف جهان، تقویت امپراتوری آمریکا و افزایش نفوذ آن در جهان است.
از سوی دیگر ژنرال "توماس والد هاوزر" فرمانده نیروهای آمریکایی در آفریقا چندی پیش اعلام کرد که نظامیان آمریکایی بیشتر در چاد، کنگو دمکراتیک، اتیوپی، سومالی، اوگاندا، سودان، رواندا و کنیا مستقرند و واشنگتن به صورت رسمی تنها یک اردوگاه نظامی در جیبوتی دارد (که حدود دو هزار نظامی آمریکایی در آن مستقرند) و در بقیه کشورهای آفریقایی پایگاه نظامی ندارد.

بلافاصله بعد از این اظهارات بود که برخی رسانه ها اسنادی مبنی بر تاسیس یک پایگاه هوایی آمریکایی در شهر "آگادیس" نیجر منتشر کردند که این باعث شد سوالات زیادی در خصوص اهداف واشنگتن از ایجاد چنین پایگاهی مطرح شود.

مثلا تارنمای الجزایری "النهار" نیز چندی پیش نوشت، عکس های هوایی و تصاویر ماهواره ای حاکی از آن است که آمریکا در حال ساخت یک پایگاه جاسوسی و محلی برای استقرار پهپادهایش در خاک نیجر در نزدیک مرزهای الجزایر است.
این در حالی بود که موضوع ایجاد پایگاه های نظامی آمریکایی در کشورهای واقع در شمال آفریقا و جنوب صحرای بزرگ آفریقا باعث جنجال زیادی شد و برخی رسانه ها طی چند سال گذشته ادعا کردند آمریکا در جنوب الجزایر و در تونس پایگاه نظامی دارد.
بعد از آن بود که تارنمای "نون پست" الجزایر در این خصوص نوشت، آمریکا از طریق درگاه نیجر در حال تهاجم به آفریقا است و علاوه بر این 12 پایگاه نظامی مخفیانه دیگر در آفریقا دارد و این کشور می خواهد با روش جدید، این قاره را به اشغال خود درآورد.
تارنمای آمریکایی "اینترسپت" در 21 اوت (30 مرداد) سال گذشته در این خصوص نوشت، این پایگاه نظامی که بزرگترین مجتمع نظامی آمریکا در خارج محسوب می شود، هزینه ای بالغ بر 110 میلیون دلار داشته و از پایگاه "الظفره" در امارات متحده عربی و "فانفان رانگ" در جنوب ویتنام که سال 1969 ساخته شده و ظرفیت پذیرش 150 هواپیما را دارد، بزرگتر است.
گفته می شود پس از موافقت نیجر در سال 2014، ساخت باندهای فرود این پایگاه نظامی از تابستان 2016 آغاز شده و در ماه نوامبر سال 2017 نیز دولت نیجر به وزارت دفاع آمریکا اجازه استفاده از فرودگاه های نیامی برای به پرواز درآمدن هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی را داد.
قرار بود با تکمیل ساخت این پایگاه هوایی در امسال هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی و از جمله هواپیماهای از نوع ' MQ-9 reaper ' در آن مستقر شوند و آمریکا 400 سرباز از مجموع 800 سرباز مستقر در نیجر را به این پایگاه بفرستد.
همچنین گفته می شود آمریکا در جیبوتی 2 هزار نظامی، در سومالی 400، در کامرون 100 و در اوگاندا هم 56 نیروی نظامی دارد و در عین حال با 49 کشور از مجموع 54 کشور آفریقایی روابط نظامی دارد.

به هر حال باید گفت آمریکا سعی می کند به بهانه های مختلف و از جمله مبارزه با تروریسم جای پایی در آفریقا پیدا کند و این در حالی است که مردم این کشورها در خصوص حضور آمریکایی ها در خاک خود حساسیت نشان می دهند.