تهران-ایرنا- عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: حضرت علی(ع) سمبل عدالت و بهترین انسان عدالت‌طلب بود که به‌هیچ عنوان شروع کننده جنگ نبود.

«مهدی گلشنی» امروز -سه شنبه - در افتتاحیه سومین کنگره بین المللی امام علی پژوهی با موضوع پدیده صلح در اندیشه و سیره امام علی (ع)، بازخوانی گفتمان با رویکردی جهانی ناظر بر چالش های امروز و طرحی برای فردا، اظهارداشت: فقط عدالت حضرت علی (ع) را می توان به عنوان الگو نام برد، پیاده کردن عدالت به این معنا است که از عدالت سوء استفاده نشود.

وی افزود: داستان برخورد امام علی (ع) با خوارج بر همگان روشن است. در دوران آن حضرت، وقتی اتفاقی می‌افتاد، ایشان مالک و بقیه صحابه را جمع می‌کردند و برای آنها سخن می‌گفتند و آنها را نصیحت می‌کردند.
عضو شورای سیاست گذاری کنگره بین المللی امام علی پژوهی یادآور شد: سفارش آن حضرت به یاران خود این بود که مردم دو دسته هستند، یک دسته برادران دینی، دسته دیگر بشر هستند، از این رو احترام هر دو دسته واجب است.
گلشنی ادامه داد: در زمان امام علی علیه السلام وقتی جنگی اتفاق می‌افتاد، بعد از جنگ برای جمع آوری غنایم، حضرت به یاران خود سفارش می‌کردند که شما حق دارید فقط غنایم جنگی را جمع‌آوری کنید، به حقوق دیگران احترام بگذارید، حق ندارید وارد خانه‌های مردم شوید و غنایم جمع کنید.
وی با بیان این که آمار نشان می دهد که بیشتر آدم کشی‌ها در دوران فعلی صورت گرفته است، خاطرنشان کرد:  گروهی تندرو به نام داعش به وجود آمد، داعشیان به راحتی انسان‌های بی‌گناه را می‌کشند. در اکثر کشورها گروه‌های تندرو وجود دارند و به راحتی دست به قتل و غارت و کشتار مردم می‌زنند.
عضو شورای سیاست گذاری کنگره بین المللی امام علی پژوهی با یادآوری اینکه جنگ‌ها به خاطر زیاده از حد خواستن و زیاده‌روی به‌وجود می‌آید، افزود: صلح در کشورها از اهمیت خاصی برخوردار هستند. اهالی دانش که خواستار برقراری صلح هستند درصدد برگزاری سمینار و کنفرانس‌هایی هستند تا بتوانند مردم را به صلح ترغیب کنند، کنفرانس‌های گوناگونی در کشورهایی همانند مالزی، ایران، اسپانیا در این زمینه برگزار شده است تا بتوانند پیوند بین شیعه و سنی را تقویت کنند.  
گلشنی تصریح کرد که یک کنفرانس تحت عنوان «چگونه ادیان صلح می‌خوانند» در کشور مالزی برگزار شد. همچنین کنفرانس دیگری با نام «ادیان توحیدی به سمت صلح می‌روند» در کشور اسپانیا برگزار شد.

وی یادآور شد: برگزاری این کنفرانس در اسپانیا به این دلیل بود که قبل از جنگ، کشوری بود که مسلمانان و مسیحیان در کنار هم زندگی می‌کردند، تا اینکه جنگ اتفاق افتاد شیعیان را از کشور بیرون کردند و مسیحیان در اسپانیا سکنی گزیدند.  

سومین کنگره بین المللی حضرت علی (ع) به همت مرکز تحقیقات امام علی(ع) و پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و با حضور جمعی از اندیشمندان فرهیخته و پژوهشگران توانمند با عنوان فرهنگ صلح در اندیشه و سیره امام علی(ع) در این پژوهشگاه برگزار شد.