«حسینعلی قبادی» امروز - سه شنبه - در افتتاحیه سومین کنگره بین المللی امام علی (ع) پژوهی اظهارداشت: امیرالمومنین (ع) سرمایه جاودان و پایان ناپذیر برای اصحاب علوم انسانی است، وظیفه انسان های اهل دانش این است که مشکلات را بیابند وبراساس مشی آن حضرت مرتفع کنند.
وی افزود: یکی از معضلات جهان امروز خشونت است. اگر امروز دولتمردان کشورهای جنگ طلب، هزینه ای را که صرف جنگ می کنند را به اندازه یک دهم هزینه صلح کنند، مشکلات بشریت حل می شود.
رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی خاطرنشان کرد: خوی حضرت علی(ع) در صلح بود. ایشان به هیچ عنوان شروع کننده جنگ نبود. این نشان دهنده رافت آن بزرگوار است.
قبادی همچنین گفت: در کنگره بین المللی امام علی پژوهی باید فضایل و سجایای آن امام را بازخوانی کرد. برای شناخت بیشتر و به بهتر آن حضرت به همه متفکران و اندیشمندان در این حوزه نیاز است.
وی همچنین یکی از وظایف پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی را ارتقای فرهنگ ایرانی_اسلامی عنوان کرد و یادآور شد: به همین دلیل در چارچوب اعتلای دینی، مرکز تحقیقات امام علی(ع) تاسیس شد که علاوه بر وظایف اداری، برگزاری کنگره هایی در زمینه شناخت بیشتر سجایای آن حضرت برعهده دارد.
وی افزود: برگزاری سومین کنگره، فرصتی است برای بازشناسی خصوصیات اخلاقی آن امام بزرگوار با جامعه و اینکه چه نسبتی می تواند در جامعه این پیوند پرورش یابد.
رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با بیان اینکه باید آثار امام علی علیه السلام را از زوایای مختلف مورد بررسی قرار داد، یادآور شد: یکی از گران بهاترین آثار حضرت نهج البلاغه است، این کتاب نشان دهنده راوی بسیار فاضل، حکیم و فرزانه است.
قبادی به نامه حضرت علی (ع) به مالک اشتر اشاره کرد و گفت: یک انسان در هزار و چند سال پیش بسیار زیبا می نگارد و دستورالعمل صادر می کند که پس از سالیان متمادی انسان های امروز می توانند از تعابیر آن عبرت گیرند.
سومین کنگره بین المللی حضرت علی (ع) به همت مرکز تحقیقات امام علی(ع) و پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و با حضور جمعی از اندیشمندان فرهیخته و پژوهشگران توانمند با عنوان فرهنگ صلح در اندیشه و سیره امام علی(ع) در این پژوهشگاه برگزار شد.
این کنگره فعالیت خود را با تشکیل شورای سیاست گذاری شامل حسینعلی قبادی، مهدی گلشنی، آیتالله سید جمالالدین دینپرور، مصطفی دلشاد تهرانی، سیدمحمد مهدی جعفری، ناصر الهی، حسین عبدالمحمدی، سید سجاد علمالهدی، علیرضا ملایی توانی، سید محمدرحیم ربانیزاده، سالار کسرایی، مهدی رمضانی چابک، رمضانعلی شیرزاد و محمدعلی معتضدیان با شعار فرهنگ صلح در اندیشه و سیره امام علیعلیهالسلام: بازخوانی گفتمان با رویکردی جهانی، چالش امروز و طرحی برای فردا آغاز کرد.
حمایت کنندگان این دوره از کنگره شامل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، مرکز تحقیقات امام علی(ع)، دانشگاه تهران، دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه الزهراء، جامعه المصطفیالعالمیه، دانشگاه مفید، معاونت پژوهش مرکز مدیریت حوزههای علمیه، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، مسجد الکوفهالمعظم، عتبهالعلویه المقدسه، جامعهالکوفه، بنیاد بینالمللی نهجالبلاغه، کمیسیون ملی یونسکو در ایران، دانشگاه فرهنگیان، پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، موسسه فرهنگی اکو، کتابخانه تخصصی امیرالمومنین علی(ع)، سیویلیکا، مرکز همکاریهای علمی و بینالمللی، حوزه حضرت خدیجه(س) ودانشگاه علیگری هند است.
نظر شما