لندن – ایرنا – با موافقت ملکه انگلیس برای انحلال پارلمان و برگزاری انتخابات زودهنگام سراسری در ۱۲ دسامبر (۲۱ آذر)، رقابت‌های انتخاباتی میان احزاب سیاسی این کشور روز چهارشنبه رسما کلید خورد.

«بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس پس از ملاقات با ملکه در کاخ باکنیگهام، مقابل داونینگ استریت (دفتر نخست وزیری) ایستاد و گفت که به رغم میل باطنی تن به برگزاری انتخابات زودهنگام داده، چون کار به جایی رسیده است که چاره‌ای باقی نمانده، پارلمان در سه سال و نیم گذشته فلج شده، نمایندگان دائما با اجرای برگزیت مخالفت و به رای مردم احترام نمی گذارند.

او که در واقع نخستین  نطق انتخاباتی خود را ارائه می‌کرد مدعی شد توافق دولت برای خروج از اتحادیه اروپا آماده است تا میلیارد پوند سرمایه را به اقتصاد این کشور تزریق و کشور را به صورت یکپارچه از اتحادیه اروپا جدا کند.

جانسون در عین حال هشدار داد که اگر حزب کارگر به رهبری جرمی کوربین در انتخابات پیروز شود علاوه بر برگزاری مجدد همه پرسی برگزیت، همه پرسی جدایی اسکاتلند از انگلیس را به اجرا گذاشته و کشور دو پاره خواهد شد. جانسون ادامه داد، تاخیر در اجرای برگزیت به اندازه‌ی کافی به کشور آسیب زده و تنها راه خروج از این وضعیت، پیروزی حزب محافظه کار است.

جانسون پس از آنکه نتوانست توافق جدید برگزیت را به رای پارلمان بگذارد خواهان برگزاری انتخابات سراسری زودهنگام در ۱۲ (۲۱ آذر) دسامبر شد. او هفته گذشته در گفت وگو با رسانه ها اظهار کرد که رای دهندگان انگلیسی اعتماد خود را به پارلمان برای اجرای برگزیت از دست داده‌اند؛ اما دولت قصد دارد تا کار را تمام کند.

وی افزود: زمان آن رسیده تا پارلمان راه را برای نمایندگان جدید و تازه نفس باز کند که رای مردم اجرا شود.

بر همین اساس نمایندگان مجلس عوام در حساس ترین برهه تاریخ انگلیس که روند خروج این کشور از اتحادیه اروپا به بن بست رسیده، با برگزاری انتخابات زودهنگام موافقت کردند. به گفته ناظران این انتخابات بعد از سال ۱۹۲۳ یکی از پیچیده ترین انتخابات تاریخ انگلیس است.

جانسون امروز در یادداشتی که در نشریه دیلی تلگراف منتشر شد، جرمی کوربین را «جوزف استالین» عصر امروز توصیف کرد که از قشر ثروتمند متنفر است. او گفت سیاست های حزب کارگر در نهایت به افزایش مالیات و فروپاشی اقتصاد منجر خواهد شد.

با این حال کوربین در نخستین نطق انتخاباتی خود تصریح کرد که دولت حزب کارگر به برقراری عدالت در جامعه متعهد است. او گفت: ما را بر اساس عمل‌مان بسنجید و اینکه آیا فقر در پنج سال آینده کاهش خواهد یافت یا خیر.

او گفت:‌اکنون زمان تغییر رسیده است و بی صبرانه منتظر ۱۲ دسامبر برای تغییر واقعی هستم.

اتحادیه اروپا تا ۳۱ ژانویه (۱۱ بهمن) به انگلیس مهلت داده تا درباره نحوه خروج از اتحادیه اروپا توافق کرده یا بدون توافق این اتحادیه را ترک کند. جانسون با برگزاری انتخابات سراسری زودهنگام و تغییر آرایش پارلمان  امیدوار است با کسب اکثریت قاطع کرسی‌ها، توافق برگزیت را به تائید نمایندگان برساند.

تاکنون شماری از چهره‌های شاخص حزب محافظه کار، از جمله فیلیپ هاموند وزیر سابق دارایی انگلیس به دلیل مخالفت با راهبرد دولت جانسون درباره برگزیت از شرکت در انتخابات انصراف داده اند.

همچنین جان برکو رئیس مجلس عوام انگلیس ۷ روز پیش از سمت خود کناره گیری کرد و جای خود را به معاونش «لیندزی هویل» داد تا سکان نهاد قانون گذار را در دوره جدید پارلمان بر عهده بگیرد.

برکو به مدت ده سال ریاست مجلس عوام را برعهده داشت اما این اواخر به جانب‌داری از حامیان ادامه عضویت انگلیس در اتحادیه اروپا و مخالفت با برنامه‌های برگزیت دولت متهم شد. او دو هفته پیش با طرح دولت برای رای گیری درباره توافق برگزیت مخالفت کرد تا بوریس جانسون نتواند برگزیت بدون‌توافق را اجرا کند.

این سیاستمدار انگلیسی امروز در اولین اظهار نظر خود پس از کناره گیری از ریاست مجلس عوام، برگزیت را بزرگترین اشتباه تاریخ این کشور پس از جنگ جهانی دوم خواند. او با بیان اینکه به تصمیم جانسون احترام می گذارد اما تصریح کرد که اجرای برگزیت هیچ کمکی به اوضاع کشور نخواهد کرد و مصلحت در ادامه عضویت انگلیس در اتحادیه اروپاست.   

در جریان همه‌پرسی برگزیت که سال ۱۳۹۵ برگزار شد، مردم انگلیس به خروج این کشور از اتحادیه اروپا رأی مثبت دادند. جانسون در تلاشی فشرده توانست با مذاکره‌کنندگان اتحادیه اروپا برای اجرای برگزیت به توافق برسد و قصد داشت آن را در پارلمان تصویب و تا آخر ماه اکتبر اجرایی کند. اما پارلمان تنها به کلیات این توافق رأی مثبت داد و اجرای آن به ۳۱ ژانویه موکول شد.