مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی یزد گفت: برگزاری این جشنوارهها فرصتی برای معرفی جاذبههای فرهنگی، تاریخی و گردشگری مناطق مختلف استان است.
سیدمصطفی فاطمی در این مراسم افزود: ظرفیتهای خوب روستاها در امر تاریخی و کشاورزی را باید از طریق فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی به گردشگران معرفی کرد.
این مسئول فرهنگی اظهارداشت: برای معرفی توانایی مهریز به خصوص روستای سریزد و جذب بیشتر گردشگران این جشنواره برگزار شد.
فاطمی بیان داشت: از برنامههای مهم این ادارهکل با همکاری بخشخصوصی، تداوم برگزاری جشنوارههای متعدد بر حسب نیاز است .
همچنین فرماندار مهریز گفت: برای معرفی جاذبههای تاریخی و فرهنگی و رونق گردشگری باید جشنوارههای بیشتری برگزار شود.
رضا زارعزادهمهریزی تصریح کرد: این جشنواره برای نخستین بار توسط بخشخصوصی و مردم و بدون هزینه دولتی برگزار شد.
در این جشنواره در ۲۰ غرفه انواع انار و فرآوردههای مختلف آن برای بازدید و خرید عرضه شد.
همچنین برنامه فرهنگی با حضور هنرمندان بومی برای بازدید کنندگان برگزار شد و جشنواره از ساعت ۹ صبح امروز ( جمعه ) آغاز شد و تا ساعت ۱۹ ادامه داشت.
روستای سریزد با یک هزار نفر جمعیت در ۱۰ کیلومتری شمال شهر مهریز قرار دارد.
۸۰۰ هکتار از باغهای شهرستان مهریز به کشت انار از نوع ارقام تفتی، شهوار، میخوش و حصیبی اختصاص دارد.
سطح اراضی کشاورزی مهریز ۱۷ هزار و ۵۰۰ هکتار است که ۱۰ هزار هکتار آن را باغها تشکیل میدهد.
مرکز شهرستان ۵۰ هزارنفری مهریز در ۳۰ کیلومتری جنوب یزد قرار دارد.
سید جمال سجادی پور رئیس سازمان جهاد کشاورزی یزد ۱۹ مهرماه گذشته در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در ابرکوه پیشبینی کرد که با ادامه برداشت انار از ۶ هزار و ۵۹۰ هکتار باغهای مثمر استان ۱۱۳ هزار تن محصول برداشت شود که که این میزان تولید نسبت به سال زراعی قبل ۱۵ درصد افزایش دارد.
وی سطح زیرکشت این گیاه را ۶ هزار و ۸۰۶ هکتار در استان ذکر کرد که ۲۱۵ هکتار آن نهال است که به گفته وی یزد رتبه پنجم سطح زیرکشت و رتبه چهارم تولید انار را در کشور دارد و میزان عملکرد برداشت انار در واحد سطح ۱۷ تن و ۲۴۴ کیلوگرم در هکتار است.
وی با اشاره به اینکه بیشترین سطح زیرکشت مربوط به شهرستانهای میبد، اردکان، یزد و تفت است، خاطرنشان کرد: از ۴۰ رقم انار استان، ۱۱ نوع آن مرغوب و ارزش صادراتی دارد .
سجادی پور بیشترین ارقام انار مرغوب استان را ملس یزدی، شیرین شهوار، زاغ عقدا، قصدالدشتی، ملس سریزد و گِلتفت ذکر کرد و یادآور شد: انار تولیدی علاوه بر عرضه در بازار استانهای همجوار، نوع ملس، دانه سیاه، زاغ عقدا و حصیبی آن به عراق و کشورهای حوزه خلیجفارس صادر میشود.
بخشی از محصول به صورت تازه خوری، مقداری هم به رب انار و ساندیس فراوری و مقداری هم بهصورت کنستانتره و اناردان به هند و پاکستان برای تبدیل به ادویه صادر میشود.
تعداد بهره برداران بخش کشاورزی استان یزد حدود ۷۰ هزار نفر است.
اراضی قابلکشت استان ۱۷۰ هزار هکتار است که به دلیل کمآبی ، تداوم ۲ دهه خشکسالی و تغییر الگوی کشت ، سطح زیر کشت به ۱۱۴ هزار هکتار کاهش یافت.
برداشت انار در مناطق مختلف استان یزد از اوایل مهرماه آغاز و تا اوایل آبان ماه ادامه دارد.