سومین جشنواره انار استان یزد در روستای سریزد مهریز برگزار شد

یزد- ایرنا- سومین جشنواره انار استان یزد روز پنجشنبه با حضور جمعی از مردم، مسئولان و گردشگران در کاروانسرای صفویه روستای سریزد مهریز برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، در این جشنواره کشاورزی و فرهنگی که به مدت ۲ روز ادامه دارد، تعدادی از هنرمندان برجسته استان یزد به اجرای برنامه‌های مختلف فرهنگی و هنری پرداختند که مورد استقبال شرکت کنندگان به خصوص گردشگران و مسافران قرار گرفت.

همچنین در قالب غرفه‌های از تولید به مصرف، انواع ارقام انار و فرآورده‌های مختلف آن به شرکت کنندگان در این رویداد فرهنگی با قیمت مناسب عرضه و نحوه تهیه برخی محصولات جانبی از انار توسط تولیدکنندگان آموزش داده شد.

برگزاری جشنواره سالانه انار با هدف معرفی روستای تاریخی سریزد و میوه انار و فراورده های آن برگزار می‌شودمسعود خلیلی بخشدار مرکزی مهریز در حاشیه برگزاری این جشنواره در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: جشنواره سالانه انار در روستای تاریخی و گردشگری سریزد با هدف معرفی این منطقه و به خصوص میوه انار و فراوردهای مختلف آن برگزار می شود.

روستای سریزد با یک هزار نفر جمعیت در ۱۰ کیلومتری شمال شهرستان مهریز قرار دارد و ۸۰۰ هکتار از باغ‌های این شهرستان به کشت انار از نوع ارقام تفتی، شهوار، میخوش و حصیبی اختصاص دارد.

سومین جشنواره انار استان یزد در روستای سریزد مهریز برگزار شد

سطح اراضی کشاورزی مهریز ۱۷ هزار و ۵۰۰ هکتار است که ۱۰ هزار هکتار آن را باغ‌ها تشکیل می‌دهد و مرکز شهرستان ۵۰ هزارنفری مهریز در ۳۰ کیلومتری جنوب یزد قرار دارد.

برداشت انار در مناطق مختلف استان یزد از اوایل مهرماه آغاز و تا اوایل آبان ماه ادامه دارد و سطح زیرکشت انار در استان  ۶ هزار و ۸۰۶ هکتار است که ۲۱۵ هکتار آن نهال است و یزد رتبه پنجم سطح زیرکشت و رتبه چهارم تولید انار را در کشور دارد و میزان عملکرد برداشت انار در واحد سطح ۱۷ تن و ۲۴۴ کیلوگرم در هکتار است سطح زیرکشت این محصول  در استان  ۶ هزار و ۸۰۶ هکتار است که ۲۱۵ هکتار آن نهال است و یزد رتبه پنجم سطح زیرکشت و رتبه چهارم تولید انار را در کشور دارد و میزان عملکرد برداشت انار در واحد سطح ۱۷ تن و ۲۴۴ کیلوگرم در هکتار است.

بیشترین ارقام انار مرغوب استان شامل ملس یزدی، شیرین شهوار، زاغ عقدا، قصدالدشتی، ملس سریزد است و محصول تولیدی علاوه بر عرضه در بازار استان‌های همجوار، نوع ملس، دانه سیاه، زاغ عقدا و حصیبی آن به عراق و کشورهای حوزه خلیج‌فارس صادر می‌شود.

بخشی از محصول به صورت تازه خوری، مقداری هم  به رب انار و ساندیس فرآوری و مقداری هم به‌صورت کنسانتره و اناردان به هند و پاکستان برای تبدیل به ادویه صادر می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha